Τι περιμένατε από αυτά τα φιλικά του ΠΑΟΚ;

Τι περιμένατε από αυτά τα φιλικά του ΠΑΟΚ;

Τι περιμένατε από αυτά τα φιλικά του ΠΑΟΚ;

bet365

Μετά και το χθεσινό παιχνίδι του Δικεφάλου, ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμίζει και πάλι πώς άρχισε η χρονιά του ΠΑΟΚ, γράφει για τα προβλήματα που βγάζουν οι νταμπλούχοι στα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια και προσπαθεί να δει μπροστά όλα όσα έρχονται.

Ένα τρίτο φιλικό παιχνίδι έδωσε χθες ο ΠΑΟΚ, ένα τρίτο ματς με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας και αήττητοι πρωταθλητές έμειναν στο 2-2 με τη Τσβόλε , εμφανίζοντας κάποια γνωστά και αναμενόμενα προβλήματα.

Από την πρώτη ημέρα παρουσίας του Αμπέλ Φερέιρα, τονίσαμε Για το μόνο που δεν πρέπει να ανησυχεί ο ΠΑΟΚ, είναι το 4-4-2 τα δεδομένα και καλό θα είναι να τα εμπεδώσουν όλοι, όσο το δυνατό γρηγορότερα. Μόνο όταν έχεις υπόψη σου τα δεδομένα μίας κατάστασης, μόνο τότε βγάζεις και ουσιαστικά συμπεράσματα.

Κατά βάση λοιπόν σαφώς και πρέπει να περιγράφεται και να σχολιάζεται η κάθε μέρα και το κάθε φιλικό, από την άλλη όμως χρήσιμο συμπέρασμα βγαίνει μόνο όταν σκεφτείς όλα τα δεδομένα της περιόδου.

Ξεκινάμε από το χθεσινό παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και πάλι νωρίς, εκμεταλλευόμενος (όπως και στο φιλικό με τη Νόρτζελαντ) ένα μεγάλο λάθος των αντιπάλων.

Μετά από αυτό το γκολ, χάθηκε η μπάλα! Όπως ακριβώς και με τους Δανούς, έτσι και χθες, ακολούθησε ένα εφιαλτικό 25λεπτο. Ο ΠΑΟΚ δεν κρατούσε μπάλα με τίποτα. Η ομάδα δεν κατάφερε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή της, προς το κέντρο και από εκεί στην επίθεση, ούτε για πλάκα. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν τρίτη πάσα! Οι αντίπαλοι πίεσαν ασφυκτικά, κάνοντας τον ΠΑΟΚ να δείχνει μικρός μέσα στο γήπεδο.

Έγινε και το 2-0, άρχισαν μερικές εσωτερικές αλλαγές (Κρέσπο-Μιχάι, Μπίσεσβαρ-Στοχ) ενώ όπως και με τους Δανούς, η ενδεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου είχε περισσότερη ποιότητα στο κέντρο για να κρατήσει καλύτερα την μπάλα. Παρολ’ αυτά, οι φιλότιμοι Ολλανδοί άξιζαν να ισοφαρίσουν, κάτι που έγινε εκμεταλλευόμενοι κυρίως την αποβολή Ενρίκε.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα του ΠΑΟΚ να χάνεται στο κέντρο σε μερικά διαστήματα του αγώνα, αλλά ειδικά χθες οι πολλές τελικές του αντιπάλου, δεν γίνεται να μην καταγραφούν.

Πάμε τώρα και στα δεδομένα που προφανώς σχετίζονται και με την εικόνα αυτή.

Ξανά και ξανά για να τα εμπεδώσουμε…

- Ο ΠΑΟΚ άλλαξε εντελώς ξαφνικά προπονητή και εκεί που πήγαινε να… συνεχίσει την δουλειά μέσα στο γήπεδο, τώρα αναγκάζεται να κάνει επανεκκίνηση.

- Ο νέος προπονητής ΠΡΕΠΕΙ να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες, γιατί ΟΦΕΙΛΕΙ να τους πείσει ότι είναι δίκαιος. Αλλιώς ΔΕΝ κερδίζεις αποδυτήρια. Κάπως έτσι σε κάθε ματς παίζουν 23-24 παίκτες (αρκετοί και σε διαφορετικές θέσεις) κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

- Ο Φερέιρα γνωρίζει και κρίνει το ρόστερ του, ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να αλλάξει τον σχηματισμό και την ανάπτυξη.

- Στα χαφ του άξονα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει τους τραυματίες Μαουρίσιο-Βέρνμπλουμ, ενώ έφυγαν και οι Σάκχοφ, Κάνιας, Ολιβέιρα!! Πέντε πραγματικά καλοί ή σπουδαίοι παίκτες! Εκεί λοιπόν τις θέσεις καλύπτουν μέχρι τώρα, οι Κάτσε, Καντουρί, Μίσιτς, Ντόουγκλας και Τσιγκάρας, αφού ο Μελιόπουλος έφυγε νωρίς. (Υπάρχει κανείς που βλέπει ποιοι θα είναι βασικοί από αυτούς στο πρώτο επίσημο ματς;)

Αυτή είναι η κατάσταση ειδικά στο κέντρο όπου… μόνο κάποιος τυφλός ή κάποιος εντελώς άμπαλος δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ζήτημα. Θεωρητικό με τους παίκτες που υπάρχουν, αλλά και πρακτικό με αυτό που βγαίνει στο γήπεδο.

Χθες, ο Φερέιρα είπε… «δεν έχουμε δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση». Στο κέντρο δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για έναν από τους δύο που θα ξεκινήσουν στα επίσημα ματς!

Αυτή είναι η κατάσταση, που ΔΕΝ γίνεται να μην αλλάξει. Από εδώ και πέρα ο Φερέιρα μειώνει τις δοκιμές, αρχίζει να φτιάχνει τον βασικό του κορμό, το ρόστερ θα περιοριστεί σε αυτούς που παραμένουν και φυσικά αναμένεται η πρώτη μεταγραφή αμυντικού μέσου. Ο προπονητής περιέγραψε τα χαρακτηριστικά και ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει για το επίπεδο. Ο ιδιοκτήτης που ξέρει ότι έχει ακριβό μπάτζετ, ξέρει ότι έχει εκτός ομάδας συμβόλαια πέντε εκατομμυρίων ευρώ (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ) αλλά πάνω απ’ όλα είναι αυτός που έθεσε και τον στόχο στον προπονητή, τον οποίο δεν γίνεται να μην βοηθήσει-στηρίξει για να πετύχει.

Θεωρείται δεδομένο ότι στο δεύτερο στάδιο όλα αυτά θα αλλάξουν και μένει να δούμε πόσο θα αλλάξει και η εικόνα της ομάδας, για την οποία πλησιάζει η μεγάλη ώρα των πρώτων αγώνων….

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.