Κούτρης και Τσιμίκας αξίζουν, αλλά πρέπει φέτος να πάνε στο πιο πάνω επίπεδο

Κούτρης και Τσιμίκας αξίζουν, αλλά πρέπει φέτος να πάνε στο πιο πάνω επίπεδο

Κούτρης και Τσιμίκας αξίζουν, αλλά πρέπει φέτος να πάνε στο πιο πάνω επίπεδο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την εικόνα των Κούτρη και Τσιμίκα στα φιλικά του Ολυμπιακού στο εξωτερικό.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός έχει δύο Ελληνόπουλα για την ίδια θέση της ενδεκάδας του, τον Κούτρη και τον Τσιμίκα. Ουσιαστικά καμία άλλη θέση, δεν διεκδικούν δύο Έλληνες! Μόνο του αριστερού μπακ!

Εάν, όμως, επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα απολογισμό των όσων είδαμε στα φιλικά του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα: χρειάζεται και τα δύο παιδιά να βελτιωθούν πάρα πολύ, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά, ενόψει των δύο αγώνων με την Βικτόρια Πλζεν.

Θα ήταν άδικο να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν έχουν καλές προδιαγραφές. Και ο Τσιμίκας και ο Κούτρης έχουν δυνατότητες. Και δεν είναι τυχαίο ότι έφτασαν στην Εθνική ομάδα, ο μεν στην πρώτη του επί της ουσίας σεζόν στον Ολυμπιακό, ο δε στη δεύτερη. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Τσιμίκας έκανε μία εντυπωσιακή χρονιά στο ολλανδικό πρωτάθλημα και ότι τον Κούτρη τον «βλέπουν» σημαντικές ομάδες από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι και τα δύο παιδιά θα πρέπει να δουλέψουν πολύ περισσότερο στα μειονεκτήματα τους, παράγοντας βεβαίως καλύτερο αποτέλεσμα επί της απόδοσης τους.

Για παράδειγμα, στο τελευταίο φιλικό, με το Αμβούργο, ο Τσιμίκας έκανε ουκ ολίγες πολύ καλές κούρσες, όμως είναι ζήτημα αν στο φινάλε πέρασε μία καλή σέντρα. Το ίδιο και στα προηγούμενα φιλικά στα οποία έπαιξε αυτός. Το ίδιο και στα φιλικά που έπαιξε ο Κούτρης. Προσπαθώ να θυμηθώ τις φάσεις που έβγαλαν τα αριστερά μπακ του Ολυμπιακού στην προετοιμασία και δυστυχώς είναι ελάχιστες κι όχι κάτι ιδιαίτερο.

Αντίθετα, αμυντικά είδαμε να τρώει η ομάδα αρκετές φάσεις από την αριστερή της πλευρά. Τον Κούτρη να μην παίζει επιθετική άμυνα και τον Τσιμίκα να κάνει κάποια κτυπητά λάθη, λ.χ. μην απομακρύνοντας την μπάλα σε εύκολες φάσεις.

Κοιτάξτε, φυσικά τα δύο παιδιά είχαν και αρκετές καλές στιγμές, επεμβάσεις πολύ καλές στο αμυντικό κομμάτι, όπως ένα έξοχο τάκλιν του Κούτρη με την Ντινάμο Κιέβου, ένα εντυπωσιακό κλέψιμο της μπάλας από τον ίδιο, μία ωραία κάλυψη της μπάλας του Τσιμίκα με το Αμβούργο, μία καλή άμυνα σε προηγούμενο φιλικό κλπ, κλπ.

Είναι καλοί παίκτες και οι δύο. Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν προπάντων οι ίδιοι, ότι πλέον είναι ο μεν Κούτρης στον τρίτο χρόνο του στον Ολυμπιακό, ο δε Τσιμίκας στον δεύτερο του χρόνο (εννοώ μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό) και πρέπει ο στόχος τους να είναι ξεκάθαρος: να ανέβουν επίπεδο. Να γίνουν πιο καλοί τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά.

Είναι κρίμα π.χ. ο Τσιμίκας να φεύγει σαν σφαίρα τόσες φορές μπροστά και να μην περνάει τρεις καλές σέντρες ανά παιχνίδι από θέση εξτρέμ. Είναι κρίμα ο Κούτρης να μην μαρκάρει πιο στενά και πιεστικά τον αντίπαλο εξτρέμ. Είναι κρίμα να μην βάζουν ένα γκολ, παρότι επανειλημμένως βρίσκονται σε θέση βολής.

Πρέπει, εν τέλει, φέτος να δώσουν παραπάνω από πέρσι. Να δείξουν ότι έκαναν πρόοδο. Διαφορετικά, στο τέλος του καλοκαιριού νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει και αριστερό μπακ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.