Πολλά κιλά…

Πολλά κιλά…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για πολλά από όσα έγιναν χθες στον σπουδαίο αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΟΚ και θέτει μερικά ακόμη θέματα σε σχέση με περιστατικά που σημάδεψαν τη χθεσινή ημέρα.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Άρης - Παναθηναϊκός και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πολλά κιλά λοιπόν…

Για τη φανέλα των αήττητων πρωταθλητών γράφω που χθες «μίλησε» και έπαιξε ρόλο ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει ένα πολύ-πολύ κρίσιμο διπλό στο Περιστέρι.

Ποδοσφαιρικά και σε σχέση με όσα έγιναν, αλλά και όσα δήλωσε ο Αμπέλ Φερέιρα θα μιλάμε και θα γράφουμε για πολλές ημέρες… Από εκεί και πέρα όμως αξίζει να σταθούμε σε αυτό που τελικά οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην επικράτηση.

Ο ΠΑΟΚ που είδαμε από το 70΄ και μετά, αυτή η λύσσα τους να πάρουν το ματς ανεξάρτητα από τα όσα είχαν κάνει οι ίδιοι στην ομάδα τους μέχρι το 0-2 να γίνει 2-2 και από όσα έγιναν μέχρι… αλλά και μετά το 88΄ που ακυρώθηκε το γκολ Βαρέλα, ήταν όλα αυτά που βλέπαμε πέρυσι στον δεύτερο γύρο! Όλα όσα χαρακτήριζαν εκείνο το σύνολο το οποίο με πρωταγωνιστή τον τεράστιο Βιεϊρίνια δεν παρατούσε κανένα ματς και στο τέλος έβρισκε πάντα τρόπο για να κερδίζει τα παιχνίδια.

Η νίκη αυτή είναι τεράστια και βοηθάει την ομάδα να μπει καλά σε αυτή την δύσκολη τετράδα αγώνων με Ατρόμητο έξω, Άρη μέσα, ΑΕΚ και Αστέρα έξω.

Η νίκη μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να δει πιο ψύχραιμα τα αγωνιστικά του προβλήματα. Αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε χθες, τότε θα δημιουργούνταν πολύ δύσκολη και πιεστική κατάσταση που δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπίζονταν. Τώρα, ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσει το εκπληκτικό ξεκίνημα και το πολύ μεγάλο τελείωμα του αγώνα που του έδωσε τη νίκη απέναντι στον δυνατό Ατρόμητο που άξιζε να ισοφαρίσει με το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε χθες στο γήπεδό του. Να κρατήσει αυτά τα διαστήματα και να δει πολλές-πολλές φορές τι έπαθε από το 30΄ μέχρι το 60΄ σε ένα διάστημα που δεν επιτρέπεται σε μεγάλη και οργανωμένη ομάδα.

Εντελώς ποδοσφαιρικά και για όσους «κολλάνε» στα συστήματα και πιστεύουν ότι αυτά επηρεάζουν και «φταίνε» για τα καλά ή τα όποια δεινά μίας ομάδας…

Ο ΠΑΟΚ χθες αμύνονταν με 4-4-2 (όπως πάντα) και τα χαφ στην ευθεία. Σε φάση επίθεσης δείτε προσεκτικά το 3-1-5-1 με τον Εσίτι μόνο του μπροστά από τα τρία στόπερ και τους Μπίσεσβαρ-Πέλκα-Μίσιτς να συνεργάζονται πίσω από τον Άκπομ, έχοντας στα άκρα Λημνιό και Γιαννούλη. Αυτό δημιούργησε όλες τις υπεραριθμίες και όταν ο ΠΑΟΚ επιτίθονταν σωστά ΔΕΝ είχε προβλήματα πίσω, ακόμη και όταν χάνονταν η μπάλα.

Ναι αυτό ήταν ρίσκο όπως το χαρακτήρισε ο Αμπέλ Φερέιρα. Αλλά δεν φάνηκε στο καλό διάστημα.

Ο ΠΑΟΚ δεν «πλήρωσε» αυτό το ρίσκο στο κακό του διάστημα από το 30΄ μέχρι το 60΄. Εκεί ο ΠΑΟΚ έχασε όλες τις μονομαχίες, εκεί ο ΠΑΟΚ αντέδρασε παιδικά στο πρέσινγκ του αντιπάλου, εκεί ο Μπίσεσβαρ εκνεύρισε με την απάθειά του να αφήνει συνέχεια αμαρκάριστο τον δεξιό μπακ του Αρτρομήτου, εκεί ο Εσίτι «έσβησε» και πάλι από δυνάμεις σε ένα γεγονός που είναι πλέον ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ανησυχητικό.

Αλλά για τα όσα δήλωσε ο Φερέιρα περί… επιθετικού ποδοσφαίρου και δικής του φιλοσοφίας θα ασχοληθούμε και τις επόμενες ημέρες.

Ας κλείσουμε και πάλι με το τεράστιο πάθος που βγήκε για τη νίκη μετά το 70΄ ακόμη και μετά το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα, ακόμη και μετά το 2-3 όπου και πάλι ο ΠΑΟΚ επιτίθεται και δεν αφήνει περιθώρια στον Ατρόμητο για άλλες σκέψεις.

* Με βάση τη λογική πολλών και όσα ζήσαμε πρόπερσι, χθες που οι οπαδοί του Ατρόμητου πέταξαν δεκάδες «δολοφονικές» κορδέλες στον αγωνιστικό χώρο, μπορούμε να πούμε ότι… κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές;

* Είχε αρκετές δύσκολες φάσεις χθες το παιχνίδι. Το πιο ύποπτο λάθος του Τζοβάρα στο 2-2 ήταν το φράγμα στον Ζαμπά που έγινε μπροστά του. Αυτό δεν γίνεται να μην το είδε.

* Στη φάση του 1-2 ο βοηθός κάνει τεράστιο λάθος και παραβιάζει τις οδηγίες χρήσης του VAR, σηκώνοντας σημαία πριν δει την κατάληξη της φάσης.

Από το γεγονός ότι σηκώθηκε λανθασμένα η σημαία και πάντα εκ του αποτελέσματος, ποιοι επηρεάστηκαν τελικά; Οι επιτιθέμενοι που πανηγύρισαν το γκολ ή οι αμυνόμενοι που διαμαρτύρονται ότι σταμάτησαν από την υπόδειξη;

Πάμε παρακάτω και στα όσα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ συνεχίζουν να γίνονται με πρωταγωνίστρια την ΙΔΙΑ ομάδα.

*Στο Καραϊσκάκη την πρώτη αγωνιστική όπου κάποιος έκρυψε το βίντεο με το πέναλτι στον Μπαράλες, πήρε ως δώρο ο Ολυμπιακός δύο βαθμούς ναι ή όχι;

- Αυτό έχει γίνει πουθενά αλλού όσα χρόνια λειτουργεί το VAR;

- Το VAR φταίει κύριε Αυγενάκη που στηρίζεται απροκάλυπτα τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός ή αυτοί που το χειρίζονται σε όλες τις θέσεις;

- Χθες στο ίδιο γήπεδο έπρεπε να πάρει κίτρινη ο Ομάρ για το φάουλ-φράγμα στο 41΄ ναι ή όχι; (Δεν αναφέρομαι στο ότι ΟΛΟΙ –και η Λίγκα- το κατέγραψαν ως κίτρινη στον παίκτη του Ολυμπιακού).

- Στο 52΄ έπρεπε να πάρει κίτρινη όπως και τελικά πήρε; Είτε ο Φωτιάδης έδωσε την πρώτη ή την έδωσε αλλού, ο Ομάρ ποδοσφαιρικά για τις δύο παραβάσεις του έπρεπε να αποβληθεί;

Πάλι δώρο στον Ολυμπιακό! Συνεχόμενα για την ομάδα που ΔΕΝ θέλει το VAR κύριε Αυγενάκη. Γιατί δεν το θέλει;

Εδώ έχουμε έναν ακόμη λόγο…

Χθες στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ στο 88΄ το οποίο το VAR ΣΩΣΤΑ ακύρωσε γιατί προεξείχε η μεγάλη μύτη και το φρύδι του Βαρέλα.

Δείτε πέρυσι πώς κέρδισε σε αυτό το ίδιο γήπεδο ο Ολυμπιακός στο φινάλε του αγώνα και πάρτε άλλη μία απόδειξη γιατί δεν θέλει το VAR.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.