Κυβιστήσεις όπως αυτή με Λουτσέσκου…

Κυβιστήσεις όπως αυτή με Λουτσέσκου…

Κυβιστήσεις όπως αυτή με Λουτσέσκου…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta για όλα εκείνα που μπορεί να αλλάξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και τους άλλους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος τους επόμενους μήνες.

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Ο ΠΑΟΚ φέτος θα είναι πιο γρήγορος, πιο επιθετικός, θα παίξει… καλύτερο ποδόσφαιρο»

«Ο Ολυμπιακός έφτιαξε την άμυνά του, αλλά έχει πρόβλημα στην ανάπτυξή του, ο Σεμέδο είναι παικταράς και κάνει τη διαφορά…»

«Η ΑΕΚ είναι χειρότερη από πέρυσι, δεν μπορεί να παίξει αυτό που θέλει ο προπονητής της…»

«Ο Άρης δεν μπορεί χωρίς τον Ματέο Γκαρσία, δεν «βγαίνει» η μεταγραφή Ιντέγιε…».

«Ο Παναθηναϊκός θα πετάει φέτος, έχει βελτιώσει πάρα πολύ το ρόστερ του…»

Αυτά και πολλά άλλα σαν… αυτά!

Δηλαδή τώρα… σοβαρά; Είδαμε από δύο επίσημα και τρία-τέσσερα φιλικά παιχνίδια τις ομάδες και βγάλαμε ασφαλή συμπεράσματα για το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσουν τους επόμενους εννιά μήνες;

Και όχι μόνο αυτό… Τολμάμε να κάνουμε και συγκρίσεις ελληνικών ομάδων (πχ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού) μετά από τα πρώτα δύο παιχνίδια που είναι και γι’ άλλη διοργάνωση; Αν είναι δυνατόν…

Θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε τους άλλους, μια και έχουμε πολύ μικρή άποψη από μερικά και μόνο παιχνίδια τους. Ας μείνουμε στον ΠΑΟΚ. Κάποια από αυτά βεβαίως που ζούμε με τον Δικέφαλο του Βορρά αυτό το καλοκαίρι, ισχύουν και για τις άλλες ομάδες, ειδικά αυτές που έπαιξαν και παίζουν στην Ευρώπη.

Για τους πρωταθλητές λοιπόν νιώθουμε μέχρι στιγμής, ότι περισσότερο ισχύει το… “συνεχίζεται η περσινή σεζόν”, παρά το ότι ξεκίνησε μία νέα. Και όμως… Αυτό νιώθουμε, παρά το ότι έχει αλλάξει προπονητής!

Είναι αρκετά αυτά που μας οδηγούν στο ότι ακόμη δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ! Στο ότι η σεζόν θα ξεκινήσει αφού τελειώσουν και τα ματς με τους Σλοβάκους πρωταθλητές της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Τότε θα αρχίσει η κανονική ροή που θα μας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Πολλοί παράγοντες θα αλλάξουν ακόμη στο στρατόπεδο του Δικεφάλου, που έτσι και αλλιώς θυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι αφιέρωσε την καλοκαιρινή προετοιμασία του στο πώς θα ετοιμαστεί για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων! Από αυτό και μόνο, όλοι καταλαβαίνουν…

Πάμε και στα άλλα:

- Ο ΠΑΟΚ θα κάνει μεταγραφές. Θα έρθουν παίκτες (ίσως και σημαντικοί) όπως παραδοσιακά συμβαίνει στα τέλη Αυγούστου.

- Θα αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές. Κάποιοι που δεν έχουν μεγάλο ρόλο σίγουρα, ενώ δεν αποκλείονται και εδώ εκπλήξεις.

- Οι νοκ άουτ αγώνες με τον Άγιαξ ΔΕΝ θα έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με όλους τους άλλους που θα δώσει ο ΠΑΟΚ. Και λόγω μορφής και λόγω αντιπάλου… Για παράδειγμα: Θα ξαναδούμε τον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα σε δύο συνεχόμενα ματς (σε όλη τη χρονιά) να παίζει με κατοχή 30-70 σε βάρος του;

- Κάθε μήνα από εδώ και πέρα θα επιστρέφει και ένας πολύ σημαντικός παίκτης-προσωπικότητα για την ομάδα. Βέρνμπλουμ-Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια κατά σειρά.

- Ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι… μία ομάδα μόνος του και φυσικά όταν επιστρέψει η όποια απόφαση για το που θα αγωνιστεί θα αλλάξει τις ισορροπίες στην ομάδα.

- Κάτι πολύ βασικό: Ο ΠΑΟΚ που προετοιμάστηκε για τα προκριματικά, άφησε ελαφρώς στην άκρη τη φυσική κατάσταση και τώρα η διαχείριση σε αυτό τον τομέα θα γίνεται στην πορεία της χρονιάς. Θα δούμε και εκεί το αποτέλεσμα…

- Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει στους ομίλους του Europa League, θα είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστήσει σε δύο και τρεις διοργανώσεις. Θα δούμε τη φιλοσοφία του Φερέιρα και στο κομμάτι του ροτέισον.

- Θα έρθουν κρίσεις μέσα από άσχημα αποτελέσματα. Κι’ εκεί θα κριθεί αυτή η ομάδα με τη νέα τεχνική ηγεσία.

- Φέτος έχουμε πλέι οφ και πολλά περισσότερα ντέρμπι! Εντελώς διαφορετική κατάσταση και για τη διαχείριση όλης της χρονιάς, όπου είναι πολύ-πολύ δύσκολο να επαναληφθεί αήττητη πορεία από τον οποιονδήποτε.

Αυτά και πόσα άλλα έχουμε να δούμε μπροστά μας… Πόσα και πόσα μπορεί να διαφοροποιηθούν σε 2-3-4 ή 6-7 μήνες;

Ποιος βιάζεται να κρίνει από τώρα ομάδες, καταστάσεις, προπονητές, ρόστερ, διαχείριση και νοοτροπίες; Πρέπει υποχρεωτικά ο δημοσιογράφος, ο όποιος αναλυτής, να βλέπει 5-10 φάσεις από δύο ματς και να κάνει γενικές εκτιμήσεις έτσι ώστε να δείχνει ξεχωριστός;

Κάπως έτσι έχουμε κάθε χρόνο δεκάδες κωλοτούμπες-κυβιστήσεις στις κρίσεις για προπονητές, τακτικές, νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές και όχι μόνο. Να θυμίσουμε τι συνέβη με τον Λουτσέσκου στο ξεκίνημα της συνεργασίες του με τον ΠΑΟΚ;

Υπομονή λοιπόν στον βιαστικό Έλληνα φίλαθλο, δημοσιογράφο, παράγοντα, αναλυτή και σε 2-3 μήνες θα ξέρουμε κάτι παραπάνω για τον ΠΑΟΚ και όλους τους άλλους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.