Το ποδόσφαιρο και το τέρας: Έρχεται στο gazzetta.gr! (vid)

Θάνος Σαρρής
Το ποδόσφαιρο και το τέρας: Έρχεται στο gazzetta.gr! (vid)

bet365

Δείτε την Τετάρτη (25/6) στο gazzetta.gr το ντοκιμαντέρ για την κατάθλιψη στο ποδόσφαιρο, με μαρτυρίες που συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη έρευνά της FIFpro, του παγκόσμιου συνδέσμου παικτών, η οποία διεξήχθη το 2015 σε δείγμα ποδοσφαιριστών από 11 χώρες σε τρεις ηπείρους, το 38% των νυν παικτών και το 35% των παλαιμάχων εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης ή άγχους, ενίοτε και συνδυασμό των δύο. Το 23% και το 28% αντιστοίχως εμφανίζουν διαταραχές ύπνου, το 15% και 18% δυσφορία, ενώ το 9 και 25% κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουν υποστεί τρεις ή παραπάνω σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα τους, είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να εμφανίσουν σχετικά συμπτώματα.

Τι γίνεται στην Ελλάδα; Ποια επιπλέον ζητήματα που ευθύνονται για την εμφάνιση προβλημάτων ψυχικής υγείας υπάρχουν και πώς αυτά αντιμετωπίζονται; Πόσο σύνηθες είναι το φαινόμενο των καταχρήσεων, του αδιεξόδου και πώς τα βιώνει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής; Πώς βλέπει τους ψυχολόγους;

Οι απαντήσεις στο ντοκιμαντέρ του gazzetta.gr με τίτλο «Το ποδόσφαιρο και το τέρας», το οποίο καταγράφει μαρτυρίες επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατάθλιψη, απόψεις γιατρών και ψυχολόγων, παλαιμάχων, προπονητών και ανθρώπων που αποφάσισαν να εκπαιδευτούν σχετικά για να σταθούν στο πλευρό του ποδοσφαιριστή.

Το ποδόσφαιρο και το τέρας: Έρχεται στο gazzetta.gr!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα