ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-1

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ... ζαλισμένος μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Σλόβαν, ζορίστηκε κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά τελικά με το γκολ του Σφιντέρσκι επικράτησε με 2-1 κάνοντας το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα. Ο Ακπομ άνοιξε το σκορ, ο Τσιλούλης το γκολ του Ιστορικού που είχε ισοφαρίσει.

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν το μυαλό τους στους αποκλεισμούς από Champions και Europa League, αυτό που σίγουρα ξέρουν όσοι είδαν τον αγώνα με τον Πανιώνιο, είναι πως οι Θεσσαλονικείς δείχνουν πεσμένοι. Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα έκανε το δύο στα δύο επικρατώντας του Πανιωνίου με 2-1 (ίδιο σκορ με τον Παναιτωλικό), αλλά σήμερα ήταν κακή.

Χωρίς πολλές φάσεις, χωρίς ρυθμό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που στην πρεμιέρα έχασε μέσα στην έδρα του από τον Βόλο και το καλοκαίρι δεν είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές λόγω τιμωρίας, μπορεί να κρατάει μόνο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Να κρατήσει τη νίκη και να πετάξει όλα τα άλλα και κυρίως το πόσο εύκολα δέχεται το γκολ. Η άμυνα του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίσημα φετινά παιχνίδια έχει δεχθεί κάποιο τέρμα, κάτι που πέρσι δεν γινόταν σε καμία περίπτωση, με τους νταμπλούχους να έχουν με διαφορά την καλύτερη άμυνα.

Όσον αφορά τον Πανιώνιο, δεν ήταν καλός, ειδικά στο πρώτο μέρος δεν έκανε ούτε μισή τελική προσπάθεια, όμως στην μοναδική του φάση ισοφάρισε. Πάλεψε να κρατήσει το πολύτιμο 1-1, αλλά ο Σφιντέρσκι τον πλήγωσε διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ένα γκολ και δύο φάσεις στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που πραγματικά δεν είχε σχεδόν τίποτα, εκτός φυσικά του γκολ του Άκπομ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους «κυανέρυθρους» που ήταν σαν να έπαιζαν και οι 11 πίσω.

Οι Θεσσαλονικείς πάντως κατάφεραν από νωρίς να ανοίξουν το σκορ, με τον Άκπομ με ωραία προσπάθεια μετά την κάθετη του Μίσιτς να ανοίγει το σκορ. Παρά το γρήγορο 1-0 δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια και μόνο στο 23' είχαμε μια καλή στιγμή με τον Κότνικ να νικάει τον Ζαμπά και τον Άκπομ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του ημιχρόνου.

Μία φάση, ένα γκολ και απάντηση από Σφιντέρσκι

Στο δεύτερο οι συγκινήσεις ήταν σαφώς περισσότερες. Όχι πως παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Κάθε άλλο, ειδικά από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ακόμα χειρότερος. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του προσπάθησε για κάτι καλό και στο 57' κατάφερε με τον Τσιλούλη να ισοφαρίσει στην πρώτη επαφή του παίκτη του με την μπάλα.

Μετά το 1-1 η αγωνία έκανε για τα καλά την εμφάνισή της στη Τούμπα, με τον Σφιντέρσκι στο 74' με γκολ με κίνηση πίβοτ να την διώχνει κάνοντας το τελικό 2-1. Μια φάση που χρειάστηκε και το VAR για να μετρήσει το γκολ, με τον Άκπομ πάντως να μην έχει κάνει φάουλ όπως φάνηκε από το ένα από τα ριπλέι που έδειξε η τηλεόραση.

MVP: Και μόνο για την κίνηση στο γκολ του αξίζει να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης. Μιλάμε φυσικά για τον Σφιντέρκι που είναι ο παίκτης που έκρινε το ματς.

Στο ύψος του: Δεν ήταν φοβερός, αλλά μπήκε ως αλλαγή και στην πρώτη φορά που ακούμπησε την μπάλα έκανε το 1-1. Τι άλλο να έκανε ο Τσιλούλης για να τον βάλουμε στο ύψος του;

Αδύναμος κρίκος: Εδώ θα βάλουμε τον Εσίτι. Κακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δεν έκοβε, δεν ανέβαζε τον ΠΑΟΚ, ήταν ο αδύναμος κρίκος σε μια ομάδα που δεν είχε καθόλου καλή εικόνα σήμερα.

Η γκάφα: Δεν θα λέγαμε πως υπήρξε κάποια γκάφα στο ματς. Δεν χάθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία, δεν έγινε το σημαντικό λάθος, αν και στο 2-1 θα μπορούσε η άμυνα του Πανιωνίου να έχει καλύτερη αντίδραση.

Το «στραγάλι»: Ο Παππέτρου δεν είχε δύσκολο έργο, καθώς δεν έγινε η επικίνδυνη φάση. Μόνο στο 2-1 του ΠΑΟΚ χρειάστηκε την παρέμβαση του VAR με το γκολ σωστά να μετράει καθώς δεν υπήρξε επιθετικό φάουλ του Άκπομ.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Κακός ο ΠΑΟΚ, πολύ κακός. Δέχθηκε γκολ για έκτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι. Για την ακρίβεια έξι έχει δώσει και έχει δεχθεί και στα έξι, αλλά νίκησε. Αυτό κρατάει και κοιτάζει στην διακοπή να διορθώσει τα πολλά αμυντικά κενά. Ο Πανιώνιος από την άλλη προσπάθησε, αλλά ως εκεί...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (38 λ.τ. Ίνγκασον), Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός (74’ Πέλκας), Ζαμπά (60’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Ακπόμ

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος):Κότνικ, Σαραμαντάς (86’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Καμαρά, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Ρέντζας (86’ Λυμπεράκης), Άρτσε (56’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα