Άγιαξ - ΠΑΟΚ 3-2: Οι «ακτίνες» του ΠΑΟΚ

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 3-2: Οι «ακτίνες» του ΠΑΟΚ

Θάνος Σαρρής
Άγιαξ - ΠΑΟΚ 3-2: Οι «ακτίνες» του ΠΑΟΚ

bet365

Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που όμως δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν πρόκριση. Δείτε την κριτική των παικτών.

Πασχαλάκης: Μπήκε με... μάτι που γυάλιζε! Στο 11' σταμάτησε εντυπωσιακά τον Φαν ντε Μπεκ και του Ζίγιεχ στο 31'. Στην εξέλιξη της φάσης σταμάτησε εντυπωσιακά το πέναλτι του Τάντιτς. Στο 38' πανηγύρισε ξανά, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Ταλιαφίκο. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η μπάλα άλλαξε πορεία αλλά δεν τον αιφνιδίασε στο σουτ του Ζίγιεχ. Διόρθωσε άμεσα το στιγμιαίο λάθος του στο επόμενο λεπτό και στο 67' βγήκε αποτελεσματικά πάνω στον Μαρτίνες. Δεν είχε περιθώρια αντίδρασης στο δεύτερο γκολ, ενώ στο τρίτο πέναλτι του Άγιαξ προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε.

Γιαννούλης: Στο πρώτο μέρος ήταν σταθερός αμυντικά, χωρίς προωθήσεις και με την δράση να εστιάζεται κυρίως στην απέναντι πλευρά. Ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, κρατώντας σωστά αποστάσεις και χωρίς να ξεχνιέται. Στο δεύτερο μέρος έδειχνε να χάνει κάπως τη συγκέντρωσή του, αν και είχε πολλή υποστήριξη από τον Μπίσεσβαρ. Στο 62' είχε λάθος αντίδραση, δίνοντας στον Νέρες ένα «καθαρό» σουτ. Στο 63' είδε την κίτρινη κάρτα για τάκλιν στα πόδια του αντιπάλου, όμως κατάφερε να επανέλθει στη σταθερότητα.

Κρέσπο: Καλή παρουσία, η οποία αμαυρώθηκε από το πολύ αυστηρό πέναλτι που του καταλόγισε ο διαιτητής. Στο 12' κάλυψε σωστά την επικίνδυνη μπαλιά στον Τάντιτς στην πλάτη του, στο 17' απομάκρυνε λάθος και παραλίγο να χαρίσει στον Ζίγιεχ το γκολ. Στο 59' είχε μια καθοριστική παρέμβαση σε σουτ του Μπλιντ και παρά την κούραση που ήταν εμφανής πάλεψε μέxρι στο τέλος και είχε ηγετική παρουσία στην άμυνα.

Βαρέλα: Στο 6' «έφαγε» την ντρίμπλα από τον Φαν ντερ Μπε η οποία δεν κόστισε και από εκεί και πέρα ήταν... ο γνωστός Βαρέλα! Επιβλητικός, έβγαινε πρώτος στις φάσεις, καθάριζε στα στημένα και έδινε ψύχραιμα πάσες. Ακόμα και προς το τέλος, όπου ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε και ο Άγιαξ έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη εστία, ήταν «βράχος». Στο τέλος, ΄έσκυψε πανέξυπνα για να μπει η μπάλα γκολ.

Λέο Μάτος: Ήταν λίγο νευρικός στο ξεκίνημα, υπέπεσε σε ένα επικίνδυνο φάουλ αριστερά της περιοχής, ενώ στην πλάτη του βγήκε η φάση του 11'. Έχασε την κεφαλιά από τον Ταλιαφίκο στο 2-1, φάση στην οποία ζήτησε επιθετικό φάουλ. Παρόλα αυτά όμως έδωσε κι αυτός πολλές μάχες και έβγαλε την ομάδα μπροστά όποτε χρειάστηκε.

Ελ Καντουρί: Πολλή αθόρυβη δουλειά, κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την απουσία χώρων στο κέντρο. Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν κάποια λάθη. Στο 7' έχασε την κεφαλιά από τον Φέλτμαν από στημένη φάση, ενώ στο επόμενο λεπτό πούλησε την μπάλα για μια σέντρα υπό προϋποθέσεις του Τάντιτς, στην εξέλιξη της φάσης έκανε το πέναλτι, το οποίο έβγαλε ο Πασχαλάκης. Στο 40' σταμάτησε μια πολύ επικίνδυνη κάθετη στην περιοχή του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο μέρος συνέχισε να τρέχει καλύπτοντας τρύπες.

Εσίτι: Προσπάθησε πολύ, αλλά έδειξε αδυναμίες. Στο 16' έκανε ένα εύκολο λάθος στην περιοχή, στο επόμενο λεπτό όμως είχε ένα γύρισμα που γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από μια δύσκολη κατάσταση. Ήταν γενικά αποτελεσματικός στα αμυντικά στημένα και στις ατομικές μονομαχίες, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη και υστερούσε σε ταχύτητα.

Μπίσεσβαρ: Η ποιότητά του είναι σπάνια και το έδειξε για μια ακόμα φορά. Προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα και ήρθε μερικές φορές από τα δεξιά αναζητώντας την υπεραρυθμία, ενώ γενικά ήταν πολύ κινητικός. Πάλευε, κέρδισε χρήσιμα φάουλ, περνούσε επικίνδυνες μπάλες. Σημείωσε ένα γκολ-ποίημα και στο 53' κράτησε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα και γύρισε στον Πέλκα, που για λίγο εκατοστά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Το λάθος του, το οποίο παραδέχθηκε, ήρθε με το χέρι που οδήγησε στο 1-1, όμως δεν τον πτόησε. Συνέχισε να είναι ο μαέστρος του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Λέο Ζαμπά: Είχε δύο πολύ επικίνδυνες κούρσες. Στο 13' έκλεψε και βγήκε εντυπωσιακά στην κόντρα από τα αριστερά, αλλά δεν γύρισε σωστά την πάσα στον Άκπομ με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία. Παρόλα αυτά, του έλειψε η ουσία και οι γρήγορες επιστροφές, δείχνοντας μετά τα σπριντ να «σκάει».

Πέλκας: Είχε να ανταποκριθεί σε έναν δύσκολο ρόλο, επιθετικά να σταθεί στο πλευρό του επιθετικού και να κινείται στο μεσοδιάστημα ψάχνοντας τις κάθετες προς τους παίκτες που προωθούνταν και απειλώντας και από την άλλη να συμμετέχει στο αμυντικό κομμάτι, να καλύπτει τα «φτερά», να παίζει κοντά στους παίκτες του άξονα για να κλείνει χώρους όταν ο ΠΑΟΚ δεν είχε την μπάλα. Στο 20' έφτιαξε μια καλή φάση για τον εαυτό του, κλέβοντας με εξαιρετικό τάκλιν από τον Μαζράουι και δοκιμάζοντας ένα επικίνδυνο διαγώνιο σουτ που απέκρουσε ο Ονάνα. Η επιμονή του έπαιξε ρόλο στο χτίσιμο της φάσης που κλιμακώθηκε με το γκολ του Μπίσεσβαρ. Στο 52' σε μια αντεπίθεση με προϋποθέσεις δεν έκανε καλή πάσα. Από δικό του κλέψιμο στο αμυντικό τρίτο ξεκίνησε μια πολύ καλή αντεπίθεση στο 59' που δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη. Αναλώθηκε πολύ για να υπηρετήσει το πλάνο και έγινε πρώτη αλλαγή από τον Φερέιρα.

Τσούμπα Άκπομ: Είχε άχαρο ρόλο, όμως ήταν συνεπής. Έδωσε πάρα πολλές μάχες, κέρδισε φάουλ, όπως και την κάρτα του Μαρτίνες νωρίς στο ματς (21΄). Στο 59' δεν έκανε την καλύτερη επιλογή σε μια γρήγορα εκφρασμένη αντεπίθεση.

Σβιντέρσκι: Μπήκε στο 63' στη θέση του Πέλκα για να φέρει έξτρα πίεση στο αντίπαλο μισό, καλούμενος να παίξει λίγο πιο πίσω από τον Άκπομ και να βοηθάει και ανασταλτικά. Με την τροπή που είχε πάρει το ματς δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.

Λημνιός: Πέρασε στο ματς στο 71' στη θέση του Λέο Ζαμπά, δημιούργησε μια φάση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Μίσιτς: Έπαιξε για λίγα λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα