Ο Μαντσίνι μπορεί να διαγράψει τον Ματέο

Ο Μαντσίνι μπορεί να διαγράψει τον Ματέο

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Μαντσίνι μπορεί να διαγράψει τον Ματέο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη διαφαινόμενη απόκτηση του Ντανιέλ Μαντσίνι από τον Άρη και γιατί ο Αργεντίνος μπορεί να διαγράψει τον Ματέο Γκαρσία από τη μνήμη των φιλάθλων…

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Κάθε μεταγραφή εμπεριέχει υψηλό βαθμό ρίσκο. Γιατί η επιτυχία της δεν εξαρτάται από το επίπεδο ικανότητας του ποδοσφαιριστή, αλλά την ικανότητα προσαρμογής, τον χαρακτήρα του, την αποδοχή του ρόλου που θα του αναθέσει ο προπονητής και εν πολλοίς, από τον ψυχισμό του. Η περίπτωση του Ντάνιελ Μαντσίνι δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον τώρα που μπήκε στην κατεύθυνση της τελικής συμφωνίας, αλλά από τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι «κίτρινοι» έκαναν την πρώτη απόπειρα απόκτησής του. Τότε η Μπορντό επέβαλλε καθεστώς πλειστηριασμού έχοντας την πρόταση της Οσέρ και μιας αγγλικής ομάδας. «Η τιμή του Μαντσίνι είναι ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά προέκυψε η δυνατότητα εξασφάλισης μεγαλύτερου ποσού», είχαν γράψει οι Γάλλοι. Εκτός απροόπτου, ο Άρης τον αποκτά με λιγότερα από τα μισά χρήματα σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να δαπανήσει πριν από 2½ μήνες…

Το μέλλον του Μαντσίνι στην Μπορντό προδιαγράφηκε την πρώτη μέρα του Αυγούστου, όταν ο Πάουλο Σόουζα (προπονητής της γαλλικής ομάδας) τον απέκλεισε από την πρώτη ομάδα, δείχνοντας ξεκάθαρα τα σχέδιά του. Με την υπόθεση του Ματέο Γκαρσία να παραμένει (τότε) περίπλοκη, ο Άρης έκανε αυτό που συνηθίζει. Ασχολήθηκε έντονα, ρίχνοντας στο τραπέζι λιγότερα χρήματα συγκριτικά μ’ αυτά που συζητούνταν τον περασμένο Ιούνιο.

Η περίπτωση του «nano», όπως είναι το παρατσούκλι του, παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί σε αγωνιστικό επίπεδο έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Ματέο Γκαρσία, ενώ η διαφορά ηλικίας είναι ελάχιστους μήνες. Το… plus σε σχέση με τον Ματέο είναι ότι δεν απομονώνεται στα άκρα, αλλά θα κινηθεί στον άξονα στο transition game έχοντας την ίδια ικανότητα στον χειρισμό της μπάλας και στην ντρίμπλα και φυσικά, την ίδια ταχύτητα. Το αντίστοιχο πλεονέκτημα του Ματέο είναι ήδη απέδειξε ότι κάνει τη διαφορά.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο για τον Μαντσίνι είναι ότι δεν πρόκειται για πρωτάρη στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ούτε θα χρειαστεί χρόνο να αφομοιώσει την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κουλτούρα. Με τη φανέλα της Μπορντό δεν έκανε πολλά παιχνίδια, αλλά έκανε πάρα πολλά με την Οσέρ και την Τουρ, συνεπώς ο χρόνος που χρειάζεται συνήθως ένας Αργεντίνος για να μπει στο κλίμα, θα είναι τουλάχιστον απειροελάχιστος. Το στοιχείο είναι σημαντικό, αν συνυπολογίσει κανείς περιπτώσεις Αργεντίνων με σπουδαίο ταλέντο που πέρασαν από τον Άρη αλλά δεν κατάφεραν να συμβιβαστούν με τις επιταγές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιο πρόσφατος ήταν ο Νικολάς Κολάσο. Πιο τρανή περίπτωση ήταν αυτή του Γκρασιάν.

Το πλέον αντιπροσωπευτικό στοιχείο του Μαντσίνι είναι η ικανότητά του στο ανοιχτό γήπεδο και η κίνηση στον χώρο. Αυτό έγραψαν τουλάχιστον οι Γάλλοι και είναι αλήθεια ότι υπάρχει εικόνα η οποία το επιβεβαιώνει.

Στο δια ταύτα, εκ πρώτης όψεως καλλιεργείται η αίσθηση ότι ο Άρης προχώρησε σε εξαιρετική κίνηση αντικατάστασης του Ματέο Γκαρσία. Εφόσον δηλαδή ο Μαντσίνι επιβεβαιώσει τα γραφόμενα των Γάλλων, ενδεχομένως να ξεθωριάσει η εικόνα του Ματέο από τη μνήμη του Αρειανού. Πέραν τούτου, κάθε μεταγραφή αξιολογείται αναλόγως και του ποσού της επένδυσης. Τα χρήματα που πρόσφερε (συνολικά) ο Άρης για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Γκαρσία μάλλον ξεπέρασαν και τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητές του. Αντιθέτως, αυτά που επενδύει στον Μαντσίνι είναι πολύ λιγότερα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.