Ολυμπιακός: Ολομέτωπη επίθεση για VAR, ΚΕΔ, Περέιρα και PAOK TV!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ολομέτωπη επίθεση για VAR, ΚΕΔ, Περέιρα και PAOK TV!

bet365

Ο Ολυμπιακός κυρίως μέσω του εκπροσώπου του, Κώστα Καραπαπά, έθεσε στην σύσκεψη που έγινε στην ΓΓΑ σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με Περέιρα, ΚΕΔ, VAR καθώς και PAOK TV.
Από την πλευρά του Ολυμπιακού και του Κώστα Καραπαπά τονίστηκε - σε σχέση με τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα και την επιλογή να είναι ο Σιδηρόπουλος στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη και όχι ξένος ρέφερι - πως «ο Ολυμπιακός θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα αν ο Πορτογάλος συνεχίσει τους επιλεκτικούς ορισμούς». Ο τοποτηρητής της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και του είπε «πάρτε πίσω αυτό το σχόλιο. Πρέπει να πάμε μπροστά». Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού του απάντησε: «Θα πάμε μπροστά, αν δεν ξέρουμε από την Δευτέρα τον ορισμό του Σιδηρόπουλου».
Ο Κώστας Καραπαπάς επίσης ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα και ζητήματα σε σχέση με την ΚΕΔ, το VAR και την εφαρμογή του. Επίσης αναφορικά με το κανάλι του ΠΑΟΚ σχολίασε ότι «στην Ελλάδα έχουμε το παράδοξο φαινόμενο να μεταδίδονται αγώνες του ΠΑΟΚ (σ.σ. από το PAOK TV) ουσιαστικά από την ίδια την ομάδα του ΠΑΟΚ που έχει και την ευθύνη παραγωγής». Μετά έθεσε το ερώτημα εάν «ακολουθούν όλοι αυτοί οι πάροχοι κοινούς κανόνες και όρους στην τηλεοπτική μετάδοση;». Ο ΠΑΟΚ του απάντησε και πήρε θέση όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Αναφορικά με τον Μέλο Περέιρα επίσης αναρωτήθηκε γιατί θα βρεθεί καλεσμένος σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή την προσεχή Δευτέρα με τον Ίβηρα πάντως να μην απαντά πάνω σε αυτό. Ο Περέιρα απάντησε για το θέμα των ξένων ρέφερι και το γεγονός πως δεν θα είναι ξένος στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, διευκρινίζοντας ότι οι επιλογές από ξένες Ομοσπονδίες που έχουν VAR είναι αισθητά μειωμένες από πέρυσι και γενικά δεν υπάρχουν τόσοι ξένοι διαθέσιμοι. Επίσης ότι από την αρχή είχε ειπωθεί ότι ξένοι θα ορίζονται μόνο στα ματς των Big Four.
Ακόμα ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε για το μέγεθος του Ολυμπιακού αλλά και για το ότι στην Ελλάδα το VAR κόστισε περισσότερο σε σχέση με άλλες χώρες: «Ο Ολυμπιακός όπως όλοι γνωρίζετε πέρα από λαοφιλέστερη ομάδα είναι και η μόνη ομάδα που εμπράκτως βοηθάει να διατηρηθεί σε ευρωπαϊκή τροχιά το ποδόσφαιρο μας και το διαφημίζει. Είμαστε ταυτόχρονα και η ομάδα που έχει καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια φόρους και βλέπουμε ότι σε σχέση με το VAR το ελληνικό δημόσιο ξόδεψε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ για το σύστημα VAR όταν στη Ρωσία δαπανήθηκαν 7 εκατομμύρια και στο Ισραήλ 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται λοιπόν να πληρώσει ένα πανάκριβο σύστημα το οποίο δυστυχώς για εκείνον το χειρίζονται άχρηστοι άνθρωποι στην καλύτερη περίπτωση και εντολοδόχοι στην χειρότερη». Ο Καραπαπάς στάθηκε και στους εν γένει χειρισμούς της ΕΠΟ αλλά και των Φούσεκ - Περέιρα.
Επίσης παρότι από την ΕΠΟ τονίστηκε πως το πρωτόκολλο του VAR λειτουργεί στο πλαίσιο της FIFA ο Καραπαπάς είπε: «Στις περισσότερες χώρες όπου εφαρμόζεται το σύστημα VAR προηγήθηκαν τεχνικές δοκιμές και παιχνίδια στα οποία χρησιμοποιήθηκε δοκιμαστικά. Στην Ελλάδα τέτοια δοκιμαστική περίοδος δεν υπήρξε ποτέ. Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή γίνεται πρωτάθλημα με τα δοκιμαστικά του VAR . Ακόμα και η ενημέρωση των ομάδων υπήρξε απολύτως πρόχειρη στα όρια του αστείου. Είναι εδώ όλες οι ομάδες και μπορούν να σας πουν για τη μια και μοναδική φορά που ήρθαν κάποιοι στα προπονητικά κέντρα των ομάδων και το ποια ενημέρωση παρείχαν. Χωρίς ένα εγχειρίδιο. Χωρίς υλικό βίντεο. Χωρίς να μιλούν αγγλικά»! Επιπλέον ότι δεν υπάρχει πρωτόκολλο και δεν έχει γίνει καμία σχετική ενημέρωση στις ομάδες. Ο Περέιρα σημείωσε ότι «το πρωτόκολλο είναι ένα και κοινό για όλες τις Συνομοσπονδίες και χώρες της FIFA» και «όπως όλοι γνωρίζουμε, η FIFA / IFAB παρακολουθούν την όλη διαδικασία». Η πλευρά του Ολυμπιακού δεν πείστηκε και θεωρεί ότι έχει θέσει μία σειρά από ερωτήματα και διευκρινίσεις που δεν έχουν απαντηθεί. Ακόμα και ερωτήσεις για το λειτουργικό σκέλος του VAR, τον τρόπο επικοινωνίας των διαιτητών και σειρά άλλων ζητημάτων. Αναφορικά με το VAR πάντως η αρμόδια εταιρεία τόνισε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και με την πίεση του χρόνου ενώ ο Λυσσάνδρου και η Λίγκα έκαναν λόγο και για έλλειψη σωστής ενημέρωσης σε φίλαθλο και κοινό και ΜΜΕ, που δημιουργεί ακόμα πιο πολλά προβλήματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα