Λαμία: Ο Ρόμανιτς θέλει να «σημαδέψει» τη σεζόν (vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία: Ο Ρόμανιτς θέλει να «σημαδέψει» τη σεζόν (vid)

bet365

Ο Λάζαρ Ρόμανιτς σκόραρε στην πρεμιέρα της Λαμίας κόντρα στον Παναθηναϊκό, δείχνοντας έτοιμος να κάνει τη μετάβαση από το… μέλλον στο παρόν, απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης των «κυανόλευκων».

Οι επισκέψεις του Παναθηναϊκού στη Φθιώτιδα από τη σεζόν 2017/18 κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Κάθε φορά η Λαμία βρίσκει τον τρόπο να τον «πληγώνει», μένοντας αήττητη σε πέντε παιχνίδια και αναδεικνύοντας πρωταγωνιστές σε διάφορες θέσεις του γηπέδου, που εξυπηρετούν τον σκοπό.

Πότε ο Πίτι, πότε ο Μπερτόλιο με τον Μπαράλες, άλλοτε ο νεαρός τερματοφύλακας Κατσίκας, οι «κυανόλευκοι» αποτελούν τον κακό δαίμονα των «πράσινων» στην κατηγορία. Η παράδοση συνεχίστηκε το Σάββατο στην πρώτη αγωνιστική της Super League 1, όπου η Λαμία δεν πήρε τη νίκη, αλλά τη στέρησε παράλληλα από τον Παναθηναϊκό, με τον Λάζαρ Ρόμανιτς βασικό και πρωταγωνιστή.

Λαμία: Ο Ρόμανιτς θέλει να «σημαδέψει» τη σεζόν (vid)

Ο Σέρβος επιθετικός, που αποκτήθηκε πέρυσι με τις περγαμηνές ενός σπουδαίου ταλέντου από τον Ερυθρό Αστέρα, ξεκίνησε βασικός στο 3-6-1 (ή 5-4-1) του Σωτήρη Αντωνίου και σκόραρε για το προβάδισμα σε μια φάση που τα είχε όλα: γρήγορη εξέλιξη, λάθος του τερματοφύλακα, αλλά και τα χαρίσματα του εξτρέμ των Φθιωτών, αυτά που τον κατέστησαν από την προηγούμενη σεζόν ως εκκολαπτόμενο «αστέρι» του πρωταθλήματος.

Καλές επαφές με τη μπάλα, ταχύτητα και ψυχραιμία έστειλαν τον Ρόμανιτς στις αγκαλιές του πάγκου στο 20’, στους πανηγυρισμούς για το 1-0 της Λαμίας κόντρα στο «τριφύλλι». Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο του γκολ στην κατηγορία και δεύτερο με τα χρώματα της Λαμίας, μετά το περσινό κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας για το Κύπελλο.

Λαμία: Ο Ρόμανιτς θέλει να «σημαδέψει» τη σεζόν (vid)

Εδώ και καιρό στη Νέα Άμπλιανη ο 21χρονος (23/03/98) επιθετικός «συζητιέται», αφού έχει εμφανή προσόντα, που δεν άφησαν αδιάφορο τον Μάκη Χάβο. Ο ίδιος του έδωσε ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε 12 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και τον στήριξε στην προσπάθεια της βελτίωσής του, που φέτος φαίνεται να συνεχίζεται με τον παίκτη πια στα βασικά πλάνα της ομάδας.

Η αποχώρηση των Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραγκούνη, Ασούμπρε, Επστάιν, Πίτι και Μαστούρ άφησε αρκετό χώρο στην επίθεση της Λαμίας, ώστε να αναδειχθεί ο Σέρβος στον παίκτη που δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί. Η τεχνική του κατάρτιση είναι άνω του μέσου όρου και σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, δείχνει έτοιμος να «καπαρώσει» τη μια θέση των εξτρέμ.

Κάτι τέτοιο φάνταζε μακρινό στα μέσα Αυγούστου, δηλαδή μόλις πριν δυο εβδομάδες, όταν με απόφαση των στελεχών της ομάδας ο Ρόμανιτς τέθηκε εκτός ομάδας και ξεκίνησε να προπονείται ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Εξάλλου, αν ως τώρα έχει εντοπιστεί μια σοβαρή του αδυναμία, αυτή είναι στον χαρακτήρα του, με ανώριμες ενέργειες που τον αδικούν, όπως η περσινή να αναρτήσει στα social media φωτογραφία του με φανέλα του Ολυμπιακού.

Τελικά επανεντάχθηκε στο ομαδικό πρόγραμμα, με τον Αντωνίου να τον καλεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να καταλάβει την ευκαιρία που έχει. Το γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό τον έφερε στο προσκήνιο, μεγαλώνοντας παράλληλα και τις προσδοκίες. Όλοι στις τάξεις της Λαμίας αναγνωρίζουν πως πρόκειται για αυθεντικό ταλέντο και περιμένουν να τον δουν να ωριμάζει κατάλληλα, ούτε ώστε στα 21 του να κάνει την πρώτη του «γεμάτη» σεζόν, να διακριθεί και να βοηθήσει την ομάδα.

Άλλωστε η Λαμία φρόντισε από τις αρχές του καλοκαιριού να επεκτείνει ως το 2022 το συμβόλαιό του, στο οποίο έχει λόγο και ο Ερυθρός Αστέρας, διατηρώντας ποσοστό μεταπώλησης. Αυτονόητα λοιπόν όλες οι πλευρές θέλουν να δουν τον Ρόμανιτς να «λάμπει» και να προσελκύει το ενδιαφέρον ομάδων που θέλουν να δουν αν όντως κρύβεται «χρυσός» στο ΔΑΚ Λαμίας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα