Παναιτωλικός: Πως διαμορφώνεται το ρόστερ

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Πως διαμορφώνεται το ρόστερ

bet365

Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν ολοκληρώσει, σε μεγάλο βαθμό, τις μεταγραφές τους και υπάρχει εικόνα για το έμψυχο δυναμικό της επόμενης σεζόν
Στις ομάδες που άλλαξαν πολλά συγκαταλέγεται ο Παναιτωλικός, καθώς τα «καναρίνια» προχώρησαν σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό τους. Με νέο μάλιστα τεχνικό (Λουίς Κάστρο), στις αρχές Αυγούστου και σχεδόν ένα μήνα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους, οι «κυανοκίτρινοι» έχουν όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Με τον «αστερίσκο» πως είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον μία προσθήκη στο μεσοεπιθετικό σκέλος. Ας δούμε λοιπόν πως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ, με το σκεπτικό ότι ως βασική διάταξη λογίζεται το 4-3-3.
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Κάτω από τα γκολπόστ οι «κυανοκίτρινοι» θα στηριχθούν στην τριάδα των Κνετ, Γιαννακόπουλου, Θεοδωρόπουλου. Ο πρώτος αποκτήθηκε φέτος ως αντί-Κυριακίδης (βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης) και δουλεύουν μαζί από την αρχή της προετοιμασίας.
ΔΕΞΙΑ ΜΠΑΚ
Ο Λιάβας συγκαταλέγεται στις «αποκαλύψεις» της περασμένης σεζόν και μοιράστηκε τον χρόνο μαζί με τον Μαρινάκη. Ο οποίος αποχώρησε και ήρθε ο Σανιά, που μαζί με τον νεαρό αμυντικό και επίσης τον πιτσιρικά Μπελεβώνη, θα «παλέψουν» για τη θέση.
ΣΤΟΠΕΡ
Ο Μιχάι παραχωρήθηκε στον ΠΑΟΚ, ο Αργκους δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και από την περσινή «τριπλέτα» των κεντρικών αμυντικών συνεχίζει ο Μαλής. Στο πλάι του ήρθαν οι Γιοβάνονιτς, Μαρσιάλ, ενώ κρατήστε και το όνομα του Μπακαδήμα. Κρατήστε αυτό το όνομα για το άμεσο μέλλον, καθώς ο μικρός αφήνει πολλές υποσχέσεις.
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ
Ο Μπάλμπι ήρθε στην Ελλάδα την Παρασκευή και χωρίς να έχει κάνει καν προπόνηση, έπαιξε στο φιλικό με την Μπενφίκα Β'. Αποκτήθηκε αντί του Αμαράλ, ενώ βοήθειες στον Αργεντινό μπορεί να δώσει και ο Παρράς.
ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ
Ο Τσιγγάρας φώναξε... πέρσι παρών και έδωσε πολύτιμες βοήθειες στη θέση, ενώ πλέον για το «6» υπάρχουν και οι Ταχάρ, Μιμίτο. Αμφότεροι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΧΑΦ
Ο Λουσέρο συνεχίζει από πέρσι, ενώ στο «8» υπάρχει πλέον και ο Ντάλσιο. Παράλληλα κρατήστε, όπως και στην περίπτωση του Μπακαδήμα, την περίπτωση του Φυτόπουλου, καθώς ο μικρός θα πάρει χρόνο συμμετοχής.
ΕΞΤΡΕΜ
Ο περσινός MVP Ντίας παραμένει στην ομάδα και παράλληλα πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Για τα άκρα ο Ντουάρτε που «ανέβηκε» στην 1η ομάδα προς το φινάλε της περασμένης σεζόν θα έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ αποκτήθηκε και ο Ρομάν. Για εκεί υπάρχει άλλωστε το «ανοικτό» παράθυρο περαιτέρω ενίσχυσης.
ΦΟΡ
Το δίδυμο των Μοράρ, Μπαϊροβιτς συνεχίζει από πέρσι, ενώ την Παρασκευή είχαμε τα «αποκαλυπτήρια» του Καββαδία. Ο μικρός είχε δοκάρι, άφησε υποσχέσεις και θα πάρει τις ευκαιρίες του.
ΟΙ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ
Παραπάνω σας παραθέσαμε επιγραμματικά το ρόστερ του Παναιτωλικού, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής. Βέβαια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλοι οι παίκτες, κυρίως οι πλην της άμυνας, παίζουν... παντού. Ετσι και στα «καναρίνια» υπάρχουν πολλοί... διπλοθεσίτες. Με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ντίας, που έκανε πέρσι εξαιρετικά ματς στο «8». Γενικότερα στον άξονα υπάρχουν λύσεις, αφού και οι Τσιγγάρας, Ταχάρ, Μιμίτο μπορούν να λογίζονται τόσο ως ανασταλτικοί χαφ, όσο και σαν «8αρια». Ο Μοράρ ξέρουμε πως εκτός από φορ παίζει με ανάλογη ευκολία και στα άκρα, ενώ στην άμυνα ο Λιάβας δύναται να μετατοπιστεί από το δεξί άκρο στο αριστερό. Οπως άλλωστε και στο «6».
ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Παναιτωλικός θα στηριχθεί σε πολλά νέα παιδιά. Στους ξένους επιγραμματικά έχουμε τους Ντουάρτε (20), Μιμίτο (22), Ντάλσιο (23), ενώ και οι υπόλοιποι που ήρθαν από εξωτερικό είναι από 26 μέχρι «βαριά» 30 ετών. Σε καλή, δηλαδή, ποδοσφαιρική ηλικία. Την ίδια στιγμή το «εγχείρημα» με τα παιδιά των ακαδημιών που «βγάζει» η ομάδα συνεχίζεται, αφού τους Λιάβα, Τσιγγάρα, Μαλή θα πλαισιώσουν, όπως φαίνεται οι Καββαδίας, Μπακαδήμας, Μπελεβώνης, Φυτόπουλος. Και έπεται... συνέχεια.
«ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Για φινάλε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν δύο παίκτες που στάθηκαν άτυχοι, ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς, αλλά μετρούν αντίστροφα για να επιστρέψουν στα γήπεδα. Πρόκειται για τον φορ Καμαρά και τον ακραίο Ηλ. Γιαννιώτη, οι οποίοι σε περίπου δύο μήνες θα είναι στη διάθεση του Κάστρο και μπορούν να λογίζονται ως «μεταγραφές Οκτωβρίου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα