Είναι τελικά Σισέ Νο 2 ο Μπα;

Είναι τελικά Σισέ Νο 2 ο Μπα;

Είναι τελικά Σισέ Νο 2 ο Μπα;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ουσεϊνού Μπα, τον οποίο θα δουν απόψε πρώτη φορά οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Βενεζουέλα - Αργεντινή με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Σήμερα θα δούμε, μεταξύ άλλων, στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στην Πολωνία, για πρώτη φορά τον Ουσεϊνού Μπα, ένα παίκτη που είχε κλείσει από το χειμώνα.

Έχω μία εικόνα για τον Σενεγαλέζο στόπερ, από ένα βιντεάκι με όλη την εικόνα του στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του, Γκαζελέκ Αζαξιό, με την πρωταθλήτρια της Β΄κατηγορίας της Γαλλίας, τη Μετς, που είχε κερδίσει τελικά 0-2 στις 19 Απριλίου. Κι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Μπα, που αποκτήθηκε ως νέος Σισέ, όντως μοιάζει πολύ με τον Σισέ!

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητα στον αέρα-ψηλά είναι πράγματι πολύ δυνατός, ενώ και γενικότερα είναι δυνατό παιδί και κερδίζει αρκετές μονομαχίες με το σώμα, παρότι ακόμη δεν έχει «δέσει» το κορμί του, όπως του Σισέ. Αυτό που είδα από τον συμπατριώτη του Σισέ (με τον οποίο παρεμπιπτόντως έχουν ηλικιακά διαφορά μόλις λίγους μήνες, είναι ότι πάει γρήγορα πάνω στις φάσεις και συνήθως πρώτος, κάτι πολύ σημαντικό για το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Δεν κωλώνει να κάνει τάκλιν την στιγμή του σουτ του αντίπαλου, δεν έχει πρόβλημα να σπριντάρει και να βγει πλάγια σαν ακραίο μπακ, είχε ψύχραιμες επεμβάσεις ακόμη και στο χώρο, προσπαθεί να παίξει με την μπάλα χάμω, ενώ στο επιθετικό κομμάτι είναι επικίνδυνος στις στημένες φάσεις χάρη στην ικανότητα του στον αέρα-φαίνεται από το ότι σημάδευαν το κεφάλι του οι συμπαίκτες του στα κόρνερ και στα φάουλ.

Γενικά είναι καλή η εντύπωση που σχημάτισα για τον Μπα, ένα παιδί που παίζει μπάλα στην Ευρώπη μόλις δύο χρόνια και δη σε μία πολύ μέτρια ομάδα της Β΄κατηγορίας της Γαλλίας (που μάλιστα αρχές Ιουνίου υποβιβάστηκε στα μπαράζ). Πραγματικά μοιάζει στον Σισέ-αλλά και στα μείον του. Έχει π.χ. κάποια άτσαλα διωξίματα, ρισκάρει φάουλ σε επικίνδυνες θέσεις, κάποιες στιγμές χάνει την αίσθηση του χώρου, καθυστερεί να πάει στον παίκτη του, οι πάσες του είναι έτσι κι έτσι, ενώ τρώει και κάποιες ντρίμπλες.

Να έχουμε κοινώς την εικόνα ενός Σισέ Νο 2 στο πιο άγουρο ίσως, καθότι ο Σισέ εκτός από τα 2,5 χρόνια του στη Γαλλία, έχει πλέον κι άλλα δύο χρόνια στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Για παράδειγμα, ο Μπα παίρνει υπερβολικά πολλές κάρτες: στη διετία του στην Γκαζελέκ έχει 20 κίτρινες και τρεις απευθείας κόκκινες!

Το παιδί, όμως, έχει την πρώτη ύλη να εξελιχθεί σε καλό σέντερ μπακ. Εάν δουλέψει και δουλευτεί κι εάν πάρει ευκαιρίες, μπορεί πράγματι να βγει σε νέο Σισέ.

Παρεμπιπτόντως, στην προετοιμασία μέχρι στιγμής τα πάει μια χαρά, κερδίζοντας θετικά σχόλια κι από έμπειρους συμπαίκτες του, όπως π.χ. ο Τοροσίδης.

Άσχετο: ταινία για απόψε, May God Save Us (01.45) στην Cosmote Cinema 2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.