Το πρώτο δείγμα Σουντανί, Αραμπί ήταν γεμάτο...φάσεις!

Το πρώτο δείγμα Σουντανί, Αραμπί ήταν γεμάτο...φάσεις!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την χθεσινή πολύ δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού, τους Σουνταντί κι Αραμπί και για την επίμαχη φάση του αγώνα.

ΑΕΚ - Ξάνθη με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό! Αυτό είναι το πρώτο και βασικό.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα συνιστούσε ανώμαλη προσγείωση μετά το θρίαμβο επί της Κράσνονταρ, που ακόμη και χθες, στο ντέρμπι του ρωσικού πρωταθλήματος, στο 1-1 εντός έδρας με τη Λοκομοτίβ Μόσχας (με την οποία είχε ισοβαθμήσει στη 2η θέση πέρσι), έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι και δεν έχασε, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ-δώρο του άπειρου γκολκίπερ της, με ένα μακρινό σουτ-για να δικαιωθεί κι η επιλογή του Μαρτίνς, που ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να σουτάρουν από μακριά στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη…

Χθες το πρωί έγραφα εδώ ότι θα ήμουν ευχαριστημένος με νίκη του Ολυμπιακού με μισό μηδέν στο 94’! Είχα εξηγήσει γιατί θα ήταν «κωλοπαίχνιδο»-«περίεργο» παιχνίδι το είχα χαρακτηρίσει. Και κάπως έτσι, για 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα το παιχνίδι με τον Αστέρα, «μετρ των θρίλερ» στο Καραϊσκάκη, ήταν δραματικό! Έστω με καλό τέλος για τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Όπως δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός επί πέντε συνεχόμενα παιχνίδια δεν μπορεί να κερδίσει τη Λαμία! Είναι μερικές ομάδες που για κάποιο λόγο έχουν μάθει να ζορίζουν ορισμένες άλλες!

Τέλος πάντων, νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από τον χθεσινό αγώνα ήταν η εικόνα των Σουντανί κι Ελ Αραμπί, δύο παικτών που τους είχαμε δει ελάχιστα μέχρι τώρα, ειδικά δε τον πρώτο ουσιαστικά καθόλου. Και κατά την γνώμη μου, το μήνυμα που μας έστειλαν από την ουσιαστικά πρώτη εμφάνιση τους ήταν ότι μπορεί να βοηθήσουν πολύ τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος-και το γράφω έτσι, γιατί σε τέτοιο παιχνίδι τους είδαμε.

Ιδιαίτερα ο Σουντανί μου άρεσε πολύ. Ολόκληρο το 90λεπτο δεν μπορεί να το βγάλει, αλλά πώς να το βγάλει όταν έχει να παίξει εννιά μήνες λόγω επέμβασης στους χιαστούς…Ωστόσο, η ποιότητα την οποία κατέθεσε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ξεχωριστή. Σε ρόλο δεύτερου φορ, λίγο πλάι, λίγο πίσω από τον Ελ Αραμπί, ήταν κατ΄ αρχάς ο «ερυθρόλευκος» που μπήκε στις περισσότερες φάσεις απ΄ όλους. Δεν είναι καλό που δεν σκόραρε, παρά μόνο από θέση οφσάϊντ-κι ενώ νωρίτερα είχε αστοχήσει πάλι από θέση οφσάϊντ σε εξίσου καθαρή φάση για γκολ. Δύο φορές τον νίκησε ο αντίπαλος γκολκίπερ κι ειδικά τη μία ήταν σε τετ α τετ.

Στα δικά μου μάτια, όμως, ο Σουντανί φαντάζει σαν τον πιο επικίνδυνο επιθετικά παίκτη του ρόστερ του Ολυμπιακού, τουλάχιστον για τέτοιου επιπέδου παιχνίδια-υπό την έννοια ότι δεν τον έχουμε δει σε άλλα. Έχει υψηλού επιπέδου τεχνική και με μία προσποίηση η, ένα τακουνάκι μπορεί να εξουδετερώσει την αντίπαλη άμυνα. Έχει καλή σέντρα, πάσα για γκολ, ακόμη και κεφαλιά παρότι δεν είναι ψηλός, οι δε συνεργασίες του κυρίως με τον Ποντένσε, αλλά και τον Ραντζέλοβιτς και λίγο και με τον Ομάρ ήταν χάρμα οφθαλμών. Παίρνει φοβερές θέσεις για γκολ και δύο φορές για ένα κλικ δεν τον έβγαλαν τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Τρίπολης ο Ποντένσε κι ο Καμαρά, ενώ ο Ποντένσε εύκολα θα μπορούσε να του περάσει ασίστ, αν δεν έκανε πάλι σε μία φάση την γνωστή του επιπολαιότητα να πάει να σκοράρει αλά Μέσι.

Για 55 λεπτά ο Αλγερινός ήταν κίνδυνος-θάνατος για την άμυνα του Αστέρα. Σίγουρα του λείπει ρυθμός, κάτι που ίσως φάνηκε κι από ένα-δύο οφσάϊντ. Του λείπει η ψυχολογία και το γκολ, μετά από αποχή εννιά μηνών. Ανασταλτικά δεν μοιάζει καλός (έκανε κι αρκετά φάουλ), υπό πίεση έχασε μία φορά την μπάλα κι η Τρίπολη έβγαλε αντεπίθεση, με τον Κούτρη να κόβει ωραία με τάκλιν.

Ο Ελ Αραμπί ήταν κι αυτός καλός. Αν μη τι άλλο ξέρει να εκτελεί καλά πέναλτι! Μας ξάφνιασε όταν πήρε φόρα σαν να ήθελε να το σουτάρει με το αριστερό, αλλά προφανώς ήθελε να ξαφνιάσει τον γκολκίπερ. Δεν τα κατάφερε, αφού «έστριψε» στο τέλος, σούταρε με το δεξί κι ο καλός στα πέναλτι Παπαδόπουλος (άριστος και χθες κόντρα σε αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Έλληνας γκολκίπερ, που προέρχεται από τον Ολυμπιακό) τον κατάλαβε-η εκτέλεση όμως ήταν τέλεια: δυνατό το πλασέ και ακριβώς δίπλα στο δοκάρι, πολύ χαμηλά!

Το βέβαιο είναι ότι ο Μαροκινός ξέρει καλά τη θέση του φορ. Είναι μέσα στις φάσεις, ήταν άτυχος στην προβολή του στο δοκάρι, τον νίκησε μία φορά ο τερματοφύλακας του Αστέρα-θα έπρεπε να κάνει κι ένα ακόμη γκολ, εκτός του πέναλτι. Κατά τα άλλα, επιβεβαιώσαμε ότι δεν είναι κλασικός φορ περιοχής, του αρέσει να βγαίνει μακριά και να υποδέχεται την μπάλα, είτε κρατώντας την, είτε «σπάζοντας» την, όπως έκανε με τη μία στον Σουντανί, στη φάση του τετ α τετ του συμπαίκτη του. Προσπάθησε να περάσει δύο έξυπνες πάσες για φάσεις, αλλά δεν του βγήκαν. Έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Καμαρά. Κέρδισε φάουλ. Δεν ήταν αδιάφορος ανασταλτικά-αλλά είχε φυσικά κακή αντίδραση στη φάση με τον Μπαράλες. Έχασε και τρεις φορές εύκολα την μπάλα (τη μία έτρεξε και διόρθωσε). Και αυτός δεν έδειξε πανέτοιμος από ρυθμό, δυνάμεις.

Ασφαλώς και χρειάζεται να δούμε και τον Ελ Αραμπί (επί της ουσίας είχε να παίξει από τις 20 του περασμένου Μάη, δηλαδή πριν τρεις μήνες) και τον Σουντανί περισσότερο για να τους κρίνουμε. Και με πιο δύσκολους αντιπάλους και εκτός έδρας κλπ, κλπ. Εδώ καταγράφουμε το πρώτο δείγμα απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο.

Και το πρώτο δείγμα ήταν καλό. Και γεμάτο φάσεις, μόνο όμως με ένα γκολ κι αυτό από πέναλτι.

Άσχετο: Φωνάζουν αυτοί που ακριβώς την ίδια αγωνιστική, πρεμιέρα πέρσι, κέρδισαν επίσης εντός έδρας, ακριβώς τον ίδιο αντίπαλο, με ακριβώς το ίδιο σκορ, με το πέναλτι μαϊμού;…

Παρεμπιπτόντως, στο περσινό Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 γίνονταν τέτοια, και πολύ χειρότερα, τραβήγματα σε κάθε κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού (!!!) και δεν είχε δοθεί κανένα πέναλτι...

Και κάτι που πέρασε ασχολίαστο: Ο επόπτης Τζιώτζιος (Θράκης) είχε συνεχώς σηκωμένη τη σημαία του στις επιθέσεις του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο! Δύο οφσάϊντ ήταν, όμως δύο άλλα, του Ραντζέλοβιτς και του Κούτρη, σε επικίνδυνες επιθέσεις, δεν ήταν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.