Και τώρα αποδείξεις ετοιμότητας για Α.Ε.Κ. και «Λύμπε»! (pic)

Και τώρα αποδείξεις ετοιμότητας για Α.Ε.Κ. και «Λύμπε»! (pic)

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Και τώρα αποδείξεις ετοιμότητας για Α.Ε.Κ. και «Λύμπε»! (pic)

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει με αφορμή τις εξελίξεις στις υποθέσεις εξτρέμ και φορ την ανάγκη να αποδειχθεί ότι δουλεύουν σωστά στην Ένωση ενώ έχει υστερόγραφα...

Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αν έπρεπε να απαντήσουμε τώρα, αυτή τη στιγμή κοινώς, με ένα «ναι» ή ένα «όχι», στο ερώτημα αν θα γίνει η μεταγραφή του Ντανιέλε Βέρντε στην ΑΕΚ, η απάντηση θα ήταν προφανώς αρνητική... Από το 50-50 φτάσαμε στο ναυάγιο διότι δεν δύναται να βγάλει άκρη -όχι μόνο η ΑΕΚ- κανείς με τους ατζέντηδες του 23χρονου ποδοσφαιριστή και της κουβέντας τους με την Ρόμα... Διότι όλες οι πλευρές έχουν το δικό τους δίκιο και τη δική τους αλήθεια στη συγκεκριμένη υπόθεση σχετικά με το τι ισχύει για την περίπτωση του Βέρντε. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ελληνική ομάδα είχε απόλυτο δίκιο, η μοναδική πλευρά στο story που είχε απόλυτο δίκιο...

Για παράδειγμα έχουν το δικό τους δίκιο και τη δική τους αλήθεια οι ατζέντηδες του ποδοσφαιριστή αν ισχύει ότι στην πρώτη και ουσιαστική κουβέντα που έκαναν με τη Ρόμα η απάντηση του ιταλικού club υποστηρίζουν ότι ήταν: «βρείτε ομάδα για τον πελάτη σας, δεν τον υπολογίζουμε και μπορείτε να ψάξετε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του σα να πρόκειται για ελεύθερο». Βέβαια από τότε που έγινε η κουβέντα έως σήμερα άλλαξαν πολλά (έως όλα) τα δεδομένα στην ομάδα της Ρώμης. Οι Τζιαλορόσι έφεραν ΠΑΝΤΟΥ νέα πρόσωπα με αποτέλεσμα προφανώς αυτό που είχε αρχικά συμφωνηθεί μεταξύ του club και των μάνατζερ να μην είχε πλέον ισχύ με δεδομένη την άφιξη νέου τεχνικού διευθυντή και προπονητή.

Από την πλευρά του ιταλικού club είναι λόγικό με την αλλαγή προσώπων σε πολύ σημαντικές θέσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου (και ανάλογα με όσα τους απαίτησε η διοίκηση) να άλλαξαν τα δεδομένα για κάθε ποδοσφαιριστή που υπολογιζόταν ή όχι έως την ημέρα άφιξής τους (σ.σ.: Φονσέκα κόουτς, Πετράκι τεχνικός διευθυντής)... Έτσι τα νέα πρόσωπα απαίτησαν όποιος φεύγει να προσφέρει κάτι στο club, ειδικά από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο συνεργασίας και δεν επρόκειτο να μείνει ελεύθερος.

Πρόκειται για την πρώτη (όσο θυμάμαι και γνωρίζω) και μόνη περίπτωση που η ΑΕΚ τα έκανε όλα όπως έπρεπε και κινήθηκε απόλυτα ορθολογικά. Οι ατζέντηδες γνωστοποίησαν την περίπτωση του Βέρντε στην Ένωση και μιλώντας με τους ανθρώπους του ελληνικού club αξίωσαν 650.000 ευρώ για τους ίδιους με τη σημείωση ότι Ιταλός ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί ως ελεύθερος! Η ΑΕΚ συναίνεσε και περίμενε απλά να γίνει (σε διάστημα λίγων ημερών, όχι πάνω από τέσσερις αρχικά) ότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών (σ.σ.: της Ένωσης και των εκπροσώπων του Βέρντε).

Εννοείται πως έπειτα -και αφού διαπιστώθηκε ότι άλλα έλεγαν και άλλα ίσχυαν- από την ΑΕΚ, με δεδομένο ότι είχε αποτελέσει τον παίκτη που ήθελε ο Μιγκέλ Καρντόσο, επικοινώνησαν όπως όφειλαν να πράξουν με τη Ρόμα. Η πρώτη απάντηση του ιταλικού club ήταν πως θα έπρεπε να περιμένουν για να μάθουν την εισήγηση του νέου τεχνικού για τον Ντανιέλε Βέρντε και ότι σε περίπτωση που ανάψει το πράσινο φως για πώλησή του η ΑΕΚ θα 'χει τον πρώτο λόγο. Έτσι ακολούθησε η επαφή και επικοινωνία του Νίκου Λυμπερόπουλου με τον Ντε Σάντκτις και ξεκίνησε η διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Η Ρόμα αρχικά αξίωσε κοντά στα δύο εκατ. ευρώ για να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει την Ρόμα στο 50% των οικονομικών αξιώσεών της, πρόσφερε ένα ποσοστό μεταπώλησης (κοντά στο 30%) και έφτασε σε deal με τους Τζιαλορόσι για τον 23χρονο ακραίο μεσοεπιθετικό. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και δεν απασχολούσε ΚΑΝ τους ατζέντηδες οι οποίοι επέμεναν στην αρχική συμφωνία που είχαν με την Ένωση για να λάβουν (από κάποια πλευρά) 650.000 ευρώ! Μια συμφωνία που ίσχυε από τη στιγμή που Βέρντε θα μπορούσε να μεταγραφεί στην ΑΕΚ ως ελεύθερος όπως είχαν ενημερώσει σχετικά οι εκπρόσωποί του... Κάτι που δεν έγινε!

Ήταν απόλυτα σωστή όλη η στάση της Ένωσης και η διαδικασία που ακολούθησε από τον Νίκο Λυμπερόπουλου και ειδικότερα το γεγονός ότι τελείωσε κάθε κουβέντα με τους μάνατζερ του Βέρντε. Δεν έκλεισε την πόρτα της Ρόμα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν έχει βρει κάτι η ΑΕΚ (και ο παίκτης) να υπάρξει και νέα προσέγγιση αν χρειαστεί, αλλά πλέον προχωράει παρακάτω και έπρεπε να το 'χε κάνει νωρίτερα...

Τώρα όμως αρχίζουν τα σημαντικά και σπουδαία για το ελληνικό club. Είναι η στιγμή που πρέπει να αποδείξουν στην ΑΕΚ την ετοιμότητά τους και την οργάνωσή τους. Δεν αρκεί ο καλός χειρισμός της υπόθεσης Βέρντε σε καμία των περιπτώσεων (ειδικά στους φίλους της ομάδας που περιμένουν αποτέλεσμα και δεν τους απασχολεί δικαιολογημένα γιατί και πως καταλήγει μια υπόθεση στο παρά ένα από το... ναυάγιο)... Είναι ώρα του «Λύμπε» να αποδείξει εκεί που πρέπει, στον Μελισσανίδη πρώτα που είναι το αφεντικό του (αφού όλα και όλοι θα κριθούν και φέτος), ότι έχει μάθει για τα καλά και γι' αυτό είχε περιπτώσεις (ανάλογης αγωνιστικής αξίας) που δούλευε παράλληλα με αυτή του Βέρντε.

Το ίδιο ισχύει και με την υπόθεση του Ολιβέιρα. Ένα πολύ ικανό φορ, που θα κάνει τη διαφορά, τον οποίο επιθυμεί ο προπονητής, ωστόσο όπως όλοι οι Έλληνες σοφά λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις: παρακαλετό μ#@*#*, ξινό γ#@*#@* ! Αφού δεν του κάνει το ελληνικό πρωτάθλημα, απόλυτα δικαιολογημένα και δεν τον κακίζει κανείς, η ΑΕΚ πρέπει να στραφεί αλλού. Χωρίς βιασύνη πάντα αφού ο χρόνος είναι σύμμαχος όπως ήταν και πέρυσι στην αναζήτηση του φορ που θα κάνει τη διαφορά (και αν έως τότε αλλάξει άποψη ο Ολιβέιρα, το συζητάμε ξανά ντε). Διότι και πέρυσι ο Πόνσε δεν υπήρχε μέχρι αργά και μπήκαμε ομίλους Champions League εύκολα με Λιβάια και Κλωναρίδη...

Δεν χρειάζεται να πάει πάλι στα τέλη Αυγούστου η δουλειά του φορ, όπως με Πόνσε και πιο πριν με Αραούχο, αλλά δύναται να παίξει τα πρώτα προκριματικά για το Europa έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον σούπερ (θα γράψουμε παρακάτω) έως τώρα Λιβάια! Και σε αυτή τη μεταγραφική υπόθεση η ΑΕΚ πρέπει να δείξει ετοιμότητα. Είναι κινήσεις οι οποίες, θέλοντας και μη, θα φέρουν όλο το ενδιαφέρον και την προσοχή του κόσμου της Ένωσης (και μη διότι όλοι για το επόμενο αφεντικό τους δουλεύουν) πάνω στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Απόλυτα δικαιολογημένα βέβαια!

Υγ: Η περίπτωση του Φεντερίκο Καρτάμπια που δεδομένα έχει απασχολήσει (και) φέτος την ΑΕΚ είναι εξίσου δύσκολη με αυτή του Βέρντε. Αν ήταν στα ίδια οικονομικά δεδομένα η Ένωση θα είχε ήδη φέρει στην Αθήνα τον Αργεντινό (με ιταλικό διαβατήριο) εξτρέμ και θα τον είχε στείλει και στην Πολωνία. Ωστόσο η Ντεπορτίβο λα Κορούνια επειδή είναι ακόμη σχετικά νωρίς, μπορεί να θέλει να γλιτώσει το συμβόλαιό του, όμως δεν πέφτει από 3 εκατ. ευρώ που αξιώνει σε όσους έχουν επικοινωνήσει μαζί της για την περίπτωση του Καρτάμπια. Αν δεν υπάρξει αλλαγή δεδομένων στο οικονομικό, δεν προβλέπεται να προχωρήσει... Ή για παράδειγμα δεν δύναται να πάει πιο μακριά η περίπτωση του Χουάνπι Άνιορ ο οποίος όπως έμαθε ο καλός συνάδελφος και φίλος Δημήτρης Βέργος έχει προταθεί στην ΑΕΚ. Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση ο Βενεζουελάνος άσος, στα 25 του, πολύ δυνατό δεξί εξτρέμ, αλλά με ετήσιες απολαβές που φτάνουν και ξεπερνούν το 1.5 εκατ. ευρώ (γι' αυτό και ψάχνεται η Μάλαγα να τον ξεφορτωθεί) και κοντά στα δυο εκατ. ευρώ που αξιώνει και η ισπανική ομάδα, οικονομικά η υπόθεση δεν είναι (έστω) βατή!

Υγ2: Σε εκπληκτική κατάσταση ο Λιβάια... Σύμφωνα με απόλυτης εμπιστοσύνης πρόσωπα, τούτη τη περίοδο, ο Μάρκο «είναι τρομερό το πόσο καλά είναι, δεν βλέπει κανέναν, δεν έχει σχέση με τον παίκτη που ήρθε το 2017... Είναι σε μια φάση που έχει προκαλέσει έκπληξη σε όλους γενικά με τη στάση του». Ο Κροάτης είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ο πλέον ποιοτικός της, από τους λίγους που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση ενός αγώνα μόνος τους, με δυο επαφές, με δυο εμπνεύσεις... Είναι πολύ τυχερός ο Καρντόσο που τον βρίσκει έτσι, είναι πολύ ικανός ο ίδιος και οι συνεργάτες του που τον έχουν... ψήσει έτσι!

Υγ3: Πόσο όμορφα είναι κάθε μέρα να περνάς από 'κει και να το βλέπεις να μεγαλώνει, να υψώνεται και να φτάνει σιγά – σιγά, μα σταθερά και χωρίς καθυστερήσεις, στην υολοποίησή του. Ανέβασε αυτή τη φωτό σήμερα η ΠΑΕ στο facebook και έγραψε: «Ολοκληρώθηκε ο σκελετός του στεγάστρου που θα καλύπτει το βόρειο πέταλο του γηπέδου μας, στη Θύρα 21! Η εικόνα μιλάει από μόνη της!». Ναι, αλήθεια είναι, η εικόνα μιλάει από μόνη της όπως και να είσαι εκεί, απ' έξω κάθε μέρα και να το βλέπεις να... έρχεται! Και μαζί του κάθε μέρα να ονειρεύεσαι και εσύ...

Υγ4: Η ΑΕΚ απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον Χρήστο Κεδέρη από τον Ολυμπιακό και πρόκειται για την πιο όμορφη είδηση ελέω οπαδικής αγάπης του αθλητή για την Ένωση. Γνωστό ήταν σε όλους... Ο διεθνής αριστερός εξτρέμ (πρόκειται για αθλητή του χάντμπολ) δήλωσε «πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Επιτέλους τα όνειρά μου παίρνουν σάρκα και οστά. Περίμενα αυτή τη στιγμή από πολύ μικρός». Είναι αληθινά λόγια και έχουν τεράστια αξία γιατί έρχεται το παρελθόν ενός πιτσιρικά να συναντήσει τον εαυτό του μερικά χρόνια αργότερα να κάνει πραγματικότητα όσα έβλεπε κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη και φορούσε τις μπλούζες της ΑΕΚ που είχε. Τότε που ψυθίριζε γκολ και άκουγε στο κεφάλι του τον κόσμο της αγαπημένης του ομάδας να πανηγύριζει και ονειρευόταν να γίνεται ένα μαζί τους... Είναι όμορφο όταν τα όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά όπως είπε ο Χρήστος.

Υγ5: Καλά ξεκινήσαμε με τον υφυπουργό αθλητισμού, πολύ καλά ξεκινήσαμε με τη νέα κυβέρνηση (ειρωνικά προφανώς το λέω). Στο μεταξύ μια μέρα μετά τις εκλογές και πανηγύριζαν τα υποταγμένα μέσα σε μια ομάδα που υποτίθεται ότι είναι και «no politica», τρομάρα τους... Απ' την άλλη ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί να υπάρχουν τα παραδείγματα προς αποφυγή για τα παιδιά μας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...