Η διαχείριση και οι εσωτερικές «μεταγραφές» του Παναιτωλικού

Γιώργος Ντυμένος
Η διαχείριση και οι εσωτερικές «μεταγραφές» του Παναιτωλικού

bet365

Τα «καναρίνια» καλούνται πλέον να μετατρέψουν σε βαθμούς την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο. Ο παράγοντας ψυχολογία, οι «ντόπες» και γιατί μπορεί κάποιος να πει πως το... πρωτάθλημα τώρα ξεκινά
Στο ποδόσφαιρο, ας μην γελιόμαστε, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Καλές οι εντυπώσεις μία, ανεκτές δύο, αλλά μόνο με εκείνες μόνο καμία ομάδα δεν έφτασε στον στόχο της. Υπάρχει και ο παράγοντας... πονταλάκια. Ο Παναιτωλικός μετά τα πρώτα τρία ματς της σεζόν έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και παραμένει καθηλωμένος στην ουρά, κάτι που σίγουρα «χτυπάει» άσχημα.
Ηταν για να χάσει και στα τρία; Προφανώς όχι, αφού η εικόνα του δεν ήταν κακή αθροιστικά. Αλλά ότι γράφει δεν... ξεγράφει. Αυτό που βγαίνει μετά τον αγώνα του «Γεντί Κουλέ» είναι πως στο Αγρίνιο δεν θα αλλάξουν τακτική προσέγγιση. Αρα παραμένουν προσηλωμένοι στο πλάνο τους και δεν περιμένουμε από εκείνους να διαφοροποιήσουν το πώς «βλέπουν» τα ματς. Αυτόματα τίθεται ζήτημα διαχείρισης. Η ψυχολογία όλων στην επιστροφή από την Κρήτη ήταν υπό το μηδέν. Παντού έβλεπες σκυμμένα κεφάλια. Ας μην ξεχνάμε πως τα «καναρίνια» έχουν αρκετούς πιτσιρικάδες και δεν θέλει... πολύ να σε πάρει από κάτω. Για αυτό και υπήρξαν «ντόπες» από τη διοίκηση και αυτόματα στάλθηκε το «μήνυμα» πως στηρίζει το πλάνο που υπάρχει.
Αυτό βέβαια δεν αναιρεί πως πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις. Το ερώτημα σε ανάλογες περιπτώσεις είναι εάν υπάρχουν τα σχετικά περιθώρια. Η απάντηση είναι καταφατική. Ξέχωρα από το κλισέ «είναι μία νέα ομάδα», ο Παναιτωλικός ακόμη δεν έχει παίξει όπως θέλει και επιθυμεί σε επίπεδο προσώπων, κάτι που αφαιρετικά δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να υποστηρίξει πως το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά. Τι εννοούμε; Για διάφορους λόγους ακόμη δεν έχουμε δει στο γήπεδο τους Ταχάρ, Σίενστεντ, ο Μοράρ έχει αγωνιστεί μόλις 47', ο Ρομάν 68', ενώ οι Μπάλμπι, Αριγίμπι έκαναν χθες το ντεμπούτο τους, ο τελευταίος στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα η εικόνα του ήταν και το στοιχείο που κρατούν κυρίως στο Αγρίνιο από το παιχνίδι.
Από τους παραπάνω 6, υπό φυσιολογικές συνθήκες μίνιμουμ οι 4 για να μην πούμε όλοι, θα ξεκινούν βασικοί, εάν η ομάδα είναι κομπλέ. Δεκτό πως «ακούγεται»... κάπως, αλλά ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο.
Στον τομέα του χρόνου ίσως μοιάζει κουραστικό, αλλά π.χ. χθες τα «καναρίνια» αγωνίστηκαν με μία τετράδα άμυνας που δεν είχε ξαναπαίξει. Το παραπάνω είναι ενδεικτικό, αλλά και επιτρέπει σε όλους να πιστεύουν πως μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά. Θέλουν τον καιρό τους. Το «κερασάκι» στην τούρτα είναι για τους «κυανοκίτρινους» ο παράγοντας διαιτησία. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά δύναται σε κάθε ματς να πουν ότι στις δικές τους περιπτώσεις υπάρχουν αποφάσεις που ακολουθούν 100% το γράμμα και όχι το πνεύμα του νόμου. Είναι μία πικρία που βγάζουν και πολλές φορές τους στοιχίζει σε συγκέντρωση. Τα νεύρα δεν είναι καλός σύμβουλος, αλλά άντε να το πεις σε εκείνον που παίζει μπάλα και ο σφυγμοί εκτοξεύονται.
Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω. Η αγωνιστική τους παρουσία δεν αντιστοιχεί στη βαθμολογική τους συγκομιδή, αλλά και εκείνοι ακόμη δεν έχουν δείξει αυτά που μπορούν. Με δεδομένο πως πλέον σε μεγάλο βαθμό άπαντες βρίσκονται στη διάθεση του Κάστρο και οι τελευταίοι χρονικά «νέοι» που αποκτήθηκαν ενσωματώθηκαν πλήρως, τους δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούν πως και θα γίνουν καλύτεροι και το κυριότερο, θα μετουσιώσουν σε βαθμούς την αγωνιστική τους παρουσία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα