Διαχείριση δυσκολίας, ομάδας, και «επιστημόνων» με VAR

Διαχείριση δυσκολίας, ομάδας, και «επιστημόνων» με VAR

Διαχείριση δυσκολίας, ομάδας, και «επιστημόνων» με VAR

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, την ιστορική ημέρα για το PAOK TV και για όσα έγιναν χθες με VAR και… σουβλάκια

ΑΕΚ - Ξάνθη με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Οι αήττητοι πρωταθλητές μπαίνουν στη μάχη του πρωταθλήματος! Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ότι θα δοθεί πραγματική μάχη; Και πέρυσι δόθηκε… Με αποτέλεσμα 26-4-0 και πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ παρά το μείον δύο και παρά όλα αυτά (Αυτό το πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΠΑΟΚ) που θα τα θυμίζουμε συχνά πυκνά για όσους κάνουν ότι… δεν θυμούνται.

Φέτος θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να τον κερδίσουν, προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και εκτός γηπέδου με τα τηλεοπτικά… Αποδείξεις υπάρχουν πολλές!

Υπάρχουν όμως και λύσεις. Και για την ομάδα, αλλά και για τα τηλεοπτικά εκεί όπου το PAOK TV δίνει μία τεράστια προοπτική που μπορεί βοηθήσει με διάφορους τρόπους τον Σύλλογο και φυσικά να απαντήσει σε όλους όσους σκέφτηκαν ότι μπορεί να δη

μιουργήσουν οικονομικό πρόβλημα στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Ο κόσμος έχει ήδη καταλάβει τι γίνεται, γι’ αυτό και η αρχή είναι εντυπωσιακή. Και όταν αυτό γίνει συνήθεια τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίζει μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε ντέρμπι!!

Η ομάδα αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να το δείξει με το ίδιο πάθος από το πρώτο λεπτό του σημερινού αγώνα, μέχρι και το τελευταίο λεπτό των πλέι οφ.

Πώς ξεκινούσαν από τα αποδυτήρια πέρυσι, που τους βλέπαμε να ορκίζονται με όλη τη δύναμη της ψυχής τους για κάθε νίκη! Έτσι και τώρα… Σα να μην πήραν το πρωτάθλημα. Σα να το θέλουν πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη, υπάρχει μία δυσκολία, μία πίεση και όλα αυτά χρειάζονται διαχείριση. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται ΚΑΙ στα δύσκολα.

Ένα πρωτάθλημα που προφανώς δεν αρχίζει καθόλου καλά, μια και οι επιστήμονες εμφανίστηκαν στα ελληνικά γήπεδα, κοροϊδεύοντας όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Η χθεσινή ποδοσφαιρική κλοπή μέσω VAR από τον Κουμπαράκη που σφύριζε, από τον Τζοβάρα που ήταν στο VAR ή από κάποιον άλλο που χειρίζεται τα ριπλέι, αυτόν που τελικά επέλεξε τα μακρινά πλάνα που δεν έδειχναν την ξεκάθαρη παράβαση στον Μπαράλες, γράφει ιστορία, όπως βέβαια και η προχθεσινή φάση κατά της Κράσνονταρ! Στο ίδιο γήπεδο! Είναι σα να υπάρχει… μαύρη τρύπα στο Καραϊσκάκης, όπου ακόμη και τα εξόφθαλμα τελικά… δεν φαίνονται

Η τηλεόραση δείχνει στην μετάδοση το κράτημα, το οποίο σχολιάζεται! Στο ραδιόφωνο Ολυμπιακοί ξεφωνίζουν τον Ελ Αραμπί για το λάθος του με τον Μπαράλες (τον καλύπτει ο Σισέ έτσι όπως βλέπουμε τη φάση) αλλά ο Κουμπαράκης από τα πέντε μέτρα δεν βλέπει κάτι. Τον φωνάζουν στο VAR και εκεί έχουμε ό, τι χειρότερο! Την παραβίαση της νοημοσύνης μας! Το ίδιο πράγμα με τις φάσεις του Άγιαξ-ΠΑΟΚ που αποκρύφτηκαν. Το ίδιο πράγμα με το προχθεσινό χέρι που σχολιάστηκε ως κολλημένο! Κάποιος εγκέφαλος (διαιτητής ή όχι) που ΠΡΕΠΕΙ να αποκαλυφθεί, έκρυψε τα σωστά ριπλέι. Για όλα τα ενδεχόμενα! Είτε για πέναλτι, είτε για φάουλ, είτε για οφσαίντ. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι διαιτητής ή άλλος αυτός που έκρυψε το βίντεο, σε ένα γήπεδο όπου παραδοσιακά η μέρα γίνεται νύχτα. Αν είναι άλλος… επαγγελματίας, τότε θα χουμε πολλά μα πάρα πολλά παρατράγουδα σε αυτή την περίεργη –τηλεοπτικά- χρονιά

Όλα αυτά είναι ανθρώπινα λάθη;

Κι’ από πάνω παράγοντες του Ολυμπιακού πιέζουν και φωνάζουν στον διαιτητή να φύγει. Η μία παράβαση μετά την άλλη, σε ένα γήπεδο, όπου κλείνουν κάμερες, χαλάνε μικρόφωνα, αλλάζουν πλάνα, χάνονται βίντεο και… η ζωή συνεχίζεται σα να μην συμβαίνει τίποτα!

Τα πράγματα είναι απλά. Το ματς έληξε 1-0. Είναι γεγονός. Υπάρχει πεντακάθαρη αλλοίωση.

Από εδώ και πέρα όμως… αν η ΚΕΔ αφήσει Κουμπαράκη και Τζοβάρα στους πίνακες, αν αυτοί ξαναβρεθούν σε ελληνικό γήπεδο, τότε… ΤΕΛΟΣ.

Ή αν ο άλλος «επαγγελματίας» που έκρυψε το ριπλέι από τους διαιτητές δεν αποκαλυφθεί τότε θα ακολουθήσουν πολύ χειρότερα.

Τότε… δεν υπάρχει άλλη λύση.

* Στον φετινό τροποποιημένο κανονισμό που υπάρχει στην ΕΠΟ, μεταξύ άλλων αναφέρεται για το χέρι: «Εκτός από τα παραπάνω παραπτώματα ΔΕΝ πρόκειται συνήθως για παράπτωμα εάν η μπάλα πάει στο χέρι απευθείας από το κεφάλι ή τον κορμό του ίδιου ποδοσφαιριστή, συμπεριλαμβανομένου του ποδιού». Ούτε αυτό πήγε να το δει στο VAR! Γιατί να μην το δεί και μετά να κρίνει;

Αυτά…

Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε, αν αυτοί που κλέβουν το ποδόσφαιρο μπροστά στα μάτια μας μένουν ατιμώρητοι και δεν πάνε σπίτι. Γιατί αν δεν πάνε σπίτι τους Κουμπαράκης και Τζοβάρας, τότε πάει να πει ότι όλα είναι ύποπτα. Αν δεν «φταίνε» αυτοί, εύκολα θα βρεθεί με ποιου ευθύνη-εντολή αποκρύφτηκε το καθαρό ριπλέι σε κίνηση που βάζει σε πολλές σκέψεις για όλες τις συμφωνίες που έχουν γίνει.

* Μια απορία για τον Κομίνη: Και αυτός… «καλαμάκια» τα παρήγγειλε χθες για να φάει στη Λαμία;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.