Παπαβασιλείου: «Νίκη ψυχολογίας»

Gazzetta team
Παπαβασιλείου: «Νίκη ψυχολογίας»

bet365

Για νίκη ψυχολογίας έκανε λόγο ο τεχνικός του Πανιωνίου Νικόδημος Παπαβασιλείου μιλώντας για το 1-0 επί της ΑΕΛ.

Αναλυτικά ο νεαρός τεχνικός ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, μία νίκη ψυχολογίας. Την χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Παίρνοντας μία τόσο σημαντική νίκη, κάνει και την δουλειά μου πιο εύκολη σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Δείξαμε νοοτροπία νικητή στο παιχνίδι. Δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε. Παίζει σημαντικό ρόλο η διαχείριση των συναισθημάτων. Προσπάθησα με τα παιδιά να τους βγάλω το πολύ μεγάλο βάρος που έχουν στις πλάτες τους και να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, σε ότι έχει να κάνει με τα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που ήθελα να δω. Πιέσαμε ψηλά, να μην δώσουμε χώρους στον αντίπαλο. Δεν γυρίσαμε απλώς πίσω για να μαζευτούμε, θέλαμε συνεχώς να κερδίσουμε την μπάλα, αυτό έκανε την διαφορά στο παιχνίδι. Απέναντι σε ομάδα ποιοτική και δύσκολη. Νομίζω η ΑΕΛ ήταν πολύ επικίνδυνη μόνο στις στατικές φάσεις, εκεί είχαμε τα προβλήματα μας. Ξέραμε ότι αν έχανε η ΑΕΛ ότι θα έβαζε 6-7 παίκτες στην περιοχή, όμως ανταπεξήλθαμε σωστά. Η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Προσπαθούμε να περάσουμε κάτι διαφορετικό, να έχουμε υπομονή και να δημιουργούμε προϋποθέσεις για να κερδίσουμε. Δεν θέλω να μπαίνουμε στο γήπεδο για να μην χάσουμε, αλλά για να κερδίσουμε, έχει μεγάλη διαφορά. Θα βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Αν σε κάθε παιχνίδι έχουμε αυτη την διάθεση θα πάμε πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ, τον κ. Ζαμάνη και τον κ. Δάρα. Νομίζω και οι παίκτες αυτές τις 15 μέρες είχαν την διάθεση να δουλέψουμε σκληρά και βέβαια ο κόσμος πέρασε και από το ξενοδοχείο να βοηθήσει τους παίκτες και έδειξε ότι θα είναι κοντά μας».

Για την εικόνα του Πανιωνίου: «Κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο σε καλό ρυθμό. Μιλήσαμε με τα παιδιά ώστε να κάνουμε κάποια σωστά πράγματα. Κάναμε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Μαξίμοβιτς και μετά αν είχαμε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια θα μπορούσαμε να κάνουμε και πιο εύκολο το παιχνίδι έως το τέλος. Όταν έχεις το βαθμολογικό βάρος είναι κάτι δύσκολο, είναι δύσκολο κομμάτι η ψυχολογία. Ο παίκτης αλλάζει όταν έρχεται το γκολ και το καλό αποτέλεσμα. Έχουμε την εμπειρία και νέα παιδιά που θέλουν να πετύχουν».

Για τις λίγες τελικές της ομάδας και την μικρή δημιουργία: «Το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι αν παίξεις άμυνα, το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις επιθετικά. Δεν γίνονται όλα από την μία μέρα στην άλλη. Έχουμε την ποιότητα και τα παιδιά που τους αρέσει ο τρόπους που θέλουμε να παίζουμε πλέον. Δεν μπορείς να νικάς χωρίς δημιουργία. Κάθε παιχνίδι και αντίπαλος είναι διαφορετικό. Πρέπει να βελτιωθούμε στο κομμάτι της δημιουργίας και θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Τα καλά αποτελέσματα και η ψυχολογία βοηθούν πολύ».

Για το αν έχει τον χρόνο ο Πανιώνιος να προσαρμοστεί στην φιλοσοφία του: «Πρέπει να ξεχωρίσουμε για το θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν θα έχουμε καλή ισορροπία. Αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Το πόσο γρήγορα θα περάσω την φιλοσοφία μου θα το δούμε. Δουλεύουμε καθημερινά όσο μπορούμε».'

Για την δική του παρουσία στον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος είναι μία πολύ ιστορική ομάδα και έχει δείξει ότι έχει το μέταλλο και την νοοτροπία να πετύχει. Δουλεύω πρώτη φορά στην Σούπερ Λιγκ, αλλά εχω δουλέψει και στην Κύπρο και στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Σαφώς και βλέπω τον Πανιώνιο ως μία ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω προπονητικά. Στόχος είναι να σώσουμε την κατηγορία, το -6 θα προσπαθήσουμε άμεσα να το ανατρέψουμε».

Για το αν μπορούν οι παίκτες του Πανιωνίου να δημιουργήσουν επιθετικά: «Είμαι σίγουρος ότι μπορούν. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να μην είμαστε πίσω από την μπάλα. Σε δύο εβδομάδες δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά. Θέλαμε να πιέσουμε σήμερα και το καταφέραμε. Θέλαμε να έχουμε την νοοτροπία ότι θέλουμε πολύ το ματς. Θα δημιουργήσουμε στο μέλλον σίγουρα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα