Ολυμπιακός: Αποφασισμένος να επιστρέψει στον... θρόνο του πρωταθλητή!

Ολυμπιακός: Αποφασισμένος να επιστρέψει στον... θρόνο του πρωταθλητή!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Αποφασισμένος να επιστρέψει στον... θρόνο του πρωταθλητή!

bet365

Ο Ολυμπιακός των 44 τίτλων δείχνει διατεθειμένος να τα δώσει όλα για ξαναπάρει τον εγχώριο τίτλο - μετά από διακοπή δύο ετών - παρά το πλήγμα με τον τραυματισμό του Φορτούνη και έχοντας ίδιο προπονητή & νέο ηγέτη τον χαρισματικό Βαλμπουενά.
Νέο ξεκίνημα λοιπόν για τον Ολυμπιακό που είχε την μεγάλη ατυχία στις 11 Ιουλίου να βλέπει τον Φορτούνη (σ.σ. που πέρυσι στην Super League είχε σε 28 ματς 12 γκολ και 9 ασίστ) να τραυματίζεται πολύ σοβαρά και να τίθεται έτσι off για ένα διάστημα έξι μηνών. Έναν Φορτούνη, που όπως έγινε και με τον Σα, ο πειραϊκός σύλλογος είχε φροντίσει να κλείσει με νέο συμβόλαιο. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες και φέτος προχώρησαν σε σημαντικές αλλά και δαπανηρές μεταγραφές. Έκλεισαν τον εξαιρετικό Γάλλο μεσοεπιθετικό Ματιέ Βαλμπουενά που κλήθηκε να σηκώσει όλο το οργανωτικό και δημιουργικό βάρος αλλά και να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας, τον στόπερ Σεμέδο, τον Ελ Αραμπί για την επίθεση αλλά και σπουδαία ταλέντα όπως ο μπακ Μάρκοβιτς και ο εξτρέμ Ραντζέλοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό πως για να μείνει ο γκολκίπερ Ζοσέ Σα δόθηκαν 2.5 εκατ. ευρώ στην Πόρτο, για την μεταγραφή του Σεμέδο άλλα 4.5 και για το νέο συμβόλαιο του Φορτούνη πάνω από 6 εκατ. ευρώ.
Η περσινή χρονιά γενικά για τον Ολυμπιακό κύλησε σαφώς καλύτερα από την προηγούμενη (σ.σ. που ήταν έως και καταστροφική παρά τις ευρωπαϊκές προκρίσεις και την παρουσία σε φάση ομίλων του Champions League) ωστόσο για 2η διαδοχική χρονιά στην σειρά ο τίτλος του πρωταθλήματος δεν πήγε στο Λιμάνι και ενώ στο Κύπελλο υπήρξε ο αποκλεισμός από την Λαμία. Η ομάδα με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της στην πρώτη του σεζόν τερμάτισε 2η με 75 βαθμούς έναντι 80 του πρωταθλητή ΠΑΟΚ "πληρώνοντας" κυρίως τις ήττες από ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στον α' γύρο. Η σεζόν βέβαια είχε την πολύ μεγάλη - νίκη πρόκριση επί της Μίλαν στο Europa League, μία ιστορική στιγμή για την ομάδα.
Φέτος οι ερυθρόλευκοι είναι πέρα για πέρα αποφασισμένοι να επανακτήσουν τα ηνία του εγχώριου τίτλου, που τις δύο προηγούμενες σεζόν είχαν πάρει οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Έχοντας κρατήσει τον ίδιο προπονητή αλλά και ένα σημαντικό μέρος του περσινού κορμού του ο Ολυμπιακός δείχνει πως έχει τα φόντα να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα αλλά και να το κατακτήσει.
ΗΡΘΑΝ: Βαλμπουενά, Σουντανί, Μπρούνο, Ντουρμισάι, Κάιπερς, Σεμέδο, Σιαμπάνης, Μπα, Ραντζέλοβιτς, Αμπντουλαγιέ Κεϊτά, Ελ Αραμπί, Αλέν, Μανθάτης και Μάρκοβιτς,
ΕΦΥΓΑΝ: Χασάν, Σολδάνο, Γιαννιώτης, Νάτχο, Μάνος, Σάλιακας, Γούτας, Νικολάου, Χουτεσιώτης, Ένγκελς, Ευαγγέλου, Ντίας, Μιράντα, Λοντίγκιν, Μανθάτης, Ιγκόρ Σίλβα, Κάιπερς, Αμπντουλαγιέ Κεϊτά και Σιαμπάνης.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μπορεί να μην κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα όμως ο Πέδρο Μαρτίνς - όπως ήταν αναμενόμενο να γίνει - επελέγη να συνεχίσει και 2η σερί σεζόν στον Ολυμπιακό με τις ευλογίες των Καρεμπέ και Μοντέστο. Του πιστώθηκε η πολύ καλή περσινή δουλειά στην προετοιμασία αλλά και ότι παρουσίασε ένα καλό και επιθετικό σύνολο και πως γενικότερα βελτίωσε αισθητά την ομάδα παρά τον μεγάλο αριθμό των περσινών μεταγραφών της.
Ο Μαρτίνς (σ.σ. Pedro Rui da Mota Vieira Martins το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1970. Ως ποδοσφαιριστής είχε πλούσια καριέρα στην Πορτογαλία, καθώς από το 1988, οπότε και έκανε το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο στην Feirense, αγωνίστηκε κατά σειρά στις Vitória Guimarães, Sporting CP, Boavista, Santa Clara και Alverca. Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε βοηθός προπονητή στις Vitória Setúbal, FC Porto και Belenenses και από το καλοκαίρι του 2006 βρέθηκε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας ως πρώτος τεχνικός, στην União Lamas. Το επόμενο καλοκαίρι και για δύο χρόνια ανέλαβε την Lusitânia, ενώ τον Ιούλιο του 2009 βρέθηκε στον πάγκο της Espinho.

Το 2010 ανέλαβε προπονητής της Marítimo, όπου και έμεινε για 4 χρόνια και το 2014 μεταπήδησε στην Rio Ave, την οποία κοουτσάρισε για δύο χρόνια. Tο καλοκαίρι του 2016 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 κάθισε στον πάγκο της Vitória Guimarães, με την οποία στην πρώτη του σεζόν, τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας και έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Από πέρυσι φυσικά είναι στον Ολυμπιακό.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος άσος - με μεγάλη καριέρα πίσω του κυρίως στην Μαρσέιγ - που στα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνει 35 ετών διαθέτει εξαιρετική ποιότητα και δημιουργικά - οργανωτικά χαρίσματα, πολύ καλά στημένα και φυσικά μπορεί να προσφέρει σε πάνω από μία θέσεις. Στα πρώτα τέσσερα φετινά ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού με τις προκρίσεις σε βάρος των Πλζεν και Μπασακσεχίρ το "μικρό ποδήλατο" όπως είναι το προσωνύμιό του είχε 2 ασίστ και 1 γκολ, κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Επίσης είχε 1 ασίστ και στο πρώτο ματς με την Κρασνοντάρ. Ο Ολυμπιακός με δεδομένη και την απουσία του Φορτούνη ποντάρει πολλά πάνω του.
ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Εξυπακούεται με τίτλο που σημαίνει κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για μία ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού με τους περισσότερους εν Ελλάδι τίτλους τα δύο χρόνια μακριά από μία κούπα εντός των συνόρων δεν είναι λίγα. Για τους Πειραιώτες ίσως και να είναι και μονόδρομος αυτή η εξέλιξη.
ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Δεν καταφέρει να επιστρέψει στον... θρόνο του πρωταθλητή. Ακόμα και μία ενδεχόμενη 2η θέση θα θεωρηθεί αποτυχία για τον Ολυμπιακό.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Ο Ολυμπιακός έχασε τον Φορτούνη με την μεγάλη ατυχία με τον τραυματισμό του όμως έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα σαν τους Γκιγιέρμε, Καμαρά και φυσικά τους Βαλμπουενά και Ποντένσε αλλά έναν εξαιρετικό πορτιέρο, τον Σα, όπως και έναν στόπερ υψηλού επιπέδου στα μετόπισθεν, τον Σεμέδο. Επίσης κράτησε τον ίδιο τεχνικό και ένα βασικό κομμάτι του περσινού του ρόστερ, όπερ σημαίνει ομοιογένεια. Με αυτά τα δεδομένα μπορεί κάλλιστα να επαναφέρει το πρωτάθλημα στο Λιμάνι και να επιστρέψει εκεί όπου... ανήκει, στην κορυφή. Συμπερασματικά λοιπόν η εκτίμηση είναι πως ο Ολυμπιακός φέτος θα κάνει το come back στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα