Super League 1: Που «πονάνε» βάσει των αριθμών

Gazzetta team
Super League 1: Που «πονάνε» βάσει των αριθμών

bet365

Μετά και τη συμπλήρωση της 2ης αγωνιστικής, ας δούμε τις ομάδες που υστερούν στις επιμέρους βασικές στατιστικές κατηγορίες

Διανύουμε την πρώτη διακοπή της σεζόν και οι ομάδες έχουν πέσει με τα... μούτρα στη δουλειά, ώστε να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των πρώτων αγωνιστικών. Ξέχωρα από το κομμάτι της φυσικής κατάστασης ή της ενσωμάτωσης ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τον Αύγουστο και δεν έπαιξαν μέχρι στιγμής αφού ήταν ανέτοιμοι, παρατηρούνται και τομείς που κάθε club έδειξε αδυναμία. Ας δούμε μέσα από τους αριθμούς, που καλούνται να βελτιωθούν άμεσα.

*Αρης και Λάρισα ήταν οι μόνες που στα πρώτα δύο ματς βρήκαν στόχο μόλις μία φορά. Αυτόματα... ψάχνουν το «εύκολο» γκολ.

*Μάλιστα οι «κίτρινοι» έχουν μέχρι στιγμής τις περισσότερες «καθαρές» χαμένες ευκαιρίες (3) και μαζί με τον Ατρόμητο τα περισσότερα δοκάρια (2).

*Την ίδια στιγμή όμως ο Πανιώνιος είναι εκείνος που παρουσιάζεται πιο «δύσκολος» στη δημιουργία των φάσεων. Με Βόλο και σε Τούμπα έβγαλε μόλις 8 τελικές και είναι η μόνη ομάδα με μονοψήφιο αριθμό στη σχετική κατηγορία.

*Ο ΟΦΗ καλείται να βελτιώσει την «αεροπορία» του. Είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας χωρίς τελική με κεφαλιά!

*Πάντως οι κρητικοί φαίνεται πως δεν προτίθενται να σηκώνουν την μπάλα, καθώς είναι και η ομάδα με τα λιγότερα γεμίσματα (12).

*Την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός καλείται να γίνει πιο «εύστοχος» στα γεμίσματα που επιχειρεί, αφού έχει το μικρότερο ποσοστό επιτυχίας (6/36, 16,7%).

*Η Ξάνθη ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και η τελευταία θέση που καταλαμβάνει στα κλεψίματα (17) έχει «εξήγηση», αφού αρέσκεται να περιμένει και παίζει στην κόντρα. Ετσι και στις δύο αναμετρήσεις της οι αντίπαλοί της είχαν μεγάλο ποσοστό κατοχής. Επ' ευκαιρία είναι μακράν η πιο εύστοχη ομάδα μέχρι στιγμής (4 γκολ σε 10 τελικές, μέσος όρος 1/4).

*Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν και αυτό φαίνεται πως δημιουργεί νεύρα. Οι «πράσινοι» είναι η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες (9).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα