Αν υπήρχε όραμα και στο αγωνιστικό (vol2)!

Αν υπήρχε όραμα και στο αγωνιστικό (vol2)!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Αν υπήρχε όραμα και στο αγωνιστικό (vol2)!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο αγωνιστικό πρότζεκτ(;) της Α.Ε.Κ. για το οποίο θα πρέπει να βάλει... πλάτη η Θεά Τύχη και έχει ένα μπασκετικό υστερόγραφο

Όσο περνάνε οι μέρες και προχωράει η υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ θαρρώ πως γίνεται ολοένα και ευκολότερα αντιληπτό αυτό που σημείωνα προ ημερών σε τούτο το χώρο. Εκείνο το blog στο οποίο υπογράμμιζα το αυτονόητο και το αυταπόδεικτο: αν υπήρχε όραμα και στο αγωνιστικό... Αντίστοιχο τουλάχιστον (σ.σ.: όραμα) με το εταιρικό κομμάτι και όλο το υπόλοιπο που έχει να κάνει με τη γιγάντωση του club... Διότι αυτό θα προκαλέσει το δικό της γήπεδο που όλο και ομορφαίνει και... μεγαλώνει, όπως και η απογείωση που προγραμματίζεται για το προπονητικό κέντρο της ομάδας!

Εκτιμώ όμως πως αυτά τα έχουμε αναδείξει και συνεχίζουμε να το κάνουμε σε καθημερινή βάση με τη συνεχή ενημέρωση της πορείας των εργασιών στην δική μας πόλη, στον δικό μας... παράδεισο, στην Νέα Φιλαδέλφεια! Οπότε τούτη την περίοδο που το πρώτο ζητούμενο για τις ομάδες είναι η πρόοδος του καθαρά ποδοσφαιρικού τους πρότζεκτ, οφείλουμε να εστιάζουμε σε αυτό, καταγράφοντας όσα συμβαίνουν και επισημαίνοντας όσα προκύπτουν και οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Είναι πασιφανές, τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό, ότι για την ΑΕΚ φέτος σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία του αγωνιστικού της πλάνου(;) θα παίξει η θεά Τύχη! Για να είμαι ειλικρινής όπως τα βλέπω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, θα πρέπει να βάλει μεγάλη... πλάτη (που έλεγε και μια ψυχή παλιά στην ΑΕΚ) η Τύχη για να προκύψει μια ομάδα και ένα σύνολο το οποίο θα δύναται να είναι ανταγωνιστικό σε επίπεδο πρωταθλητισμού... Προσοχή όμως όλα είναι πιθανά στο χώρο του ποδοσφαίρου όπου παίζει πάντα ρόλο και ο παράγοντας τύχη, όσο το επιτρέπουμε στη χώρα μας...

Θαρρώ πως οι τελευταίες εξελίξεις στις μεταγραφικές υποθέσεις των Ζεράλντες, Βράνιες (οι οποίοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ ως δανεικοί χωρίς οψιόν αγοράς), επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό που υποστηρίζω παραπάνω. Αν προσθέσουμε και την περίπτωση του Παουλίνιο γίνεται εύκολα κατανοητό ότι από αυτά που είπε ο ίδιος ο Καρντόσο και διαβασαμε σα σκέψεις του ίδιου δεξιά κι αριστερά (για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει από το πρώτο τρίτο του δικού του χώρου στο χορτάρι) δεν προκύπτει ότι θα συμβούν! Σίγουρα δεν έρχονται ποδοσφαιριστές που να εξυπηρετούν αυτό το πρότζεκτ(;) του Πορτογάλου τεχνικού (πλην της περίπτωσης Ζεράλντες).

Προσωπικά, για να τα κάνουμε πιο συγκεκριμένα τα πράγματα, είμαι απόλυτα υπέρ της επιστροφής του Βράνιες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό ο οποίος έλειψε πολύ από την ΑΕΚ εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει τα πάντα που χρειάζεται ένα στόπερ και στερείται μόνο της δυνατότητας να προωθεί την μπάλα από την άμυνα, να βγάζει σωστά και κάθετα την ομάδα στην επίθεση, όπως αξιώνει σύμφωνα με όσα μας είπε ο Καρντόσο και γράφουν δεξιά κι αριστερά... Ο Βόσνιος στόπερ είχε κοπεί από τον Πορτογάλο κόουτς -μας εξηγούσαν- και για το γεγονός ότι υστερεί στο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό κομμάτι αλλά και λόγω ψυχοσύνθεσης! Κι όμως έρχεται σύμφωνα με όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Επίσης αποκτήθηκε ο Παουλίνιο για το δεξί άκρο της άμυνας όπου η ΑΕΚ παρουσιάστηκε να αναζητεί έναν καλύτερο και -προφανώς- νεότερο Γκάλο. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή που ήρθε δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που διαβάζαμε ότι θέλει ο νέος κόουτς που βασίζει το ποδοσφαιρικό του σχέδιο στην κατοχή, τη δημιουργία και την επιθετική ανάπτυξη από την άμυνα... Την ίδια ώρα η ομάδα πούλησε τον Μπακασέτα χωρίς να είναι ένας παίκτης που είχε κόψει ο προπονητής (προφανώς και εφόσον είχε σπάσει το... γυαλί καλά έκαναν στην ΑΕΚ, αλλά...).

Η πολιτική της ενίσχυσης με παίκτες μιας χρήσης είναι ξεκάθαρη και όχι σώνει και ντε προβληματική. Για παράδειγμα αν είναι να αποκτάς με μεταγραφή και να... παντρεύεσαι ποδοσφαιριστές όπως ο Αϊντάρεβιτς και ο Μοράν, είναι 1000 φορές προτιμότερο να πας σε δανεικούς που πρώτα θα μπορείς να τους τσεκάρεις και αν σου κάνουν να τους πάρεις. Σε αυτό το σημείο στραβώνει το θέμα για την ΑΕΚ αφού δεν προκύπτουν οψιόν αγοράς στα deal που επιτυγχάνει, ή κι όταν το καταφέρνει (σ.σ.: να οριοθετήσει τιμή αγοράς) το ποσό είναι τέτοιο που την κάνει μη υλοποιήσιμη (αν εξαιρέσουμε μόνο την υπόθεση Λιβάια)! Αυτό μας δείχνει πως από το επόμενο καλοκαίρι η ΑΕΚ θα μπει στη διαδικασία δημιουργίας ομάδας για την Νέα Φιλαδέλφεια...8

Σημείωνα σε εκείνο το σχετικό άρθρο μου τότε με τον ίδιο τίτλο (για τον λόγο αυτόν άλλωστε προκύπτει και το vol2) ότι: "στο αγωνιστικό όμως δεν υπάρχει η συνέπεια και η επιμονή – προσήλωση σε ένα πλάνο. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν προκύπτει ότι υπάρχει καν πλάνο, σχέδιο, συγκεκριμένο πρότζεκτ και το κυριότερο: όραμα! Προσπαθεί κανείς να διαβάσει, να εξηγήσει και να δικαιώσει με κάποιο τρόπο τα όσα επιχειρεί να κάνει η ΑΕΚ στο αγωνιστικό και δεν υπάρχει τίποτα που να του το επιτρέπει! Όλα μοιάζει να γίνονται με την ελπίδα να αφήνεται στα κέφια της θεάς Τύχης... Προσοχή μην παρεξηγηθώ: δεν λέω ότι στην Ένωση δεν ψάχνουν να βρουν τη καλύτερη δυνατή λύση με τα οικονομικά διαθέσιμα δεδομένα. Όμως όσο και να το ψάξουν στο τέλος πάντα, με τα λεφτά που μπορούν να πάνε στο ποδοσφαιρικό τμήμα για την ενίσχυση του ρόστερ σε μια διαχείριση εσόδων – εξόδων με γήπεδο να δημιουργείται, θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο η τύχη...".

Προφανώς και δεν θα άλλαζα -και δεν το κάνω- ούτε μισή λέξη! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όπως και το γεγονός ότι η Ένωση θα ξεκινήσει τη σεζόν για τις εντός συνόρων διοργανώσεις της ως τρίτο φαβορί (με μεγάλη απόσταση) για τη διεκδίκηση του τίτλου!

Υγ: Μοιάζει να είναι της μοίρας μας γραφτό στην ΑΕΚ να μας απαγορεύεται να έχουμε σερί ετών κανονικότητας. Ισχύει παντού και τώρα μας προκύπτει στο μπάσκετ να ασχολούμαστε με πρόσωπα. Είναι στο dna μας και δεν θα αλλάξει. Και καλύτερα γιατί έτσι μας γουστάρω: με τα καλά και τα στραβά μας όπως σε κάθε οικογένεια! Κι αυτό είναι η ΑΕΚ σε όλα της, μεγάλη, υπέροχη, μοναδική οικογένεια με τα προβλήματά της... Αδυνατώ να καταλάβω την επιλογή του Μάκη Αγγελόπουλου αλλά αυτός είναι το αφεντικό και έχω γράψει πολλές φορές ότι νταβάς στη τσέπη άλλων δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει κανείς, πόσο μάλλον εγώ που δεν έχω και στον ήλιο μοίρα σε οικονομικό επίπεδο για να κάνω και υποδείξεις. Προσωπικά μπορεί να πω ότι μου άρεσε ο Μπάνκι αλλά από όσα ακούω και μαθαίνω κρίθηκε λίγος και απέτυχε σε βασικά πράγματα με πολύ χειρότερη βέβαια ομάδα από πέρυσι και με τους τραυματισμούς να τον γονατίζουν όταν παίζονταν όλα για την ΑΕΚ. Ας είναι όμως το καταλαβαίνω, το καλό της Ένωσης είναι πάνω απ' όλους και όλα. Θα περίμενα λοιπόν να πάει σε μια επιλογή ενός καλύτερου τουλάχιστον προπονητή, ή έστω ενός που θα την πήγαινε παραπέρα με καλύτερο βιογραφικό. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Κακό στην ΑΕΚ ενώ την αγαπάς δεν γίνεται να κάνεις οπότε φέτος θα την παρακολουθεί όποιος δεν θέλει (όπως εγώ για παράδειγμα) από μακριά με την ευχή να κερδίζει και να μεγαλώνει κι άλλο στα χέρια του Μάκη Αγγελόπουλου. Είναι κάτι παραπάνω από βλακεία αυτό που μας συμβαίνει αλλά δεν είναι η πρώτη φορά... Διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση του Αγγελόπουλου που συνιστούσε απάντηση στην Original 21 διαπίστωσα πως προκύπτει θέμα για το μέλλον και τη κοινή πορεία, τη στιγμή που ήταν εντελώς άστοχες (έως εκτός τόπου και χρόνου και αντικειμένου) οι αναφορές περί ρατσισμού! Όπως και να 'χει μακάρι όλα να του πηγαίνουν καλά του Μάκη Αγγελόπουλου και η επιλογή του σε αυτό το πρόσωπο να φέρει στην ΑΕΚ μόνο τίτλους και επιτυχίες και να είναι και για χρόνια στον πάγκο της κι ας είναι κάποιοι μακριά από όσα όμορφα θα της συμβαίνουν. Επίσης να σημειώσω ότι δεν γίνεται να παραδώσει χειρότερη ΑΕΚ στο μπάσκετ απ αυτή που ανέλαβε, πρέπει να είμαστε λίγο σοβαροί σε όσα αναφέρουμε σε ανακοινώσεις! Και επειδή δικαιολογημένα λένε κάποιοι "σιγά μωρέ και πόσοι πάνε να δουν την ΑΕΚ στο μπάσκετ και έχουν και άποψη", δείτε πόσοι πήγαν σε ματς που διεκδικούσε κάτι η ομάδα, όπως με Μπάμπεργκ και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη για να εμπεδώσουμε πως σε μια ΑΕΚ που διεκδικεί τίτλους και στόχους, όπως απαιτεί η Ιστορία της, ο κόσμος πήγε περισσότερος από ότι πήγαινε σε ποδόσφαιρο πέρυσι και από τις εποχές Φιλίππου!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...