Αρης: Η ώρα της επιβεβαίωσης

Αρης: Η ώρα της επιβεβαίωσης

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρης: Η ώρα της επιβεβαίωσης

bet365

Ο Αρης μετά το ευρωπαϊκό του ταξίδι ετοιμάζεται να ριχτεί στην μάχη του πρωταθλήματος με στόχο να επαναλάβει την περσινή ονειρική σεζόν εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο την θέση του στις Top ομάδες του πρωταθλήματος.

Αν η περσινή χρονιά ήταν αυτή της έκρηξης, πλέον για τον Άρη είναι απαραίτητο να βιώσει και τη χρονιά της καταξίωσης. Είναι εξαιρετικά απλά τα πράγματα για τους «κίτρινους» καθώς είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τα κεκτημένα, να επιβεβαιώσουν ότι αποτελούν σημαντικό αγωνιστικό πόλο στο Πρωτάθλημα της Superleague και κυρίως, ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε περαιτέρω βήματα βελτίωσης και ανάπτυξης. Είναι εξίσου βέβαιο ότι προχώρησαν στη δημιουργία σχετικών συνθηκών, υπό την έννοια ότι κάλυψαν δύο βασικές απωλειών από την περσινή ομάδα. Γιατί ο Σάσα Λούκας απέδειξε ότι μπορεί να μπει στα παπούτσια του Μανώλη Σιώπη και ταυτοχρόνως έχει μεγαλύτερη δημιουργική ικανότητα, μένει να φανεί αν μπορεί να πράξει το ίδιο και ο Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό του Ματέο Γκαρσία. Γενικώς, μέσα από την αύξηση του αγωνιστικού προϋπολογισμού και το δεδομένο ότι διαθέτει πιο πλήρες ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, ο Άρης έχει κάθε δικαίωμα να ονειρευτεί και ταυτόχρονα την υποχρέωση να αποδείξει τις υψηλές βλέψεις του.

ΗΡΘΑΝ: Μπράουν Ιντέγε, Σάσα Λούκας, Γιάννης Φετφατζίδης (ανανέωση), Λίντσεϊ Ροζ (μεταγραφή), Φαμπιάν Έμαν, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Ντάνιελ Μαντσίνι (;), Λόρενς Ντε Μποκ (;)

ΕΦΥΓΑΝ: Μανώλης Σιώπης, Γιώργος Βαλεριάνος, Ματέο Γκαρσία, Αλεξ Μενέντεθ, Λευτέρης Ιντζόγλου, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Καντιμοίρης, Κυριάκος Σαββίδης, Χάρης Σταμπουλίδης, Μπάμπης Παυλίδης, Δημήτρης Ανάκογλου, Δημήτρης Διαμαντόπουλος (;)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Το καλοκαίρι ο Σάββας Παντελίδης είχε τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδας στα δικά του μέτρα καθώς πέρυσι, αρχικά διαχειρίστηκε υλικό που δεν ήταν προϊόν δικών του επιλογών και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προχώρησε σε προσθαφαιρέσεις οι οποίες εκ του αποτελέσματος αλλά και της εικόνας, αποδείχθηκαν ευεργετικές για το σύνολο. Κρίνοντας από τα λεγόμενά του, η αγωνιστική φιλοσοφία του δεν αλλάζει, απλά εξελίσσεται. Επιδιώκει τη δημιουργία συμπαγούς ομάδας, με ταχύτητα και τακτική συνέπεια και φυσικά, αυτή η χρονιά είναι ένα στοίχημα καριέρας και για τον ίδιο. Γιατί κάθε επαγγελματίας κρίνεται από τη διάρκεια της δουλειάς του. Μέχρι στιγμής έχει το… credit της περσινής χρονιάς, την αίσθηση που αποκόμισε ο κόσμος μέσα από την παρουσία της ομάδας στην προκριματική φάση του Europa League.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Βάσει συμβολαίου και βιογραφικού, αυτός ο τίτλος δικαιωματικά ανήκει στον Μπράουν Ιντέγε. Βέβαια, αυτή η εκτίμηση είναι ολίγον ριψοκίνδυνη, πέρυσι εξάλλου είχε αποδοθεί στον Μπρούνο Γκάμα, αλλά εμφανίστηκε ο βραχύσωμος Ματέο Γκαρσία και φυσικά έκλεψε καρδιές. Πάμε στο σήμερα, είναι δεδομένο ότι ο Άρης προχώρησε σε μεγάλη υπέρβαση για την απόκτηση του 31χρονου Νιγηριανού σέντερ φορ και δεν δίστασε να το κάνει παρότι ο Ιντέγε μέτρησε έναν χρόνο δίχως επίσημο αγώνα. Ο έμπειρος επιθετικός ήθελε τη δική του επανεκκίνηση έπειτα από τρεις σεζόν σε Κίνα και Ισπανία όπου κέρδισε χρήμα, όχι όμως και δόξα. Μέχρι στιγμής, ο Ιντέγε προσφέρει πολλά από αυτά που ελπίζει ο Άρης, όχι όμως την ουσία, δηλαδή το γκολ. Διανύει περίοδο όπου προσπαθεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό, υστερεί στην τελική προσπάθεια, είναι βέβαιο όμως ότι αν επαναλάβει σεζόν αντίστοιχη με τη δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό, τότε ο Άρης θα αλλάξει επίπεδο.

ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Κατακτήσει έναν τίτλο. Προφανώς και οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του Άρη, είναι πασιφανές επίσης ότι μπορεί να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα όνειρο για κάθε φίλο της ομάδας, δεδομένου του ότι πέρασαν 50 χρόνια από την τελευταία κατάκτηση. Ο Άρης θα πάρει ανά χείρας τη… σαμπάνια, εφόσον πραγματοποιήσει πορεία Πρωταθλητισμού, δηλαδή διατηρηθεί κοντά στην κορυφή στη διάρκεια της σεζόν. Πέρυσι δεν είχε αυτή τη σταθερότητα. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, στη συνέχεια βίωσε ένα διάστημα βαθμολογικής και αγωνιστικής ανομβρίας και πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο γύρο ο οποίος τον οδήγησε και στην έξοδο στα προκριματικά του Europa League. Αν φέτος, χαρακτηριστεί από σταθερότητα και συνέπεια και ταυτοχρόνως αποδείξει τη διαφορά από την πλειοψηφία των ομάδων του Πρωταθλήματος, προφανώς και θα έχει λόγο να ανοίξει τη σαμπάνια.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Αν δεν διατηρήσει τα κεκτημένα, όπερ σημαίνει πρωταγωνιστική πορεία και φυσικά ανανέωση του… διαβατηρίου για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σαφέστατα η χρονιά θα είναι αποτυχημένη. Τούτο πηγάζει από τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε σε σχέση με την περσινή χρονιά, την αύξηση του αγωνιστικού προϋπολογισμού, την προσέγγιση πιο ποιοτικών παικτών, της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας που έχει πλέον ο Σάββας Παντελίδης ρίχνοντας μια ματιά στον πάγκο ίσως και της αίσθησης που καλλιέργησε μέσα από την παρουσία του στην προκριματική φάση του Europa League. Κυρίως όμως, μια ομάδα οφείλει να εξελίσσεται, κάθε χρόνο να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και για τον Άρη, μετά την περσινή εξαιρετική πορεία, η διατήρηση στην πρώτη πεντάδα του Πρωταθλήματος είναι ο αυτονόητος στόχος.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Η φετινή προσπάθεια για έξοδο στο Europa League εμπεριέχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με πέρυσι κι αυτό έχει να κάνει με την αγωνιστική δυναμική των αντιπάλων. Λογικά, ο Άρης θα πετύχει την ανανέωση της ευρωπαϊκής συμμετοχής του γιατί δημιούργησε τις αγωνιστικές προϋποθέσεις για να τα καταφέρει. Θα εξαρτηθεί από τη διαχείριση των δύσκολων στιγμών που περιλαμβάνει κάθε αγωνιστική χρονιά, τη διατήρηση της εσωτερικής ηρεμίας και από το επίπεδο αποτελεσματικότητας στους εντός έδρας αγώνες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα