Παναιτωλικός: Εξέλιξη και πλάνο τριετίας

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Εξέλιξη και πλάνο τριετίας

bet365

Τα «καναρίνια» θα επενδύσουν, και φέτος, στους πιτσιρικάδες, με σκοπό να δημιουργήσουν ομάδα σε βάθος τριετίας.
Στροφή στα νέα παιδιά κάνει από πέρσι ο Παναιτωλικός και έχοντας ως «μπούσουλα» την περασμένη σεζόν, έθεσε από φέτος ένα πλάνο τριετίας. Εχοντας ήδη «ανεβάσει» πολλούς πιτσιρικάδες από την ακαδημία του, όχι μόνο συνέχισε σε ανάλογο τέμπο, αλλά παράλληλα προχώρησε και στην απόκτηση αρκετών νεαρών ξένων. Παράλληλα επισημοποίησε τη συνεργασία του με την Μπενφίκα που τον ανεβάζει επίπεδο τόσο σε ζητήματα τεχνολογίας/τεχνογνωσίας, όσο και ανταλλαγής παικτών, αφού οι σχέσεις του με τους «Αετούς της Λισαβόνας» θα του επιτρέψουν να αναβαθμίσει τα τμήματα υποδομής του και να αποκτήσει το «know how» σε θέματα διαχείρισης νεαρών.
Βαδίζοντας λοιπόν σε ένα πορτογαλικό μοντέλο, στράφηκε στη συγκεκριμένη αγορά για προπονητή (Λουίς Κάστρο) και με γνώμονα τα παραπάνω, θέλει μέχρι το 2021 να έχει δημιουργηθεί ένας ισχυρός «κορμός» παικτών, που θα μπορεί να... αντέξει την οποιαδήποτε παραχώρηση. Οπως συνέβη πρόσφατα με τον Ενέα Μιχάι, ο οποίος προστέθηκε στη λίστα των παικτών που «ανέδειξε», με τον Α ή Β τρόπο, και πήραν μεταγραφή, αφού θέλει να μετατραπεί σε αυτάρκη και η παρουσία του Φώτη Κωστούλα να αποτελεί την «εγγύηση» για την οικονομική του σταθερότητα.
ΗΡΘΑΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Κνετ, Ντάλσιο, Μιμίτο, Ρομάν, Αϊμέν Ταχάρ,Μπάλπι, Σανιά, Σιέστεντ.
ΕΦΥΓΑΝ: Μανά, Αργκους, Μάζουρεκ , Τσοκάνης,, Μιχάι, Γκούγκα, Αμαράλ, Μαρινάκης, Ουίλιαν, Βασιλούδης, Χαντάκιας, Μάρκος Πάουλο,
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Λουίς Κάστρο
«Πρωτάρης» στη χώρα μας είναι ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος και επιλέχθηκε με γνώμονα το «μοντέλο» που θέλουν να «τρέξουν» στο Αγρίνιο. Δηλαδή την αξιοποίηση και ανάδειξη νεαρών παικτών. Μέχρι πρότινος βρίσκονταν στη δεύτερη ομάδα της Γκιμαράες, ενώ στο παρελθόν διατέλεσε υπεύθυνος ακαδημιών της ουγγρικής Ντέμπρετσεν. Ο 39χρονος δείχνει θιασώτης του 4-3-3 με κατοχή μπάλας και πολλούς δημιουργικούς χαφ στον άξονα, ενώ αρέσκεται και εκείνος ώστε να χρησιμοποιεί πιτσιρικάδες. Με τα «καναρίνια» υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ στο τιμ του βρίσκονται και τέσσερις συμπατριώτες του.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Χόρχε Ντίας
Κατά τεκμήριο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως ο Ντάλσιο, ο Σιένσταντ και ο Ρομάν έχουν «μεγαλύτερο» όνομα από τον Ουρουγουανό. Ομως εκείνος απέδειξε πέρσι πως μπορεί να πάρει την ομάδα από το χέρι και μάλιστα αναδείχθηκε σε MVP της σεζόν που μας πέρασε. Το καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό του και παράλληλα πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο 30χρονος ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2017 και εκτός από εξτρέμ που είναι η φυσική του θέση, την πρώτη σεζόν τον είδαμε επίσης φορ ή περιφερειακό. Ομως πέρσι ήταν η «αποκάλυψη» ως «8αρι», καθώς κλήθηκε να βοηθήσει στον άξονα και έκανε εξαιρετικά ματς. Συνολικά με την «κυανοκίτρινη» φανέλα μετρά 54 εμφανίσεις στη Super League, όπου πέτυχε 5 γκολ και έδωσε 3 ασίστ. Πολυσένθετος, λογίζεται όχι μόνο ως το «αστέρι», αλλά και το «βαρόμετρο» του Παναιτωλικού, ενώ επειδή υπάρχουν πολλοί νεαροί ξένοι που μιλούν την ίδια γλώσσα, από την πρώτη στιγμή ανέλαβε ρόλο ηγέτη στα αποδυτήρια.
ΘΑ… ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Σε δύο περιπτώσεις. Στο «καθαρά» αγωνιστικό σκέλος εάν μπει στα πλέι οφ. Πάντα στο μυαλό των «κυανοκίτρινων» βρίσκεται μία ενδεχόμενη συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης και αποτελεί το όνειρό τους. Με την είσοδο στην εξάδα θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους και η χρονιά θα κριθεί άκρως πετυχημένη. Την ίδια στιγμή όμως στο Αγρίνιο έχουν ρίξει από πέρσι το βάρος στην αξιοποίηση νεαρών παικτών και το καλοκαίρι αποκτήθηκαν τόσο αρκετοί ξένοι πιτσιρικάδες, όσο και προωθήθηκαν εκ νέου γηγενείς από την ακαδημία τους. Εφόσον στο τέλος της χρονιάς ένας ικανοποιητικός αριθμός εξ’ αυτών δείξει σε θέση να καθιερωθεί, σε απλά ελληνικά «βγει», αυτόματα το εγχείρημα θα κριθεί πετυχημένο. Δηλαδή «κυνηγούν» μία αλληλουχία γεγονότων, αφού επιθυμούν μέσα στο γήπεδο παρουσιαστούν άκρως ανταγωνιστικό, αλλά και ως ενδεκαδάτοι τους να λογίζονται 6-7 παίκτες κάτω των 25 ετών. Εάν τα καταφέρουν, τότε ο στόχος τους θα έχει επιτευχθεί.
ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Εξυπακούεται εφόσον υποβιβαστεί. Πρόκειται για το αυτονόητο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετοί παράμετροι. Εάν γενικότερα κινδυνέψει με υποβιβασμό, τότε η σεζόν δεν θα είναι πετυχημένη, όπως και σε περίπτωση που αρκεστεί σε μία άνετη παραμονή. Κάθε θέση κάτω από το 10, θα σημάνει πως κάτι δεν πήγε καλά. Παράλληλα είναι και ο παράγοντας νεαροί. Θέλει να βγάλει και να καθιερώσει πιτσιρικάδες και σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το εγχείρημα με τους μικρούς θα πει πως δεν λειτούργησε. Αρα εάν τον δούμε να μπλέκει σε σενάρια παραμονής και οι μικροί του (Ελληνες και ξένοι) δεν ανταποκριθούν, αυτόματα θα τα… βάψει μαύρα.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Ο Παναιτωλικός ξεκινά από φέτος ένα πλάνο τριετίας, όπου θέλει να συνεχίσει την ανάδειξη νεαρών παικτών, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων. Αυτό του στερεί εμπειρία, αλλά του προσθέτει ενθουσιασμό και... άγνοια κινδύνου, στοιχεία που χρειάζονται στην μπάλα. Σε μεγάλο βαθμό τα πάντα θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της διαχείρισης που θα υπάρξει από τον πάγκο, αφού όταν έχεις να κάνεις με πιτσιρικάδες είναι πιθανό να επηρεαστούν ψυχολογικά. Θα «παλέψει» για τα πλέι οφ και μπορεί να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα