ΑΕΚ - Μπασάκσεχιρ 0-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Μπασάκσεχιρ 0-0

bet365

Στο ντεμπούτο του Ολιβέιρα με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, η ΑΕΚ στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των αγώνων του Europa League έμεινε στο 0-0 με την Μπασάκσεχιρ, δείχνοντας ότι πρέπει να... φορτσάρει λίγο παραπάνω στις μέρες που απέμειναν ως τα επίσημα ματς. Επικίνδυνη η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League.

Ηταν το τελευταίο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ πριν τα ευρωπαϊκά και ο Μιγκέλ Καρντόσο ήθελε να δει την πρόοδο της ομάδας του. Ηταν, παράλληλα, μια καλή ευκαιρία και για τον... Ολυμπιακό, ώστε να "κατασκοπεύσει" την Μπασάκσεχιρ, την οποία θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα. Το τι συμπεράσματα έβγαλαν ο προπονητής της Ενωσης για την ομάδα του και οι Πειραιώτες για αυτή που θα αντιμετωπίσουν, το ξέρουν οι ίδιοι. Οι υπόλοιποι, πάντως, είδαμε ένα ματς που είχε καλύτερο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο υπήρξαν θετικά και αρνητικά για την ΑΕΚ. Τα πρώτα αφορούσαν το δημιουργικό κομμάτι, τα δεύτερα το ανασταλτικό. Αλλά αφού ο Μπάρκας ήταν άψογος, αυτό δε φάνηκε στο σκορ. Ντεμπούτο για τον Ολιβέιρα που αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ενωσης, όπως και ο -πάντα αγαπημένος- Λιβάια...

Το ματς άρχισε με τους περισσότερους από 15.000 στις εξέδρες να χειροκροτούν τους Βράνιες και Ζεράλντες. Τον πρώτο για δύο καλές αμυντικές ενέργειες, τον δεύτερο επειδή στο 6' έβγαλε ωραία μπροστά την ΑΕΚ και άνοιξε αριστερά για τον Λόπες, το γύρισμα του οποίου δεν πρόλαβε ο Μάνταλος με προβολή. Γενικά η Ενωση είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του ματς και στο 15', αφού προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα μια καλή κίνηση αλλά όχι και εξίσου καλό σουτ του Βέρντε, ήρθε η μεγάλη ευκαιρία. Ηταν το τετ α τετ του Κλωναρίδη -μετά την κάθετη του Μάνταλου- που πλάσαρε άουτ. Αμέσως μετά, στο 17', ήταν η σειρά των Τούρκων να πλησιάσουν στο γκολ, με τον Μπάρκα να κάνει διπλή επέμβαση και να έχει για σύμμαχο και το δοκάρι στο πλασέ του Βίστσα, για να ακολουθήσει ένα 5λεπτο στο οποίο η ΑΕΚ... έκανε νερά αμυντικά. Ηταν και τα λεπτά που ο Τσιγκρίνσκι δοκίμαζε να δει αν μπορεί ή όχι να συνεχίσει, έπειτα από ένα χτύπημα γόνατο με γόνατο.

Τελικά, μέχρι να βγει ο Ουκρανός (μπήκε στο 27' ο Σβάρνας), η Μπασάκσεχίρ πρόλαβε να απειλήσει με τον Ρομπίνιο τόσο στο 22' όσο και στο 24', χωρίς όμως να βρει δίχτυα. Το θέμα είναι ότι οι Τούρκοι σιγά-σιγά έβρισκαν ρυθμό και πήραν την κατοχή της μπάλας, όπως και τον έλεγχο του παιχνιδιού, δείχνοντας σε κάποιες φάσεις, με γρήγορα τριγωνάκια που έκαναν, ότι είναι πιο έτοιμοι και πιο μπροστά στην προετοιμασία τους από τους Κιτρινόμαυρους. Θα μπορούσαν να είναι μπροστά και στο σκορ, με τις φάσεις των Τεκντεμίρ (36') και Βίστσα (39') αλλά ο Μπάρκας ήταν εκεί και κράτησε το 0-0. Ακριβώς όπως έκανε και ο συνάδελφος του των Τούρκων, ο Γκιουνόκ στο 41', σε κεφαλιά του Κλωναρίδη μετά την ωραία συνεργασία των Βέρντε-Ζεράλντες από δεξιά και τη σέντρα του Πορτογάλου.

Γενικά στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε καλές στιγμές μπροστά αλλά και λάθη πίσω, με τον Μπάρκα να τα διορθώνει με τις επεμβάσεις του. Κάτι που δε συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, όχι επειδή έπεσε η απόδοση του τερματοφύλακα αλλά επειδή δε δέχθηκε φάσεις η Ενωση. Και αυτό ήταν το καλό νέο. Το κακό ήταν ότι δεν έφτιαξε κιόλας δικές της ευκαιρίες, με τους δύο προπονητές να αρχίζουν τις αλλαγές μετά το 60'. Κι όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ρυθμός του παιχνιδιού -ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν πεσμένος στο β' μέρος- χάθηκε και τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στη μία ή την άλλη πλευρά. Πλην, ίσως, της πρώτης εμφάνισης του Ολιβέιρα, ο οποίος -όπως και ο Λιβάια όταν μπήκε αλλαγή-πήρε αμέσως το ζεστό χειροκρότημα των ΑΕΚτσήδων.

Ο Κροάτης πήγε δεξιά, με τον Αλμπάνη αριστερά και τον Ζεράλντες ελεύθερο πίσω από τον Ολιβέιρα, χωρίς όμως να βγει κάποια φάση για τους Κιτρινόμαυρους. Οι οποίοι είχαν μια τελευταία ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη, με το φάουλ που κέρδισε σε πολύ καλό σημείο ο Λιβάια στο 89', αλλά η εκτέλεση του Ζεράλντες ήταν άστοχη. Καλύτερα να το βάλει την επόμενη εβδομάδα στα προκριματικά του Europa League...

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Λόπες (65' Χουλτ), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (27' Σβάρνας), Σιμόες, Σιμάο (79' Γαλανόπουλος), Βέρντε (65' Λιβάια), Μάνταλος (65' Ολιβέιρα), Ζεράλντες, Κλωναρίδης (65' Αλμπάνης).

Μπασάκσεχιρ: Γκιουνόκ, Καϊσάρα, Πονκ, Σεϊντού, Μπέχιτς (86' Αταμάχ), Τεκντεμίρ (65' Ντεμίρ), Καχβετσί (72' Φρέι), Βίστσα (79' Τουράν), Ρομπίνιο (46' Ντα Κόστα), Γκούλμπραντσεν, Κριβελί (86' Αουντοντγκού).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα