Super League 1: Οι τέσσερις πυλώνες της αναβάθμισης του νέου πρωταθλήματος

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ!

Super League 1: Οι τέσσερις πυλώνες της αναβάθμισης του νέου πρωταθλήματος

Super League 1: Οι τέσσερις πυλώνες της αναβάθμισης του νέου πρωταθλήματος

Το Gazzetta.gr αναδεικνύει τους τέσσερις άξονες που κινείται η διοίκηση της Super League 1 μετά την συνάντηση - συζήτηση που είχε ο πρόεδρός της, Μηνάς Λυσάνδρου, με τους αρμόδιους ρεπόρτερ.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε συνάντηση με τους ρεπόρτερ της Super League και όπως ήταν φυσικό η συζήτηση κινήθηκε σε πολλά πλαίσια και αφούσε πολλά θέματα. Σε μία προσπάθεια να τα βάλουμε αυτά σε μία σειρά η Super League 1 ουσιαστικά έχει θέσει ένα πλάνο με τέσσερις πυλώνες - άξονες.
 
Νο1 η άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος. Το 2ο η ανάπτυξη της εμπορικής ταυτότητας και η αναβάθμιση του προϊόντος, που συνδέεται και με τις κεντρικές χορηγίες, το 3ο οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και η βελτίωσή τους και το 4ο η ενίσχυση των σχέσεων με τους θεσμούς (σ.σ. ΕΠΟ, Υπουργεία και Κυβέρνηση).
 
Η τωρινή διοίκηση της Super League ή SL1 κατά το σωστότερο υπό την προεδρία του Μηνά Λυσάνδρου είχε εξαρχής ως στόχο την γρήγορη αναβάθμιση του πρωταθλήματος αλλά και το πως να γίνει πιο ελκυστικό για τον φίλαθλο και τον χρήστη των social media. Εκτός από την παρουσία της Λίγκας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το ζητούμενο είναι το application του πρωταθλήματος για τα κινητά να έχει πέραση στον κόσμο ενώ άμεσα θα λειτουργεί και το live score.
 
Μέσα σε αυτήν την προσπάθεια η Λίγκα έχει ένα σημαντικό εμπορικό μείον. Το σπάσιμο της Κεντρικής Διαχείρισης στα τηλεοπτικά με τα όποια θέματα δημουργεί αυτό ακόμα και σε επίπεδο χορηγών. Μετά την συμφωνία του ΟΦΗ με τη NOVA μένει να φανεί εάν θα βρει οριστικά νέο τηλεοπτικό πάροχο ο ΠΑΟΚ και το πως θα κυλήσουν τα πράγματα έτσι ώστε τα πάντα να έχουν γίνει πιο ξεκάθαρα και από την 4η αγωνιστική και μετά όλα να κυλήσουν πιο ομαλά. Η SL1 σε όλη αυτήν την διαδικασία έχει κάνει διαρκείς επαφές με τις ομάδες και επεδίωξε εξαρχής τον πιο καλό δυνατό προγραμματισμό σε όλα τα επίπεδα.
 
Ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, στην κουβέντα που έκανε με τους ρεπόρτερ της SL το μεσημέρι της Δευτέρας, είναι της άποψης ότι δεν είναι καλό που δεν υπάρχει πλέον κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο έχει λειτουργήσει ώστε να υπάρξει η σχετική καταγραφή των πεπραγμένων της SL1 αλλά και να διαπιστωθεί το εμπορικό της μέγεθος στην αγορά. Είναι δε κάτι που θα πάει στο προσεχές Δ.Σ. για γίνουν οι σχετικές διεργασίες - συζητήσεις.
 
ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ
Ένα σκέλος που είναι πολύ σημαντικό για το πρωτάθλημα, τους παίκτες και την εικόνα που εισπράττει ο τηλεθεατής είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Στην παρούσα φάση τα γήπεδα που έχουν εντοπιστεί με προβλήματα και θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες είναι το ΟΑΚΑ, το AEL FC Arena και το γήπεδο του Άρη. Η SL1 έχει συνάψει συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρεία - η οποία συνεργάζεται με την UEFA - που έχει κάνει τις κινήσεις που χρειάζονται και έχει ενημερώσει & εγγράφως για όλα τα γήπεδα. Το ΟΑΚΑ πάντως είχε πιο μεγάλη επιβάρυνση επειδή έπαιξε εκεί περισσότερα ματς σε σχέση με το αναμενόμενο και τον αρχικό προγραμματισμό η Εθνική. Από την στιγμή που δεν υπάρχει πλέον Κεντρική Διαχείριση των Γηπέδων η Λίγκα έθεσε υψηλά στάνταρτς και με αυτήν την συμφωνία ευελπιστεί πως το θέμα θα λυθεί. Τα τελικά... πορίσματα για όλα τα γήπεδα έχουν πάει στις ομάδες και έχουν περίπου 10 απαιτούμενες παραμέτρους. Είναι κριτήρια που υπάγονται στο πρόγραμμα των Λιγκών και τα κριτήρια που πρέπει να υπάρχουν για ένα εγχώριο πρωτάθλημα. 
 
Να τονιστεί πως οι αρμόδιοι κοιτούν δύο πράγματα. Πρώτον την αισθητική του γηπέδου και τι εικόνα δείχνει και δεύτερον την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και το πόσο καλή είναι ή όχι για τους παίκτες που αγωνίζονται.
 
Να θυμίσουμε πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες γηπέδων: τα ιδιόκτητα (σ.σ. που μπορεί να ανήκουν και στον Ερασιτέχνη), γήπεδα που υπάγονται στην ΓΓΑ και Δημοτικά στάδια. Για τα Δημοτικά καταβάλλεται προσπάθεια να μπουν στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ενώ για τους όποιους πόρους χρειαστούν έχει γίνει... ψάξιμο ακόμα και σε προγράμματα ΕΣΠΑ ή προγράμματα της UEFA.
 
ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ LED ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ
Στο περιθώριο της προσπάθειας που γίνεται η υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League για την κεντρική διαχείριση πινακίδων LED στα γήπεδα της Super League ή της Super League 1, απέδωσε καρπούς από την 1η κιόλας αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Οι φίλαθλοι είτε στα γήπεδα, είτε από την τηλεόραση, διαπίστωσαν την ομοιομορφία προβολής συγκεκριμένων εταιρειών και αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την εξάπλωση της διαφημιστικής αυτής προβολής, αλλά και της ενίσχυσης της εικόνας του Πρωταθλήματος Super League 1.
 
Συνολικά διαφημίζονται επτά εταιρείες στις συγκεκριμένες πινακίδες (σ.σ. ο αριθμός θα αυξηθεί) και είναι μία κίνηση που έχει να κάνει με το εμπορικό κομμάτι της διοργάνωσης. Επίσης είναι έσοδα που πάνε στις ομάδες και θα τις βοηθήσουν αισθητά.
 
ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ
Η προηγούμενη διοίκηση της SL είχε κάνει ορισμένες επαφές για χορηγούς, που απέβησαν άκαρπες. Η νέα διοίκηση από τον περασμένο Μάιο έχει κάνει επαφές - συζητήσεις με τουλάχιστον έξι εταιρείες για κεντρικές χορηγίες. Οι περισσότερες από αυτές είναι στοιχηματικές. Με κάποιες η Λίγκα βρέθηκε κοντά και με άλλες δεν προχώρησαν οι επαφές.
 
Η Λίγκα είχε δύο πλάνα σε αυτήν την περίπτωση. Το πρώτο να πήγαινε μόνο σε έναν χορηγό και το 2ο σε δύο με τρεις. Φαίνεται πως οδεύουμε προς το 2ο πλάνο με δύο ή τρεις κεντρικές χορηγίες και ίσως και ακόμα την άλλη εβδομάδα ίσως υπάρξουν εξελίξεις - ανακοινώσεις. Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα η Λίγκα αξίωνε περίπου όσα έπαιρνε με το προηγούμενο χορηγικό καθεστώς. Στην Λίγκα εκτιμούν πως αυτός ο νέος κύκλος επαφών θα δώσει καλά νέα για το καινούριο χορηγικό πακέτο.
 
Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Δύο πράγματα που επιχειρεί να δρομολογήσει η Super League είναι - εκτός των άλλων - η αλλαγή ονόματός της και μαζί και η διαφοροποίηση του ονόματος της Super League 2. Τι έχει ζητήσει; Η Super League να μείνει όπως ήταν πριν και να μην αναφέρεται ως Super League 1 και η Super League 2 να γίνει League 2. Αυτό συμβαίνει διότι στην Λίγκα θεωρούν ότι υπάρχει μπέρδεμα και πρόβλημα με τα ονόματα. Ακόμα στο θέμα της μείωσης της φορολογίας (σ.σ. για τις ομάδες και τα συμβόλαια των παικτών) από την Λίγκα περιμένουν θετικές εξελίξεις, χωρίς όμως να αναφέρουν κάτι επί των αριθμών ή του ποσοστού μείωσης. Εκτός αυτού σχετικά με το ποσοστό που ζητούν οι ομάδες από το στοίχημα ο Λυσάνδρου και το προεδρείο της Λίγκας το ψάχνουν το θέμα, δίχως όμως να θέλουν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Θέλουν ωστόσο να δουν εάν μπορούν όντως να διασφαλίσουν κάτι τέτοιο για τις ομάδες.
 
Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ, Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟ, ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ Β' ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ
Ο Μηνάς Λυσάνδρου - που γενικά αναφέρθηκε σε πολλά θέματα - μίλησε και για το κομμάτι της Εθνικής ομάδας παρότι δεν έχει τόσο άμεση σύνδεση με την Λίγκα. Τόνισε πως άπαντες θέλουν να πηγαίνει καλά η Εθνική, ότι το επίπεδο της επικοινωνίας - επαφής με την ΕΠΟ έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και ότι η Super League έκανε τις προτάσεις της ακόμα και για ζητήματα της Εθνικής και σε σχέση με το καλεντάρι. Επίσης παραδέχθηκε πως όταν δεν πηγαίνει καλά η Εθνική αυτό σίγουρα δεν δίνει καλή εικόνα ούτε για το πρωτάθλημα. Ακόμα ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρότι περάσαμε ως χώρα την Κύπρο έπρεπε να συνέχιζαν στην Ευρώπη περισσότερες ομάδες και όχι μόνο ο Ολυμπιακός, στον οποία η Λίγκα ευχήθηκε καλή επιτυχία για την φάση των ομίλων του Champions League.
 
Για την συμμετοχή μικρών σε ηλικία παικτών υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα για την 11άδα ή την αποστολή μίας ομάδας ο Λυσάνδρου θεωρεί πως είναι κάτι που είναι άστοχο να γίνεται. Στο Κύπελλο όμως πρέπει να ισχύει. Ακόμα για το πρωτάθλημα των Β' ομάδων θεωρεί πως είναι ένα καλό βήμα, όμως απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες. Επιπλέον σχετικά με το πλάνο που θα πρέπει να έχει ένας Συνεταιρισμός ο Λυσάνδρου είναι της άποψης πως πρέπει να είναι τριετούς διάρκειας και να έχει κανονισμούς με την ίδια χρονική ισχύ αλλά και έναν πρόεδρο τεχνοκράτη.
 
ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΤΩΝ Κ-15 ΚΑΙ Κ-17 ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΣΕ ΜΑΤΣ Κ-19
Η SL από πέρυσι επιχείρησε να φτιάξει δικό της προϊόν με τις μεταδόσεις αγώνων μέσω youtube. Το ξεκίνημα έγινε από τα φάιναλ φορ των Κ-15 και Κ-17, μία παραγωγή της Λίγκας που είχε αρκετά μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Μάλιστα το προσεχές Σάββατο ξεκινούν ανάλογες παραγωγές στο πρωτάθλημα Κ-19. Θα προβληθεί το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ και η Λίγκα έχει κάνει προγραμματισμό για να δείξει ζωντανά μέσω youtube 30 αγώνες του πρωταθλήματος Κ-19. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν και τηλεοπτικούς πάροχους, όπως η NOVA, να έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα της Κ-19.
 
Ο στόχος είναι να προβληθούν αγώνες όλων των ομάδων ενώ θα γίνει ανάλογη προσπάθεια ώστε να προκύψει σχετική κάλυψη και για ματς Κ-15 και Κ-17. Γιατί είναι σημαντικά τα παραπάνω; Η SL προσπαθεί να φτιάξει και να... χτίσει δικά της προϊόντα για να έχει πιο καλό και ποιοτικό εμπορικό κομμάτι αλλά και πράγματα από τα οποία μπορεί να ζητήσει χορηγίες στην αγορά.
 
ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟ Κ-19
Το Κύπελλο Κ-19 είναι μία διοργάνωση που δεν έχει ξαναγίνει. Είναι μία κίνηση ώστε οι ομάδες να έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους μες στην χρονιά. Στην Λίγκα θεωρούν πως αυτή η διοργάνωση θα βοηθήσει και τους παίκτες και τους συλλόγους.
 
ΤΟ ΝΕΟ SITE, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ FANTASY
Η SL1 έχει κάνει και άλλα βήματα προς θετική κατεύθυνση. Εκτός από το νέο της site, έχει και το παιχνίδι Fantasy με πάνω από 25.000 εγγεγραμμένους προπονητές και γενικά σημαντική συμμετοχή και ανταπόκριση. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα όραμα των ανθρώπων της Super League είναι και το μουσείο ποδοσφαίρου, μία κίνηση που θα έχει σημασία και πολλαπλά οφέλη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού