Άλλη Ξάνθη για νέο ξεκίνημα

Φώτης Καρακούσης
Άλλη Ξάνθη για νέο ξεκίνημα

bet365

Εντελώς αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι, η Ξάνθη θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να αφήσει πίσω της την περσινή κακή χρονιά που την έφερε κοντά στον υποβιβασμό.

Κολωνία - Ντόρτμουντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πέρσι η Ξάνθη όχι απλά δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει, αλλά έφτασε στο σημείο να παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή για την παραμονή της, την στιγμή που στο πρόσφατο παρελθόν πάλευε για την έξοδο στην Ευρώπη. Οι ακρίτες το καλοκαίρι άλλαξαν τα πάντα. Από τον προπονητή, όπου την θέση του Μίλαν Ράσταβατς πήρε ο Κίκο Ραμίρεθ, μέχρι το ρόστερ, καθώς αποκτήθηκαν 13 ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν 14. Μιλάμε δηλαδή για μια νέα ομάδα που σίγουρα δεν έχει στόχο να παλέψει για την παραμονή της. Θέλει να σωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και να κοιτάξει όσο πιο ψηλά μπορεί, χωρίς ωστόσο μεγάλα λόγια.

ΗΡΘΑΝ: Βιτόρ Σάο Μπέντο, Βιντσέντσο Ρενέλα, Εντουάρντο, Μεχντί Τερκί, Φάμπιο Στάρτζεον, Τζόρνταν Φοσέ, Λεάντρο Σόσα, Κάρλος Αμπάδ, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Στέλιος Μαλεζάς, Νίκολ Στεπάνοβιτς, Λούκας Πολέτο, Αριστοτέλης Καρασαλίδης.

ΕΦΥΓΑΝ: Οκάν Χατζητερζόγλου, Ραφαήλ Μελισσόπουλος, Σαλιμό Σιλά, Ματίας Κάστρο, Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ, Μπρίτο, Έρικ Γέντρισεκ, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Δημήτρης Μελιόπουλος, Θανάσης Γκαραβέλης, Χόρχε Κασάδο, Γουίλιαμ ντε Αμορίμ, Ντινίς Αλμέιντα, Κώστας Φλίσκας.

Ραμίρεθ: Μετά τους Βαλκάνιους, ώρα για Ισπανό
Τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη είχε προπονητές από τα Βαλκάνια. Ο Ρουμάνος Ραζβάν Λουτσέσκου, έδωσε την θέση του στον Σέρβο Μίλαν Ράσταβατς και πλέον τα ηνία αναλαμβάνει ο Ισπανός Κίκο Ραμίρεθ, ο οποίος στο παρελθόν έχει βρεθεί στην Πολωνία και την Βίσλα Κρακοβίας. Ο Ραμίρεθ έχει ως στόχο να δει την ομάδα του να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο προσφέροντας θέαμα, χωρίς βέβαια να αφήνει στην άκρη το αποτέλεσμα. Στα 49 του είναι λογικό να θεωρεί πως η Ξάνθη μπορεί να γίνει το σκαλοπάτι για κάτι ακόμα μεγαλύτερο, κάτι που άλλωστε ισχύει με τους «ακρίτες» και τους προπονητές τους.

Εντουάρντο: Επιστροφή στη σάμπα
Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν η Ξάνθη μόνο καλές αναμνήσεις είχε από τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, καθώς πολλοί από αυτούς έκαναν καριέρα και την βοήθησαν, με πρώτο βέβαια τον Λουτσιάνο. Οι... ακρίτες επιστρέφουν σε αυτή την δοκιμασμένη συνταγή, καθώς τα ηνία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο αναμένεται να αναλάβει ο Εντουάρντο. Ο 26χρονος μέσος αποκτήθηκε με δανεισμό από την Μπράγκα και είναι έτοιμος να ξεσηκώσει τους φίλους της ομάδας με τις εμπνεύσεις του. Η καριέρα του δείχνει ό,τι μπορεί να τα καταφέρει και στην Ξάνθη περιμένουν πολλά από αυτόν.

ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Στην Ξάνθη ναι μεν πάνε σεμνά και ταπεινά, ωστόσο δεν κρύβουν πως έχουν ως στόχο να επιστρέψουν στις πιο πάνω θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και να παλεύουν για την πεντάδα. Κάτι τέτοιο βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι και για τους «ακρίτες» μια θέση στην πεντάδα δεν θα είναι καθόλου άσχημη. Αν μάλιστα αυτή η θέση έρθει και με καλό ποδόσφαιρο τότε ακόμα καλύτερα. Σαμπάνιες πάντως στην Ξάνθη θα ανοίξουν αν καταφέρουν να φέρουν ακόμα περισσότερο κόσμο στα Πηγάδια. Η διοίκηση κινείται προς αυτό το σημείο, γίνονται προσπάθειες και θα είναι μεγάλη επιτυχία αν το καταφέρουν.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Στον αντίποδα δεν θέλουν με τίποτα να πραγματοποιήσουν και πάλι μια χρονιά όπως η περσινή. Να κινδυνέψουν, να υπάρχει άγχος, γκρίνια και άσχημο ποδόσφαιρο. Να παίζουν σε ένα άδειο και μερικές φορές εντελώς άδειο γήπεδο και να σωθούν στο τέλος. Γενικώς σε καμία περίπτωση στην Ξάνθη δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στο παρελθόν και δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι με μια θέση πάνω από την δεκάδα, για να μην πούμε οκτάδα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Κάθε εκτίμηση αρχή της χρονιάς είναι παρακινδυνευμένη και στην Ξάνθη είναι ακόμα παραπάνω. Και είναι γιατί μιλάμε για μια νέα ομάδα με 13 νέους ποδοσφαιρστές και νέο προπονητή. Συνεπώς μπορούμε να κρίνουμε μόνο από τα φιλικά, ωστόσο νομίζουμε πως οι «ακρίτες» μπορούν να καταφέρουν να μπουν ακόμα και οκτάδα. Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά στην Ξάνθη υπάρχει αισιοδοξία πως θα το πετύχουν, οπότε κρατάμε αυτή την αισιοδοξία και λέμε πως μπορούν να το καταφέρουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα