Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 2-3

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 2-3

bet365

Η ΑΕΚ πήγε στην Τρίπολη για να κερδίσει και το έκανε! Στο 93' ο Σιμόες βρήκε το γκολ της νίκης, η Ένωση έφυγε με το τρίποντο (2-3) και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα! Ολιβέιρα και Λιβάια τα άλλα γκολ του Δικεφάλου! Αλλαξε την εικόνα ο Αλμπάνης στην επανάληψη.

Ο τραυματισμός του Μάνταλου μετά την υπερπροσπάθεια στην Τραπεζούντα, έδειχνε το πρόβλημα που υπάρχει στην ΑΕΚ λόγω της τραγικής προετοιμασίας. Οι αποχωρήσεις των Ολιβέιρα και Γαλανόπουλου από το πρώτο ημίχρονο επίσης με μυικά προβλήματα, έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή για την Ενωση, η οποία είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το 3ο λεπτό. Παρ' όλα αυτά, οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν... άντερα και πήραν μια τεράστια νίκη σε ένα ματς που τους στράβωνε συνεχώς. Οταν, όμως, έχεις τον Λιβάια σε οργιώδη κατάσταση, τον Αλμπάνη πιο έτοιμο από ποτέ και τον Σιμόες ακούραστο και σκόρερ στο 92', όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν. Πόσω μάλλον, όταν ο κόσμος μετατρέπει την Τρίπολη σε... Φιλαδέλφεια!

Η κάθετη του Ριέρα για τον Λουίς Φερνάντεθ στο 3' και το τέλειο τελείωμα αυτού, εκτελώντας τον Μπάρκα για το 1-0, συνιστούσε τέλειο ξεκίνημα για τον Αστέρα. Οχι και σοκαριστικό για την ΑΕΚ όμως, υπό την έννοια πως αντέδρασε σωστά. Και άμεσα. Αυτό πιστοποιείται από το 1-1 του Ολιβέιρα στο 15', σε μια φάση που η μπάλα βρήκε στο πόδι του -μετά την κεφαλιά- για να καταλήξει έτσι στα δίχτυα. Ηταν το αποτέλεσμα της πίεσης των Κιτρινόμαυρων, οι οποίοι είχαν μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο. Η Ενωση πρέσαρε σωστά, έκλεβε μπάλες και ήταν συνεχώς μπροστά, προσπαθώντας κυρίως από αριστερά με τους Ολιβέιρα και Βέρντε. Ο πρώτος ήταν θετικός, ο δεύτερος ανούσιος, όπως σε γενικές γραμμές και η υπεροχή των παικτών του Νίκου Κωστένογλου.

Ο δικέφαλος αετός πατούσε καλύτερα, αλλά ορισμένες ενέργειες του Ριέρα υπενθύμιζαν ότι ο Αστέρας μπορούσε να κάνει τη ζημιά, αν υπήρχε κάποια απροσεξία στην Κιτρινόμαυρη άμυνα. Σαν κι αυτή στην αντίπαλη περιοχή, από τον Αντζουλά στο 36', με τον Ολιβέιρα να στέκεται άτυχος αυτή τη φορά όμως, ακριβώς τη στιγμή που περνούσε και τον Παπαδόπουλο και ετοιμαζόταν να πλασάρει για το 1-2. Δεν το έκανε, όπως δεν έγραψε και ασίστ στο 44', προλαβαίνοντας -στη φάση που τραυματίστηκε (μυικό) και τελικά αντικαταστάθηκε από τον Αλμπάνη- να βγάλει σε θέση για γκολ τον Βέρντε, επειδή ο Ιταλός νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο. Ηταν η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, με την προτελευταία να είναι αυτή του Αστέρα με τον Ριέρα, ο οποίος είδε το κοντινό σουτ να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Γαλανόπουλο να αποχωρεί λόγω ενοχλήσεων για να μπει ο Σιμάο, αλλά αυτό δεν την επηρέασε. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου έκλεισαν από την αρχή στο μισό γήπεδο τον Αστέρα και με τον Λιβάια να κάνει όργια, έδιναν την αίσθηση ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσουν στο γκολ. Ο Κροάτης, άλλωστε, είχε και τη συμπαράσταση του Αλμπάνη, ο οποίος έκανε τρομερό παιχνίδι και δημιουργούσε προϋποθέσεις για κάτι καλό. Οπως καλή, πολύ καλή, ήταν η ευκαιρία του 60ου λεπτού με τον Λιβάια, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Παπαδόπουλος. Οπως και να έχει, η Ενωση συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και με τον κόσμο να... παίζει μπάλα κι αυτός, πίεζε όλο και περισσότερο για το γκολ. Και το πλησίαζε.

Δεν το έκανε στο 64', όταν ο Βέρντε πλάσαρε άουτ από την άψογη πάσα του Αλμπάνη, το έκανε όμως στο 68': Αυτή τη φορά ο Ελληνας εξτρέμ πάσαρε στον Λιβάια και δευτερόλεπτα αργότερα ο Κροάτης ήταν στα κάγκελα πανηγυρίζοντας το 1-2! Εξέλιξη δίκαια με βάση τα όσα έκαναν οι δύο ομάδες, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο άθλημα γενικά και οι Κιτρινόμαυροι το κατάλαβαν λίγα λεπτά αργότερα, στο 73', όταν ο Αστέρας πάτησε για πρώτη φορά περιοχή με τον Μπαράλες, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος μετά την... αγκαλιά με τον Μπακάκη. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε βούλα και από εκεί ο Αργεντίνος νίκησε τον Μπάρκα και έφερε ξανά το ματς στα ίσα (2-2).

Ηταν η στιγμή που μάλλον όλοι πίστεψαν ότι η ΑΕΚ θα καταρρεύσει από την κούραση και το ματς θα μείνει στην ισοπαλία, αλλά τελικά η θέληση, η αποφασιστικότητα για νίκη, έκανε τη διαφορά. Και από τη στιγμή που ο Παουλίνιο στο 92' έβγαλε τέτοια σέντρα και ο Σιμόες τέτοια κεφαλιά, το 2-3 ήταν απολύτως δίκαιο!

Man of the match: Ο Λιβάια είναι όπως τη σεζόν 2017-18 και αυτό σημαίνει ότι... δε βλέπει κανέναν. Ο Κροάτης είναι παικταράς και το δείχνει σε κάθε ματς πλέον, κάνοντας πλάκα στους αντιπάλους του. Από κοντά και ο Σιμόες, με τον οποίο μοιράζεται τον συγκεκριμένο "τίτλο", αφού έτρεχε συνεχώς, ήταν παντού και στο 92' έβαλε και το γκολ της νίκης!

Αδύναμος κρίκος: Κάθε φορά που παίζει ο Βέρντε, φροντίζει να χάνει όλο και περισσότερους πόντους. Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν και ξεκούραστος, αφού δεν είχε αγωνιστεί στην Τραπεζούντα. Ούτε μία σωστή ενέργεια από τον Ιταλό...

Στο ύψος του: Ο Αλμπάνης μπήκε αλλαγή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αντικαθιστώντας τον Ολιβέιρα και στο δεύτερο ήταν εξαιρετικός. Εβγαλε ασίστ στον Λιβάια, έβγαλε πάσα για γκολ στον Βέρντε (φυσικά το έχασε) και γενικά βοήθησε πάρα πολύ ώστε η ΑΕΚ να κυριαρχήσει στο β' 45λεπτο.

Η γκάφα: Μία φορά πάτησε περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης και πήρε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Μπακάκη στον Μπαράλες. Λίγα λεπτά μετά το 1-2.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος προκάλεσε νεύρα με την ευκολία με την οποία μοίραζε κίτρινες κάρτες (έδωσε ακόμη και στον Κωστένογλου), αλλά δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Στη φάση του πέναλτι, άλλωστε, τον δικαιώνει και το VAR, οπότε όλα καλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Παρά την κούραση και τις δύο αναγκαστικές αλλαγές, η ΑΕΚ έδωσε ό,τι είχε για να πάρει τη νίκη. Και την πήρε, κόντρα σε όλα: Στο άσχημο ξεκίνημα, στις απώλειες των Ολιβέιρα-Γαλανόπουλου, στο 2-2 λίγα λεπτά μετά το 1-2, στην προσπάθεια των γηπεδούχων να κρατήσουν με κάθε τρόπο το ματς στην ισοπαλία. Μια... νίκη ΑΕΚ. Μια νίκη που μπορεί και θα αλλάξει πολλά ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος!

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (64' Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ (76' Καπίγια), Ριέρα (85' Σίτο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (81' Ντέλετιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (45' Αλμπάνης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα