Ο Άρης όμως είναι ο μόνος που δεν έχασε στην Τούμπα…

Ο Άρης όμως είναι ο μόνος που δεν έχασε στην Τούμπα…

Ο Άρης όμως είναι ο μόνος που δεν έχασε στην Τούμπα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης που γίνεται σήμερα στην Τούμπα, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν τις τελευταίες φορές.

Γνωρίζουμε καλά τι λέγεται και τι γράφεται στα σοβαρά ή ως καζούρα για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Άρη και το πώς αυτά αντιμετωπίζονται από τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης.

Λένε και γράφουν οι ΠΑΟΚτσήδες:

-«Αυτοί μόνο με τον ΠΑΟΚ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους…»

- «Ο Άρης δίνει δύο τελικούς κάθε χρόνο και αυτοί είναι με τον ΠΑΟΚ…»

- «Έρχονται για να παίξουν τον αγώνα της χρονιάς…»

Προχθές βέβαια ο Ματίγια που αγωνίζεται στον Άρη, το είπε: «Αλλά αυτό το ματς πέρασε και είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα ακόμη πιο σημαντικό ματς. Το σημαντικότερο της χρονιάς».

Από εκεί και πέρα, λέγονται και γράφονται πολλά άλλα για… ρεύματα, για χλοοτάπητες, για τα τσάρτερ, για τις εισπράξεις του αγώνα με την Μόλντε και πολλά-πολλά άλλα.

Ό, τι και αν γίνεται, ό, τι και αν σχολιάζεται στα σοβαρά ή στα πλαίσια της ποδοσφαιρικής πλάκας, εκείνο που μετράει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα. Και όταν ο Άρης είναι η μοναδική ελληνική ομάδα η οποία δεν έχασε μέσα στην Τούμπα από το 2017 και μετά, αυτό κάτι σημαίνει. Κάτι δείχνει.

Προσέξτε… Τις τελευταίες δύο σεζόν στην Τούμπα και όσον αφορά στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έδωσε 30 αγώνες. Ο απολογισμός είναι: 27 νίκες, μία ισοπαλία και δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στα χαρτιά. Γι' αυτές τις σεζόν, κάτι ανάλογο ισχύει και στο κύπελλο.

Αυτά τα δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει δώσει εννιά εντός έδρας αναμετρήσεις για το κύπελλο. Έχει οκτώ νίκες και μία ισοπαλία! Και όμως! Πάλι ο Άρης του απέσπασε ισόπαλο αποτέλεσμα.

Με αυτή την όποια τακτική του, με αυτή την όποια νοοτροπία αντιμετωπίζει ειδικά αυτούς τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ!

Δύο ολόκληρα χρόνια, δύο διοργανώσεις, 39 αγώνες και ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους 35 με όλους τους άλλους αντιπάλους (δυο ματς δεν τελείωσαν), ενώ έφερε δύο μόλις ισοπαλίες και οι δύο με τον Άρη!!

Μετά από αυτό, έχει μεγαλύτερη σημασία το τι λένε και τι κάνουν όσοι εκπροσωπούν τον Άρη πριν και μετά τα ματς αυτά, ή το ότι με τον τρόπο τους είναι οι μόνοι που παίρνουν αποτέλεσμα;

Μπορεί το 1-1 στο περσινό πρωτάθλημα, να έγινε με γκολ οφσάιντ, από εκεί και πέρα όμως πρέπει να θυμηθούμε ότι και σε αυτό το ματς, αλλά και σε εκείνο του κυπέλλου που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες, οι κίτρινοι κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους ασπρόμαυρους και να του δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα μέσα στο γήπεδο.

Αν λοιπόν ο ΠΑΟΚ μείνει σε όλα τα άλλα, αν δει… αφ’ υψηλού αυτό τον αγώνα και φυσικά αν δεν αρχίσει να βελτιώνει τις αγωνιστικές του αδυναμίες, θα χάσει και πάλι βαθμούς από τον Άρη και μετά… τρέχα γύρευε για τα… πώς και τα γιατί.

Από εκεί και πέρα ο Άρης από το βράδυ της περασμένης Κυριακής και μέχρι τώρα ενόψει του αγώνα της Τούμπας, έχει βγάλει ενόχληση για: Το VAR, τις εικόνες, το PAOK TV, την παραγωγή της μετάδοσης, τους προτζέκτορες που δεν θα λειτουργήσει, την ώρα του αγώνα, τον διαιτητή που θα είναι ο Σιδηρόπουλος. Όλως τυχαίως και ο Ολυμπιακός τα ίδια παράπονα είχε για λογαριασμό του Άρη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.