Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-1

Νίκος Μαρούδας
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-1

bet365

Το καταιγιστικό ξεκίνημα του Αστέρα έφερε τα δύο γρήγορα γκολ του Μαρκ Φερνάντεθ, τα οποία τελικά χάρισαν τη νίκη στους Αρκάδες (2-1), παρότι ο Ατρόμητος βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος και μείωσε με τον Ρισβάνη.

Πρώτη νίκη για τον Αστέρα στο πρωτάθλημα, που επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε τους Περιστεριώτες, αλλά στο δεύτερο θα μπορούσε να είχε αυτοκτονήσει με το «αστέρι» να απειλεί μέχρι και για την ισοφάριση.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μπόρχα Χιμένεθ, παρέταξε τον Αστέρα με 4-4-2. Ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κώτσιρα, Βαλιέντε, Πασαλίδη, Μαρτίνεζ. Καπίγια και Μουνάφο ήταν στα χαφ, έχοντας δεξιά τον Ριέρα κι αριστερά τον Μαρκ Φερνάντεζ. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Λουίς Φερνάντες και Τσαουρέγκι.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Ατρόμητου με 4-3-3. Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια αντί του Θεοδωράκη, ο Νάτσος στα δεξιά της άμυνας, ο Κατράνης στα αριστερά και οι Ρισβάνης, Γούτας στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Μάντσον, Καχίλα ως αμυντικοί μέσου με τον Χαρίση ελαφρώς πιο μπροστά τους. Δεξιά ήταν ο Μανούσος, αριστερά ο Ρόσα και μοναδικός προωθημένος ο Βέλλιος.

Μπήκε φουριόζος και έβαλε, μόνο, δύο!

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο απέναντι στον Ατρόμητο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης! Μόλις στο 3', ο Χαουρέγκι ανέβηκε ανενόχλητος από τα δεξιά, έκανε την μπαλιά στον Μαρκ Φερνάντεθ, κι αυτός πλάσαρε τον Μανδά για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στην δεύτερη φάση του αγώνα, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα!

Στο κέντρο της άμυνας του Ατρόμητου υπήρξε τεράστιο κενό, ο Χαουρέγκι και πάλι έφτασε ανενόχλητος απέναντι στον Μανδά, τον πλάσαρε, ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έσωσε αλλά η μπάλα έφτασε στον Μαρκ Φερνάντεθ που προ κενής εστίας έγραψε το 2-0. Στο 13' οι Αρκάδες έφτασαν μια ανάσα από το 3-0, όταν μετά από σουτ του εξαιρετικού Χαουρέγκι, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Λουίς Φερνάντεθ που πλάσαρε, αλλά είδε τον Μανδά να σώζει.

Η επιθετική πολιορκία των γηπεδούχων συνεχίστηκε, μιας και ο Ατρόμητος δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο στο πρώτο μέρος! Έτσι, στο 18' ο Ριέρα με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά. Ο νεαρός γκολκίπερ του Ατρόμητου, έσωσε και πάλι την ομάδα του στο 33', αποκρούοντας το πλασέ του Μαρκ Φερνάντεθ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Αστέρα να έχει και δεύτερο δοκάρι, όταν μετά από κάθετη στην πλάτη του Νάτσου, ο Λουίς Φερνάντες βρέθηκε απέναντι στον Μανδά, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκά

Ανέβηκε ο Ατρόμητος, μείωσε, αλλά είχε αργήσει!

Ο Ατρόμητος... εμφανίστηκε τελικά στην Τρίπολη στο δεύτερο μέρος! Ήταν σαφώς ανώτερος του Αστέρα και μπήκε γρήγορα και πάλι στο παιχνίδι στο 53'. Αφού πρώτα, στο 51', ο Μαρκ Φερνάντεθ είχε αστοχήσει σε σουτ, στην επόμενη φάση ο Ρισβάνης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και τραγική έξοδο του Παπαδόπουλου, μείωσε σε 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία για την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα, με τον Μανούσο να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να σώζει. Άουτ κατέληξε το σουτ του Ρόσα στο 59', όπως κι αυτό του Μανούσου στο 61'.

Ο Αστέρας έφτασε κοντά στο 3-1, μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στο 71'. Δύο λεπτά αργότερα, σε ένα παιχνίδι που πλέον είχε πάρει... τρελό ρυθμό, ο Μανούσος έπιασε την κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Ατρόμητο στο 78', όταν η κεφαλιά του Γούτα έφυγε άουτ. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι, με τους Περιστεριώτες να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν και τον Αστέρα να παίρνει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

MVP: Μαρκ Φερνάντεθ. Ο άσος του Αστέρα ήταν τρομερός! Έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε δύο τέρματα και θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο χατ τρικ! Πραγματικά ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Καχίλα. Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν κακός. Και πάλι αγωνίστηκε από τον Αναστασίου ως χαφ, και ήταν τόσο κακός που ο Έλληνας τεχνικός τον αντικατέστησε στο 21', με τους Περιστεριώτες να έχουν χάσει ήδη τον έλεγχο του κέντρου. Σε κακή βραδιά κι ολόκληρη η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χαουρέγκι. Ο επιθετικός του Αστέρα μέχρι να αντικατασταθεί αναγκαστικά, ήταν ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Έχει την ασίστ στο πρώτο τέρμα της ομάδας του, ενώ από δική του ενέργεια έρχεται και το δεύτερο γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Παπαδόπουλος στη φάση του 2-1 του Ατρόμητου. Ο γκολκίπερ του Αστέρα, κάνει μια εντελώς αποτυχημένη έξοδο και ο Ρισβάνης με κεφαλιά μείωσε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η διαιτησία τα πήγε καλά. Δεν είχε δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει και πέρασε απαρατήρητη...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον τρομερό, για 45 λεπτά, Αστέρα με τους Μαρκ Φερνάντεθ και Χαουρέγκι να είναι απλά καταπληκτικοί. Μεγάλη ανάσα και για τον τεχνικό της ομάδας που είχε αρχίσει να νιώθει πίεση. Ακριβώς τα αντίθετα για τον Ατρόμητο, που... ξύπνησε και πάλι στο δεύτερο ημίχρονο και δεν πρόλαβε να σώσει την κατάσταση. Παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και ο Γιάννης Αναστασίου πλέον βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη θέση, με τον κόσμο να του έδειξε πως επιθυμεί την απομάκρυνσή του αποδοκιμάζοντάς τον μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Τρίπολη.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο, Ριέρα (76' Κρέσπι), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντες (86' Ιγκλέσιας), Χαουρέγκι (65' Μπόρχα Φερνάντες)

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Γούτας, Χαρίσης, Καχίλα (21' Μπαένα), Μάντσον (46' Νταβιώτης), Νάτσος, Βέλλιος, Μανούσος, Κατράνης, Ρισβάνης, Ρόσα (89' Γιακουμάκης)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα