Μπασόνγκ: Ο αντισυμβατικός πρώην κάπτεν της Τότεναμ ετοιμάζεται για τον Βόλο

Μπασόνγκ: Ο αντισυμβατικός πρώην κάπτεν της Τότεναμ ετοιμάζεται για τον Βόλο

Μπασόνγκ: Ο αντισυμβατικός πρώην κάπτεν της Τότεναμ ετοιμάζεται για τον Βόλο

bet365

Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Σεμπαστιάν Μπασόνγκ μέσα από δηλώσεις του. Ο Καμερουνέζος στόπερ που απεχθάνεται την επίδειξη πλούτου, διαβάζει την Βίβλο και βοηθάει τους συμπατριώτες του.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πριν από μια δεκαετία η χρηματιστηριακή αξία του Σεμπαστιάν Μπασόνγκ βρισκόταν στα ύψη με την Τότεναμ να ξοδεύει 9 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του από τη Νιούκαστλ.

Ο Καμερουνέζος στόπερ παρέμεινε για 2,5 σεζόν, φτάνοντας στο σημείο να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα «σπιρούνια», κάτι επανέλαβε και στη Νόριτς όπου αγωνίστηκε για 4,5 σεζόν.

Την περυσινή αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στη League 1 και συγκεκριμένα στην Πιτέρμπορο, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο είχε ως συνέπεια να αγωνιστεί σε μόλις ένα ματς!

«Το βιογραφικό του είναι εντυπωσιακό. Εάν είσαι αρχηγός σε Τότεναμ και Νόρτιτς και αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο σε ομάδες όπως η Γουότφορντ, τότε πρόκειται για μεγάλη μεταγραφική επιτυχία της ομάδας μας», τόνισε ο πρώην τεχνικός της Πιτέρμπορο, Στιβ Έβανς, ο οποίος δεν πίστευε πως οι «Posh» κατάφεραν να υπογράψουν τον Αφρικανό διεθνή με τις 177 συμμετοχές στην Premier League.

«Πιστεύω στον Θεό και διαβάζω κάθε μέρα την Βίβλο. Υπάρχουν κάποιες μέρες που χάνεις την πίστη σου για οποιονδήποτε λόγο, αλλά πάντα υπάρχει.

Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Το ποδόσφαιρο είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Ο τρόπος που βλέπω το ποδόσφαιρο. Υπάρχει πολύ προσποίηση. Δεν ζεις την πραγματική ζωή. Για μένα η πραγματική ζωή αρχίζει όταν σταματάς να παίζεις ποδόσφαιρο», είχε πει ο Μπασόνγκ προσθέτοντας:

«Αυτή είναι η ζωή μου τώρα. Ο Θεός μου έδωσε αυτή την ζωή και την απολαμβάνω. Την έχω πάρει με τα δυο μου χέρια, αλλά προσπαθώ να μην είναι ο τυπικός ποδοσφαιριστής που κρίνει ο κόσμος και τον θεωρεί ηλίθιο , επειδή ενδιαφέρεται για τα αυτοκίνητα του και την εμφάνιση του.

Προσπαθώ να πολεμάω αυτά τα στερεότυπα. Δεν θέλω να φαίνομαι έτσι. Θέλω να είμαι ένας νορμάλ άνθρωπος που κλοτσάει την μπάλα και κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους. Αυτό είναι υπέροχο. Δεν σώζω ζωές».

Ο πρώην παίκτης της Τότεναμ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία από Καμρουνέζους γονείς, ωστόσο διατηρεί τους δεσμούς του με την χώρα καταγωγής επιστρέφοντας στις ρίζες του, όποτε του το επιτρέπει το πρόγραμμα του.

«Προέρχομαι από μια πολύ φτωχή οικογένεια από το Καμερούν, έτσι για εκείνους είναι μια ευλογία να έχοντας έναν άνθρωπο που τους προσφέρει χαρά βγάζοντας τους από το σημείο που βρίσκονταν. Δουλεύω για μένα, την οικογένεια μου αλλά και τους ανθρώπους στο Καμερούν γιατί εάν δεν το κάνω εγώ, ποιος θα το κάνει; Ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία να ακολουθήσω ένα σπορ που προσφέρει λεφτά».

Ο 32χρονος σέντερ μπακ αναφέρθηκε και στη νοοτροπία των Αφρικανών ποδοσφαιριστών.

«Μερικές φορές οι άνθρωποι στην Αφρική κριτικάρουν κάποιον όταν βλέπουν πως κάνει μεταγραφή για να βγάλει χρήματα. Είναι απόλυτα λογικό γιατί η νοοτροπία που υπάρχει στην Αφρική είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την Ευρώπη. Εδώ, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές φροντίζουν την μητέρα τους, τον πατέρα τους, ίσως και τα αδέλφια τους.

Η δίκη μας οικογένεια είναι τεράστια. Όταν επιστρέφω στην Αφρική φροντίζω εκατοντάδες ανθρώπους που στηρίζονται πάνω μου και θέλω να τους απογοητεύσω».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα