Ο Ολυμπιακός κι η μεγάλη δεξαμενή μεταγραφών από την Αφρική

Ο Ολυμπιακός κι η μεγάλη δεξαμενή μεταγραφών από την Αφρική

Ο Ολυμπιακός κι η μεγάλη δεξαμενή μεταγραφών από την Αφρική

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ολυμπιακό και τη μεγάλη δεξαμενή μεταγραφών από την Αφρική.

Παραγουάη - Κατάρ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Είναι απολύτως κατανοητή μία μεγαλύτερη στροφή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια προς τη δεξαμενή ποδοσφαιριστών από την Αφρική.

Για τον απλούστατο λόγο ότι όλο και λιγότεροι αξιόλογοι παίκτες από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική βλέπουν την Ελλάδα ως ένα καλό προορισμό για την καριέρα τους. Άρα, πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές.

Κάπως έτσι, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του τον Τυνήσιο Μεριά, τους Σενεγαλέζους Σισέ και Μπα, τον Μαντί Καμαρά από τη Γουϊνέα, τον Αλγερινό Σουντανί, ενώ του ανήκει κι ο Καμερουνέζος Μπανανά και λέγεται ότι είναι σε διαδικασία να κλείσει, αν δεν έχει ήδη κλείσει, και ένα άλλο παιδί από τη Γουϊνέα, τον Φοντέ Καμαρά. Μόλις δε γύρισε στην Μπράγκα από δανεισμό ο Αιγύπτιος Χασάν, για τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει αμάν και πώς να τον φέρει πίσω ο σύλλογος.

Σίγουρα βρίσκει λύσεις σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ολυμπιακός από Αφρικανούς παίκτες, κάτι άλλωστε λογικό, αφού υπάρχουν καλοί παίκτες από αυτή την αγορά. Απλά έχω την αίσθηση ότι όπως όλα στο ποδόσφαιρο χρειάζονται μία αξιολόγηση, αυτό ισχύει και στο συγκεκριμένο κομμάτι-ακόμη κι αν θεωρήσουμε συγκυριακό ότι σε αυτή τη διετία που έχει μείνει ο Ολυμπιακός χωρίς πρωτάθλημα, είχε πολλούς παίκτες από την Αφρική, αν θυμηθούμε και τον Μαροκινό Καρσελά, το Νιγηριανό Εμενίκε και βέβαια τον Τουρέ, που και οι τρεις πέρασαν και δεν ακούμπησαν, κι αφού εκτός των άλλων άδειασαν τα ταμεία του συλλόγου κατά κάποια εκατομμύρια Ευρώ με τα απίστευτα μεγάλα συμβόλαια τους.

Διότι πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που μπορούσες να πάρεις Αφρικάνο παίκτη μπιρ παρά. Τώρα, φθηνές λύσεις μπορείς να βρεις μόνο σε νέα παιδιά τύπου Β΄ κατηγορίας Γαλλίας, όπου εκεί έχει κάνει και τις εύστοχες κινήσεις ο Ολυμπιακός! Ειδάλλως, είναι πολύ ακριβοί παίκτες. Να υπενθυμίσω ότι για τον Μεριά, που είχε παίξει μέχρι το περασμένο καλοκαίρι μόνο στην πατρίδα του, πληρώθηκαν σχεδόν 2 εκ. Ευρώ. Ότι η Μπράγκα για την πώληση του Χασάν απαιτεί 4 εκ. Ευρώ κλπ, κλπ.

Οι δε καλύτεροι Αφρικάνοι ποδοσφαιριστές έχουν και τον βραχνά, για τις ευρωπαϊκές ομάδες, του Κόπα Άφρικα. Μέχρι τώρα, οι ομάδες τους στερούνταν κάθε δεύτερο χρόνο για τουλάχιστον ένα μήνα (τον Γενάρη) μεσούσης της σεζόν, αλλά και τώρα που άλλαξε ο χρόνος διεξαγωγής του και πήγε 20 Ιουνίου με 20 Ιουλίου η ζημιά για τα κλαμπ δεν είναι μικρότερη.

Ας σκεφθούμε ότι τώρα ο Ολυμπιακός, που πλέον σε σταθερή βάση, όπως όλες οι ελληνικές ομάδες θα δίνει προκριματικά κατακαλόκαιρο, θα ήταν με πολύ πιο γεμάτο ρόστερ για την προετοιμασία του με Μεριά, Σισέ και Μαντί Καμαρά, και θα έλειπε απλά ένας σέντερ φορ να κάνει τη διαφορά. Ενώ τώρα η προετοιμασία γίνεται μόνο με Βούκοβιτς, Αβραάμ, Μπα στα κεντρικά μπακ και Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο στα κεντρικά χαφ…

Υπάρχουν πολλά διαμάντια και διαμαντάκια σε αυτή την τεράστια δεξαμενή παικτών, απλά μέσα στα διαμάντια κρύβονται και παγίδες. Κι έχει την ίδια σημασία να ανακαλύπτεις τα διαμάντια και να αποφεύγεις και τις παγίδες, με τον Ολυμπιακό σε γενικές γραμμές να δείχνει να έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Άσχετο: Ποια ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για τον 27χρονο Αργεντίνο Ματίας Πιζάνο, εξτρέμ της Αλντοσίβι;

Ταινία για απόψε, I Dream in Another Language (00.25) στην Cosmote Cinema 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.