Παναθηναϊκός: Φέτος ο πήχης είναι ψηλότερα

Παναθηναϊκός: Φέτος ο πήχης είναι ψηλότερα

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Φέτος ο πήχης είναι ψηλότερα

bet365

Στον δρόμο προς την επιστροφή στην κανονικότητα, ο Παναθηναϊκός έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα που λογικά θα τον ανεβάσουν επίπεδο, θα επιδιώξει να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός και σταθερός στο φετινό πρωτάθλημα με στόχο το ᾽᾽όσο ψηλότερα γίνεται᾽᾽.

Μετά την περυσινή αγωνιστική περίοδο, όπου αναγκάστηκε να ξεκινήσει με -6 και δίχως να έχει δικαίωμα μεταγραφών, ο Παναθηναϊκός έπειτα από μία μεταβατική χρονιά που σημαδεύτηκε από έναν σούπερ πρώτο γύρο και έναν τραγικό δεύτερο, θα προσπαθήσει φέτος να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο, να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με την σεζόν που μας πέρασε και φυσικά να διασφαλίσει την είσοδό του στα πλέι-οφ. Για λόγους πρεστίζ και μόνο, καθώς είναι γνωστό πως καμία από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για τον σύλλογο λόγω της τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ που θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2021.Τούτο το καλοκαίρι, το τριφύλλι έχει ενισχυθεί σημαντικά μέχρι στιγμής, καλύπτωντας μεγάλα κενά του ρόστερ που είχαν εντοπιστεί εδώ και αρκετό καιρό ενώ αναμένονται ακόμη κάποιες κινήσεις σε άμυνα και μεσαία γραμμή που θα δώσουν περισσότερες λύσεις στα χέρια του Γιώργου Δώνη.

Το πρότζεκτ της αξιοποίησης των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας πέρασε ξεκάθαρα σε δεύτερη μοίρα, αποκτήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από την ευρωπαϊκή αγορά και σίγουρα ο πήχης των απαιτήσεων όσον αφορά την εικόνα της ομάδας πάνω στο χορτάρι, είναι σαφώς πολύ ψηλότερα.

ΗΡΘΑΝ: ΝΟΥΝΕΣ, ΖΑΧΙΝΤ, ΚΟΛΟΒΟΣ, ΜΠΕΚ, ΚΟΝΑΝ, ΜΟΛΟ, ΠΕΡΕΑ(απομένει η επίσημη ανακοίνωση)

ΕΦΥΓΑΝ: ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ, ΑΛΤΜΑΝ, ΣΙΦΝΑΙΟΣ, ΒΑΛΜΑΣ, ΚΑΤΣΕ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ο Γιώργος Δώνης αποτελεί την πιο σημαντική σταθερά αυτής της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός κάθεται για δεύτερη χρονιά στον πάγκο του συλλόγου και είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει μία καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, με σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια στα… καλά φεγγάρια.

Στην προετοιμασία δούλεψε σχεδόν αποκλειστικά στο 4-3-3 ενώ σε κάποια παιχνίδια θα παίξει και 4-2-3-1. Η ομάδα του θέλει να έχει μεγάλη κατοχή μπάλας στα παιχνίδια της, να παίζει γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο και ανά διαστήματα να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο.

Ο 49χρονος κόουτς με το ρόστερ που έχει φέτος στα χέρια του δεδομένα δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό επιπέδου Παναθηναϊκού και να διεκδικήσει τον τίτλο αλλά σίγουρα μπορεί να παρουσιάσει ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό σύνολο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής αυτού του ρόστερ που έχει φορέσει την φανέλα μίας τόσο σπουδαίας ομάδας, όπως η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Έστω και στο ξεκίνημα της καριέρας του. Με εκείνον στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός είναι ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο, στα φιλικά της προετοιμασίας έδειξε… καυτός και έτοιμος για μια χρονιά γεμάτη γκολ. Ο Φεντερίκο Μακέντα μπορεί να μην είναι ο ορισμός του σταρ αλλά δίχως αμφιβολία είναι το αστέρι αυτής της έκδοσης του Παναθηναϊκού.

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Καταφέρει να κάνει πρωταθλητισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην σεζόν. Με τα υπάρχοντα δεδομένα φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος του Γιώργου Δώνη. Να μπορέσει αυτός ο Παναθηναϊκός να κάνει πορεία που να θυμίζει τις εποχές που ο σύλλογος ήταν κανονικός σε όλα του. Ακόμη ένας σημαντικός στόχος έχει να κάνει με το πως θα παρουσιαστεί το τριφύλλι πάνω στο χορτάρι, όπου ζητούμενο είναι ξεκάθαρα το καλό ποδόσφαιρο και η ανταγωνιστικότητα στα μεγάλα παιχνίδια.

ΘΑ ΤΑ ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την είσοδό του στα πλέι-οφ, δεν παρουσιάσει βελτίωση στο αγωνιστικό του πρόσωπο και μας δείξει μία εικόνα που θα θυμίζει το περυσινό πολύ κακό δεύτερο μισό της περυσινής χρονιάς.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Με βάση το ρόστερ, τις μεταγραφές που ήρθαν και την δεύτερη χρονιά του Γιώργου Δώνη στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο πάνω στο χορτάρι στο φετινό πρωτάθλημα. Και επειδή πρέπει να γίνει πρόβλεψη, θα κάνουμε δύο. Η πιο… safe λέει από τρίτος μέχρι πέμπτος και η πιο ρισκαδόρικη; Τρίτος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα