Απόψε δεν έχεις ντέρμπι γιατί οι φανέλες άδειασαν

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Απόψε δεν έχεις ντέρμπι γιατί οι φανέλες άδειασαν

bet365

Τα κόκκινα πρωτοσέλιδα ετοιμάζονται για τις θριαμβευτικές φωτογραφίες που ανάλογα το ήθος του εκδότη πρέπει να έχουν κι εξευτελιστικές προεκτάσεις, σεξουαλικά υποννοούμενα και ταπεινωτικά φωτογραφικά κολάζ. Τα πράσινα πρωτοσέλιδα ετοιμάζουν κρεμάλες και «πυροβολισμούς» για να γκρεμιστεί το οικοδόμημα και να φτιαχτεί από την αρχή.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Τώρα που ο Παναθηναικός βρίσκεται στα τάρταρα. Τώρα που οι εμφανίσεις της ομάδας έχουν σπείρει την απογοήτευση κι αποστρέφεις το βλέμμα μπροστά στο αντιαισθητικό θέαμα ενός συνόλου, που δεν μπορεί να αμυνθεί και να επιτεθεί αξιοπρεπώς. Τώρα που ξεκίνησε μια ακόμα σεζόν, από την οποία δεν έχεις να περιμένεις τίποτα. Τώρα που κατάντησε μια ομάδα δεύτερης και τρίτης ταχύτητας σε ένα ανυπόληπτο πρωτάθλημα, στο οποίο όμως ανδρώνονται και δυναμώνουν οι ανταγωνιστικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ και φυσικά ο αιώνιος αντίπαλος Ολυμπιακός που παρουσιάζει ένα από τα καλύτερα σύνολα της ιστορίας του. Εσύ με βήματα ολοταχώς προς τα πίσω, με μια αδιανόητη και φθοροποιό εσωστρέφεια, χωρίς όνειρο, όραμα, προοπτική και το κυριότερο χωρίς σύνδεση με την πλατιά μάζα του πράσινου κόσμου.

Απόψε έχεις ντέρμπι. Όσες φορές κι αν το ακούσεις, όσες φορές κι αν στο επαναλάβουν τα πρωτοσέλιδα και τα ραδιόφωνα, όσες ιστορικές αναδρομές στην ιστορία των αιώνιων αναμετρήσεων κι αν σου δείξει η τηλεόραση, εσύ ξέρεις καλά, δεν έχεις κανένα ντέρμπι απόψε. Δε νοείται ως ντέρμπι ένας αγώνας, που αν σήμερα το πρωί κάποιος σου έδινε την ευκαιρία να τον χάσεις με 0-1 χωρίς να ξεφτιλιστείς, θα έπαιρνες την επιλογή και θα έλεγες κι ευχαριστώ.

Κάπου στις αρχές της περασμένης σεζόν το πίστεψα κι εγώ ο ανόητος, ότι με παιδιά μέσα από την ακαδημία του Τριφυλιού, με νεαρούς παίκτες που μεγάλωσαν με το έμβλημα στο στήθος, με τη δική τους ιστορία σε ντέρμπι νεώτερων ηλικιών, ίσως έβγαινε μια νέα ομάδα από τα σπλάχνα του συλλόγου με συναίσθηση και περηφάνια για το που βρίσκονται. Δεν υπολόγισα τις προσωπικές φιλοδοξίες, τους μάνατζερ και τα project του καθενός που είδαν το Τριφύλλι σαν σκαλοπάτι για την προσωπική καριέρα και την ατομική καταξίωση. Έτσι ήρθαν οι εγωισμοί μέσα στο γήπεδο, οι βεντετισμοί στα ΜΜΕ, τα πόδια που μαζεύονται και δε μπαίνουν στις φάσεις με την ίδια ένταση, οι προσωπικές μονομαχίες που χάνονται σωρηδόν.

Απόψε θα μπουν στο γήπεδο οι πράσινες και οι κόκκινες φανέλες που έμπαιναν τόσα και τόσα χρόνια ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα, ξεσηκώνοντας τα πλήθη και διεγείροντας τα οπαδικά συναισθήματα κουβαλώντας αθλητικές και κοινωνικές διαφορές δυο διαφορετικών κόσμων. Όλες οι διαφορές αμβλύνθηκαν εκτός από μια. Η μια ομάδα βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες στιγμές της και η άλλη σε μια από τις πιο ντροπιαστικές αποκομμένη από αυτό που διαχρονικά την πόρωνε περισσότερο, την ευρωπαική προοπτική.

Τα κόκκινα πρωτοσέλιδα ετοιμάζονται για τις θριαμβευτικές φωτογραφίες που ανάλογα το ήθος του εκδότη πρέπει να έχουν κι εξευτελιστικές προεκτάσεις, σεξουαλικά υπονοούμενα και ταπεινωτικά φωτογραφικά κολάζ. Τα πράσινα πρωτοσέλιδα ετοιμάζουν κρεμάλες και «πυροβολισμούς» για να γκρεμιστεί το οικοδόμημα και να φτιαχτεί από την αρχή.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι το «πράσινο μετά» εξαγγέλθηκε και η προοπτική του PAO Alive κάλεσε 2,5 εκατομμύρια πράσινους φιλάθλους σε μια μικρή οικονομική δήλωση παρόντος. Από την πρώτη στιγμή είχα εκφράσει τον προβληματισμό μου για το νούμερο που θεωρούμε ως πλατιά φίλαθλη μάζα των πρασίνων κι όχι για το απαιτούμενο ποσό σε ευρώ. Σήμερα οργανώνεται ένα ακόμα συλλαλητήριο κατά της διοίκησης και ρωτάω το απλό. Όλοι όσοι πάνε, προκρίνουν τη λύση του PAO Alive κι αν ναι, το έχουν ήδη ενισχύσει;

Απόψε δεν έχεις ντέρμπι. Ντέρμπι θα έχεις όταν θα περιμένεις ξανά με αγωνία να δεις την ομάδα σου να παίζει μπαλάρα, όπως τελευταία φορά σου συνέβη με την ομάδα των Λέτο, Κλέιτον κλπ Απόψε διεκπεραιώνεται μια ακόμα θλιβερή στιγμή μιας απολύτως άδειας σεζόν. Μιας σεζόν χωρίς στόχο, χωρίς νίκες, χωρίς ήττες, χωρίς αντίπαλο. Ο αντίπαλος είναι εντός των τειχών και η «Τροία» είναι άδεια, γιατί κανείς δεν έμεινε να την προστατεύσει. Ο Δούρειος Ίππος είναι προφανής και δακτυλοδεικτούμενος, τυλιγμένος με κάθε λογής επιχειρηματικό και πολιτικό περίβλημα. Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, πολλά με λίγα, Χριστιανοί με λιοντάρια, εκθαμβωτική ισοπαλία ή ό,τι άλλο, η ήττα είναι ήδη βαθιά και απογοητευτική.

Απόψε δεν έχεις ντέρμπι, γιατί το γήπεδο θα είναι άδειο. Όλοι προτιμούν να είναι άδειο. Ακόμα και χωρίς τους συνδέσμους που εξήγγειλαν αποχή, το γήπεδο θα μπορούσε να γεμίσει αλλά προτιμάμε όλοι να είναι άδειο. Θα είναι άδειο όπως οι φανέλες του Παναθηναικού μέχρι απόψε. Όταν γεμίσουν αυτές, ίσως ξαναγεμίσει και το γήπεδο. Ποτέ άλλοτε πάντως δε θυμάμαι τον Παναθηναικό τόσο γκρεμισμένο όσο σήμερα. Όσοι το ονειρεύτηκαν, πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους. Μένει να δούμε αν υπάρχει κανείς που να έχει ονειρευτεί το αντίθετο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.