Τι έχει και τι δεν έχει ο ΠΑΟΚ…

Τι έχει και τι δεν έχει ο ΠΑΟΚ…

Τι έχει και τι δεν έχει ο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επιλέγει έναν ξεχωριστό τρόπο για να παρουσιάσει την κατάσταση στον ΠΑΟΚ λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου σταδίου της προετοιμασίας που θα οδηγήσει και στα πρώτα μεγάλα ματς της χρονιάς.

Champions League Προκριματικά με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται το φετινό καλοκαίρι των νταμπλούχων Ελλάδας. Το στάδιο προετοιμασίας-γνωριμίας του Αμπέλ Φερέιρα με τους παίκτες και της ομάδας με το νέο προπονητή τελείωσε και τώρα ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη-διαφορετική φάση προετοιμασίας.

Αυτές τις ημέρες αναμένεται και πρέπει να διαμορφωθεί οριστικά, το ρόστερ του ΠΑΟΚ θα δώσει τις πρώτες ευρωπαϊκές μάχες στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να γίνει αυτό ο ΠΑΟΚ πρέπει (όπως και ο προπονητής του λέει) να αποκτήσει ένα χαφ στον άξονα, ίσως και έναν αριστερό μπακ, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποχωρήσουν από όσους προπονούνταν με την ομάδα στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας, δύο-τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Και ενώ την Πέμπτη η ομάδα αναχωρεί εκ νέου για Ολλανδία, όπου… στο Βέλγιο θα δώσει τα επόμενα δύο φιλικά ματς (κακή επιλογή-απόφαση αυτή) πάμε να δούμε μέσα από μία ιδιαίτερη λίστα, που βρίσκονται μέχρι τώρα οι αήττητοι πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ παικταράδες και πολλοί από αυτούς έχουν εμποτιστεί πλέον με το πνεύμα του νικητή και τη συνήθεια του αήττητου.

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ δύο πολύ καλούς ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση, όπως επιθυμεί ο προπονητής του.

Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ πληθώρα επιλογών στο τέρμα, στα στόπερ, στους πλάγιους μεσοεπιθετικούς.

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ πολλές επιλογές στα πλάγια μπακ, δεν έχει τόσο καλές επιλογές στα χαφ του άξονα και ίσως χρειαστεί στην πορεία ένα φορ.

Ο ΠΑΟΚ ΕΧΕΙ πολύ μεγάλο στόχο. Την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ. Αυτός μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος για φέτος.

Αυτό που δεν έχει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί όσο καλύτερα θα έπρεπε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Από την ώρα που αποχώρησε ο προηγούμενος προπονητής, ο χρόνος είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ καλό προπονητή, επάνω στον οποίο έχει κάνει την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ για κόουτς στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ έχει Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο από όλα. Ακόμη και από την αλλαγή προπονητή. Αυτό το εμπόδιο δεν τον αφήνει να προετοιμαστεί όσο καλύτερα θα έπρεπε σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΠΑΟΚ (πρέπει να) έχει και υπομονή αλλά και επιμονή στα εφόδια που δίνει στον προπονητή του, για να τον κρίνει μακροπρόθεσμα και όχι από τον Αύγουστο.

Ο ΠΑΟΚ έχει ιδιοκτήτη με όραμα για πολύ μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη, έχει ιδιοκτήτη με τεράστιες δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα, τις οποίες αποδεικνύει συχνά πυκνά. (Αλίμονο αν κάποιος τον αμφισβητήσει στις μεταγραφές για παράδειγμα…).

Ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο όμως ΔΕΝ έχει πολλά περιθώρια κινήσεων στο κομμάτι του Financial Fair Play. Οφείλει να είναι προσεκτικός.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλάνο ώστε να βρει την ισορροπία μεταξύ όσων μπορεί και στοχεύει να κάνει η ιδιοκτησία, όλων όσων θέλει ο προπονητής, αλλά και εκείνων που επιτρέπονται οικονομικά. (Σύνθετο, αλλά υπάρχει στρατηγική να αντιμετωπιστεί).

Αυτό που χρειάζεται από εδώ και πέρα να έχει ο ΠΑΟΚ, είναι λίγη τύχη στην κλήρωση της Δευτέρας και 100% αποτελεσματικότητα στην αμέσως επόμενη επιλογή χαφ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κόσμο με τεράστια θέληση να στηρίξει και να γεμίσει από την αρχή το γήπεδο.

Πολύ μεγάλη υπόθεση αποτελεί το ότι αυτός ο κόσμος ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ μεγάλες απαιτήσεις και πιέζει ώστε αυτές να υλοποιηθούν.

Αυτό που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι επιπολαιότητα, κόμπλεξ, τρελή ανυπομονησία, καχυποψία και μόνιμα αρνητική διάθεση για κάθε έναν που δουλεύει στην ομάδα. Αυτά ήταν παλιά, τότε που οι αντίπαλοι κατάφερναν να σπέρνουν διχόνοια και να προκαλούν αποσυσπείρωση.

Κάπως έτσι κυλάει τώρα το καλοκαίρι.

Επόμενος σταθμός είναι οι πρώτοι ευρωπαϊκοί αγώνες. Μετά από αυτούς, πολλά μπορεί να αλλάξουν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.