Αμπού Μπα, όπως λέμε… Ντανίλο Περέιρα

Αμπού Μπα, όπως λέμε… Ντανίλο Περέιρα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αμπού Μπα, όπως λέμε… Ντανίλο Περέιρα

bet365

Η περίπτωση του 21χρονου Γάλλου αμυντικού χαφ Αμπού Μπα που απέκτησε ο Άρης παρουσιάζει ομοιότητες μ’ αυτή του Ντανίλο Περέιρα ο οποίος αγωνίστηκε στους «κίτρινους» προ οκταετίας, τότε όμως ελάχιστοι είχαν αντιληφθεί το επίπεδο ικανότητας του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Στουτγκάρδη - Μπόχουμ και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Καταρχήν, η απόκτηση του Αμπού Μπα υπό τη μορφή δανεισμού πέρασε στα… ψιλά γιατί στην κορυφή της θεματολογίας των «κίτρινων» είναι η παραίτηση του Σάββα Παντελίδη από την τεχνική ηγεσία, η έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης του αντικαταστάτη του και κυρίως η προβληματική αγωνιστική εικόνα της ομάδας στους εκτός έδρας αγώνας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ Άρης, ο 21χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε επιλεγεί κατόπιν σχετικής συνεννόησης του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Σάββα Παντελίδη και ο προγραμματισμός περιλάμβανε την κοινοποίηση της απόκτησής του μετά τον αγώνα με τον Βόλο. Αυτό που σίγουρα δεν αναμενόταν ήταν να υποβάλει την παραίτησή του ο 53χρονος προπονητής.

Η περίπτωση του Μπα θυμίζει αυτή του Ντανίλο Περέιρα. Ο τελευταίος είχε έρθει στον Άρη τον Ιανουάριο του 2011 στο πλαίσιο δανεισμού από την Πάρμα. Τότε, ελάχιστοι είχαν αντιληφθεί την τις τρομακτικές δυνατότητές του, δεν μέτρησε περισσότερα από πέντε παιχνίδια Πρωταθλήματος, τούτο είχε να κάνει όμως και την ποιότητα που διέθετε ο Άρης εκείνης της εποχής. Ο 20χρονος (τότε) Περέιρα ουσιαστικά είχε στοιχειοθετήσει ένα στοίχημα της Πάρμα. Η ιταλική ομάδα τον είχε αποκτήσει ως ελεύθερο γιατί πολύ απλά στην Μπενφίκα είχαν κρίνει ότι δεν πληρούσε τις αγωνιστικές προϋποθέσεις και δεν του είχαν προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο, παρότι ήταν διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Η εξέλιξη της καριέρας του Περέιρα είναι λίγο πολύ γνωστή καθώς πέραν του ότι αποτέλεσε αναντικατάστατο στέλεχος της Πόρτο, μέτρησε και 32 συμμετοχές με την εθνική Πορτογαλίας.

Ηλικιακά, ο Αμπού Μπα είναι στην ίδια ηλικία με τον Περέιρα. Δεν πέρασε πολύ καιρός από την ημέρα που έκλεισε το 21ο έτος της ηλικίας του και έρχεται στον Άρη υπό τη μορφή δανεισμού. Για την ακρίβεια, στην 1η Ιουλίου υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας στη Ναντ η οποία τον απέκτησε από τη Νανσί έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο Μπα είχε βρεθεί κοντά στην υλοποίηση ενός ονείρου καθώς είχε εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον η Φιορεντίνα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η ιταλική ομάδα υποχώρησε έπειτα από την αρχική πρόταση αγοράς δικαιωμάτων ή αν δεν τα βρήκε με τη Νανσί η οποία ζητούσε ένα ποσό άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Το βέβαιο είναι ότι φέτος, η γαλλική ομάδα ήταν υποχρεωμένη να τον πουλήσει γιατί το συμβόλαιο του Μπα έληγε το καλοκαίρι του 2020 και υπήρχε ο φόβος να τον χάσει δίχως την εξασφάλιση οικονομικού ανταλλάγματος.

Ο Μπα δεν έχει τη διεθνή καριέρα του Περέιρα (σ. σ. είχε 41 συμμετοχές με τις εθνικές U18, U19 και U20 πριν περάσει το κατώφλι του «Κλεάνθης Βικελίδης»), καθώς μέτρησε μόλις τρεις συμμετοχές. Σε αγωνιστικό επίπεδο, τα χαρακτηριστικά είναι αντίστοιχα του Πορτογάλου καθώς πρόκειται για έναν δυναμικό αμυντικό χαφ, με πολύ τρέξιμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο οποίος στηρίζεται στην αθλητικότητά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα