Κρίστοφερ Κνετ: Ενα.... τρελό σκυλί για τον Παναιτωλικό  

Κρίστοφερ Κνετ: Ενα.... τρελό σκυλί για τον Παναιτωλικό  

bet365

Ο 28χρονος γκολκίπερ που αναμένεται να συνεχίσει στα «καναρίνια» είναι κουμπάρος με τον Νταμίρ Κάναντι και φημίζεται τόσο για τις ηγετικές και αγωνιστικές του ικανότητες, όσο και για τα τατουάζ του
Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα εισήλθε πλέον ο Κρίστοφερ Κνετ, καθώς όλα δείχνουν πως θα υπερασπίζεται από την επόμενη σεζόν την εστία του Παναιτωλικού. Ο Αυστριακός γκολκίπερ έφτασε στα μέρη μας μετά από 6 «γεμάτες» σεζόν στην Αυστρία, αρχικά με την Αούστρια Λουστενάου (από το 2013 μέχρι το 2017) και ύστερα στην Βάκερ Ινσμπουργκ.
Οπου πέρσι είχε 30 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της χώρας, ενώ τη σεζόν 2017/18 αναδείχθηκε ο καλύτερος πορτιέρε της δεύτερης κατηγορίας, όταν και η ομάδα του κατέκτησε τον τίτλο. Ας τον γνωρίσουμε, με την υποσημείωση πως τους τελευταίους μήνες το όνομά του «έπαιξε» για την Αούστρια και την Ραπίντ.
* Γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1990 στη Βιέννη. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Αούστρια, όμως ουσιαστικά τη θέση την έμαθε στη Γερμανία και τα «φυτώρια» της Χοφενχάιμ. Οπου και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.
* Ακολούθησε η Σέχορχοφ (64/0), η Αούστρια Λουστενάου (138/0) και μέχρι πρότινος η Βάκερ Ινσμπουργκ (61/0).
* Στην τελευταία χαρακτηρίζονταν ως η ηγέτης της και είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Αλφρεντ Χόρτναγκλ, τεχνικού της διευθυντή. «Με τον Κρίστοφερ έχουμε βρει αυτό που θέλαμε. Καλύπτει ωραία την εστία και παίζει μοντέρνα. Αυτές οι δύο ικανότητες είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Το όλο πακέτο του, τόσο σε συμπεριφορά όσο και αθλητικές ικανότητες, είναι πολύ καλό».
* Μεγάλο του προσόν θεωρείται το 1 vs 1, ενώ είναι παίκτης που βγαίνει μπροστά στα αποδυτήρια.
* Παράλληλα στην καριέρα του αντιμετώπισε λίγους τραυματισμούς και για αυτό και παίζει σταθερά πάνω από 30 ματς της σεζόν. Τελευταίος ήταν ένας στον ώμο τον περασμένο Οκτώβριο, τον οποίο και ξεπέρασε άμεσα.
* Πρότυπό του είναι ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα. Λέει χαρακτηριστικά πως «μαθαίνεις σωστά και καλά, μόνο από τους σπουδαίους».
* Γενικότερα δείχνει αποφασιστικός τύπος και είναι χαρακτηριστικό πως μία φορά που είχε πάρει κιλά, όχι μόνο βγήκε και το είπε δημόσια, αλλά έπραξε κάτι ανάλογο και όταν τα έχασε. «Πλέον αισθάνομαι καλά σωματικά και ψυχολογικά», σχολίασε τότε.
* Στον τίτλο τον χαρακτηρίσαμε ως ένα «τρελό σκυλί», πάντα με την καλή έννοια. Υπάρχουν δημοσιεύματα στην πατρίδα του που τον αποδίδουν με ανάλογο τρόπο, επειδή είναι εκδηλωτικός και ορισμένες φορές αντισυμβατικός.
* Εμμέσως το παραδέχεται και ο ίδιος. «Νομίζω πως οι τερματοφύλακες είναι διαφορετικοί. Οταν βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο, όλα είναι... κάπως. Πρέπει να έχει αρκετή δόση τρέλας για να νικήσεις κάποιον που είναι έτοιμος να σουτάρει απέναντί σου από απόσταση 3 μέτρων».
* Δεν είναι τυχαίο πως το σώμα του είναι γεμάτο από τατουάζ. Εχει π.χ. ένα λιοντάρι, θρησκευτικά σύμβολα, αλλά και σήματα της Βάκερ και των οπαδών της! Την ίδια στιγμή συχνά-πυκνά... πειραματίζεται και με την κόμμωσή του.
* Μόλις αποσυρθεί από την ενεργό δράση δεν κρύβει πως θα τον ενδιέφερε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο. Μάλιστα εσχάτως κάνει μόνος του τα τατουάζ του, όπως το σήμα των οργανωμένων της Βάκερ, το οποίο και αποκάλυψε μέσω των social media και έγινε... χαμός.
*Δεν είναι τυχαίο πως διατηρεί ακόμη και τώρα στενή φιλία με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς της Γουέστ Χαμ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στα τμήματα υποδομής της Αούστρια και στους δύο αρέσουν τα τατουάζ. Βρίσκονται όποτε μπορούν, όπως και με τον Νταβίντ Αλάμπα της Μπάγερν, ο οποίος ήταν μικρότερος από τη φουρνιά τους, αλλά έχουν επικοινωνία και φιλία.
* Ανάλογη «τρέλα» με τα τατουάζ έχει και η σύζυγός του Σόνια, που μάλιστα έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή του ώστε να χάσει κιλά και να επανέλθει σε φουλ φόρμα. Εχει και έναν μικρό γιο, τον Λούις, και ο γάμος τους έγινε... θέμα στην Αυστρία. Μπορεί ο Κνετ να... τρομάζει με το παρουσιαστικό του, αλλά θεωρείται σπιτόγατος και σχεδόν πάντα βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του.
*Στην Ελλάδα δεν θα έρθει, όπως φαίνεται, «αδιάβαστος», αφού τον συνδέει συγγένεια με τον Νταμίρ Κάναντι. Ο Κνετ και ο πρώην τεχνικός του Ατρόμητου είναι κουμπάροι και προφανώς θα του μίλησε για το τι εστί Παναιτωλικός.
*Ολα τα παραπάνω αποτελούν ένα «ελκυστικό πακέτο», είναι είναι πιθανό να τον δούμε να ανεβαίνει στα... κάγκελα του «κλουβιού». Είναι χαρακτηριστικό πως «δένεται» με τον κόσμο και έχει μείνει στην ιστορία η φωτογραφία στη φιέστα ανόδου της Βάκερ, όπου εκείνος δίνει συνέντευξη στην τηλεόραση αγκαλιά με τον γιο του και τριγύρω του οι φίλοι της ομάδας φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα