Άμυνα κόντρα στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα

Άμυνα κόντρα στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα

Άμυνα κόντρα στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ που είναι απαραίτητη για να ξεπεραστεί το δύσκολο διάστημα που έρχεται. Σχόλια υπάρχουν και γι’ άλλα θέματα επικαιρότητας.

Σε διπλό με την κ19 του Πάμπλο Γκαρσία, η ανδρική ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δέχθηκε… άλλα δύο γκολ! Οι μικροί έκαναν αρκετές φάσεις είχαν και δοκάρι. Και αυτοί, όπως και ΟΛΟΙ οι άλλοι φετινοί αντίπαλοι του Δικεφάλου, σκόραραν στην εστία της πρώτης ομάδας .

Αυτό το θέμα, που είναι πολύ βασικό για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, έχει να κάνει με τα πρόσωπα;

Και ναι και όχι! Γιατί όπως και να το κάνουμε ο Πασχαλάκης και ο Βαρέλα στο φετινό τους ξεκίνημα δεν έχουν σχέση με αυτούς που βλέπαμε πέρυσι σε μεγάλο διάστημα της χρονιάς.

Από την άλλη όμως εν έτει 2019 το να υποστηρίζεις ότι… άμυνα παίζουν μόνο οι αμυντικοί, είναι αν μη τι άλλο αστείο…

Στα μέχρι τώρα έξι επίσημά του ματς, ο ΠΑΟΚ μετράει 86 τελικές προσπάθειες στην επίθεση. Τα 11 γκολ μπροστά δεν είναι λίγα.

Το ξεκάθαρο πρόβλημα είναι πίσω. Γι’ αυτό εξάλλου ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και από τη Σλόβαν. Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 66 τελικές σε έξι ματς. Τα γκολ είναι 10! Πολλά! Και οι τελικές και τα γκολ! Και αν απέναντι στην ποιότητα του Άγιαξ υπάρχουν δικαιολογίες, η εικόνα όλων των άλλων αναμετρήσεων είναι προβληματική και χρήζει άμεσης βελτίωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία αστάθεια. Μία αβεβαιότητα. Ένα άγχος όταν η μπάλα φθάνει στην ασπρόμαυρη περιοχή.

Όσο και αν ο Πασχαλάκης δεν ξεκίνησε καλά, όσο και αν ο Βαρέλα γνωρίζει ότι είναι ντεφορμέ, το πρόβλημα ξεκινάει από την όλη ομαδική λειτουργία και αφορά όλη την ομάδα. Ο Φερέιρα γνωρίζει ότι υπάρχει θέμα στις αμυντικές μεταβάσεις, ξέρει καλά ότι δεν υπάρχει ισορροπία όταν η ομάδα θέλει να ανεβάσει αρκετούς παίκτες σε φάση επίθεσης. Φυσικά γνωρίζει ότι ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει πολύ-πολύ παραπάνω στις στημένες μπάλες. Ευτυχώς… βλέπει και αναγνωρίζει τα προβλήματα. Ευτυχώς… βλέπει και ακούει! Αποδέχεται πράγματα και δουλεύει. (Θα δούμε και το αποτέλεσμα της δουλειάς που πάντα είναι το σημαντικότερο).

Ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να βρει γρήγορα την ισορροπία του και παρά την επιθετική φιλοσοφία του Φερέιρα, παρά τον αρχικό ενθουσιασμό του… «θα παίξει μπαλάρα ο ΠΑΟΚ φέτος», τα ΠΑΝΤΑ στον πρωταθλητισμό ξεκινούν από την άμυνα. Από τη σιγουριά πίσω, από το μηδέν που θα δώσει αυτοπεποίθηση σε όλο το σύνολο.

Ο Φερέιρα είπε κάποια στιγμή φέτος το καλοκαίρι… «Όπως είπε και ο Γκουαρντιόλα σε μια πρόσφατη συνέντευξη,το αμυντικό κομμάτι σε μια ομάδα είναι το εύκολο. Το επιθετικό όμως είναι πολύπλοκο και δύσκολο να σκέφτονται όλοι οι ποδοσφαιριστές το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή».

Οκ! Δεκτό. Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα εύκολα! Ας τα εξασφαλίσουμε τώρα που το πρόβλημα είναι δεδομένο σε τέτοιο βαθμό που… όλοι αγχώνονται σε κάθε επίθεση αντιπάλου και μετά θα φροντίσουμε την επίθεση όπου… εκτός όλων των άλλων, χρειάζεται ΠΟΛΛΗ δουλειά στις στατικές φάσεις.

Για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί η πιο δύσκολη τετράδα αγώνων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Λόγω του timing, αλλά και της σειρά αυτής (Ατρόμητος, Άρης μέσα, ΑΕΚ, Αστέρας) ο ΠΑΟΚ πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά και να προσπαθήσει πολύ για το μηδέν πίσω. Από εκεί ξεκινούν όλα. Και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η αγωνιστική ανάκαμψη του ΠΑΟΚ.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν είναι καλά, δεν νιώθει σιγουριά, δεν παίζει σωστά και βγάζει άγχος γιατί το… σύστημα δεν λειτουργεί πίσω.

* Αυτό που γίνεται θέμα μόνο όταν κάποιος του ΠΑΟΚ δίνει δώρο-φανέλα σε όποιον κυβερνητικό επισκέπτεται χώρο του Δικεφάλου στην Έκθεση ή οπουδήποτε αλλού, πόσο κομπλεξικό είναι; Αν δοθεί κάτι ανάλογο από άλλη ομάδα, ούτε… μονόστηλο! Κανείς δεν ασχολείται...

* Εμείς οι Θεσσαλονικείς, μάθαμε σε αυτά τα φετινά εγκαίνια της Έκθεσης, ότι αντί για το 2021 θα έχουμε «Μετρό» το 2023!! Ε ναι… Να μην είμαστε ανυπόμονοι. Περιμένουμε μόνο 30 χρόνια από την πρώτη τρύπα που άνοιξε στην πόλη.

* «Πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις…» έλεγε και αποθεώνονταν από τους λαϊκιστές κάθε είδους, ένας ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, μετά τις περασμένες ήττες. Και δικαιώθηκε! Είχαμε εξέλιξη! Τώρα πήραμε ισοπαλία!! Γι’ αυτό μάλλον δεν ξαναμίλησε…

* Κάτι για την Εθνική μπάσκετ: Ξέρουμε ότι οι μεγάλες ομάδες χαρακτηρίζονται έτσι, γιατί καταφέρνουν και ξεπερνούν μικρά και μεγάλα εμπόδια που ΠΑΝΤΑ προκύπτουν στις διοργανώσεις. Αυτή η Εθνική ξεκίνησε «πετώντας» από την προετοιμασία. Πήγε εκπληκτικά μέχρι το ημίχρονο του αγώνα με τη Βραζιλία. Εκεί έκανε το λάθος. Έχασε! Δυστυχώς αυτό το λάθος δεν το ξεπέρασε ποτέ! Ούτε μπασκετικά (εκτός από λίγες στιγμές σήμερα) ούτε βαθμολογικά.

* Κλείνουμε με το περασμένο θέμα των τηλεοπτικών! Με ρωτάνε όλοι… «πώς θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ σε αυτό που γίνεται με τη NOVA και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός;» Οι άλλοι που έχουν συμβόλαιο με τη NOVA και είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν οικονομική σχέση-εξάρτηση από τον αντίπαλο παράγοντα, πώς θα αντιδράσουν; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με τη NOVA. Οι άλλοι;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.