Βράνιες: Ο «τρελός» που... δεν έφυγε ποτέ από την ΑΕΚ

Βράνιες: Ο «τρελός» που... δεν έφυγε ποτέ από την ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Βράνιες: Ο «τρελός» που... δεν έφυγε ποτέ από την ΑΕΚ

bet365

Ο Όγκνιεν Βράνιες επιστρέφει στην ΑΕΚ έπειτα από ακριβώς ένα χρόνο, αλλά ουσιαστικά το μυαλό και η ψυχή του ήταν όλο αυτό το διάστημα στα κιτρινόμαυρα.

Τελικά οι συγκυρίες στη ζωή παίζουν πολλές φορές φοβερά παιχνίδια. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, μεσημέρι 19ης Ιουνίου του 2018, η ΑΕΚ έφτανε σε συμφωνία με την Άντερλεχτ για την παραχώρηση του Όγκνιεν Βράνιες έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατάφερε να αποκομίσει το μεγαλύτερο ποσό που μπορούσε σε ένα εξαιρετικό deal και τον Βόσνιο στόπερ να πηγαίνει στους «μωβ» με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Έναν ακριβώς χρόνο μετά, στις 19 Ιουνίου του 2019, το εισιτήριο για τον Όγκνιεν Βράνιες θα αναγράφει Αθήνα για τον δρόμο της επιστροφής του στην ΑΕΚ. Οι πληροφορίες χθες το βράδυ έκαναν λόγο για αναθέρμανση μεταξύ ΑΕΚ και Βράνιες, με τους Βέλγους από τη μεριά τους να μιλάνε για οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων για τον Βόσνιο στόπερ.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ognjen Vranjes (@ognjen_vranjes) στις

Deal για δανεισμό και άμεσα στην Αθήνα

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν λοιπόν και στο Βέλγιο, το deal θα αφορά δανεισμό του Βράνιες, χωρίς οψιόν αγοράς, με τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό να αναμένεται στην Αθήνα μέχρι την Πέμπτη για να ολοκληρώσει την επιστροφή του στην Ένωση. Ένα deal που δεν φαινόταν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί καθώς ο Μιγκέλ Καρντόσο έψαχνε έναν διαφορετικού τύπου αμυντικό. Ωστόσο η ανατροπή του σκηνικού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι πια δεδομένη, όπως άλλωστε ήταν και η επιθυμία του ίδιου του Βράνιες να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Το μυαλό του κολλημένο στην ΑΕΚ

Ο Βράνιες τον τελευταίο χρόνο ήταν μακριά από την ΑΕΚ και την Αθήνα, αλλά μέσα του ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ από την ομάδα. Η σύνδεσή του με τους φίλους των κιτρινόμαυρων και οι συχνές αναρτήσεις στα social media με κιτρινόμαυρο περιεχόμενο «φώναζαν» ότι μέσα στο μυαλό του υπάρχει η λέξη «επιστροφή». Άλλωστε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί στην Άντερλεχτ, έχοντας υποβιβαστεί μέχρι και στη Β' ομάδα των «μωβ», σε συνδυασμό και με τη δύσκολη χρονιά που πέρασε λόγω του γνωστού σκανδάλου, ήταν γεγονότα που τον επηρέασαν.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ognjen Vranjes (@ognjen_vranjes) στις

Το ταξίδι στην Αθήνα για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Η επίσκεψή του στην Αθήνα πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και η παρουσία του στις εξέδρες με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας ήταν ακόμα ένα δείγμα που «φώναζε» ότι αν οι προϋποθέσεις διαμορφωθούν, τότε το κεφάλαιο ΑΕΚ θα ανοίξει ξανά διάπλατα για εκείνον. Την ίδια στιγμή τα τατουάζ στο κορμί του επίσης «φώναζαν» επιστροφή, καθώς μετά τον Δικέφαλο, πρόσθεσε ακόμα ένα για την Original και την ΑΕΚ.

«Θα φέρω... ψυχολόγους και τρελογιατρούς για τον Βράνιες»

Με την Ένωση να έχει ξεκινήσει τον αγωνιστικό της σχεδιασμό με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, το όνομα του Όγκνιεν Βράνιες πέρασε στην πρώτη θέση της λίστας των στόπερ που αναζητούσαν οι κιτρινόμαυροι. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος και τα δεδομένα ευνοούσαν την επίτευξη συμφωνίας. Η ΑΕΚ ήθελε πίσω τον Βράνιες, ο παίκτης ήθελε σαν... τρελός, ενώ η Άντερλεχτ έψαχνε τρόπο να απεμπλακεί από έναν ποδοσφαιριστή με βαρύ συμβόλαιο που δεν υπολογιζόταν.

Παρά τα ευνοϊκά αυτά δεδομένα, και παρότι όλα έδειχναν συμφωνία, αυτή δεν επετεύχθη. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αποκαλύψει στο δείπνο που είχε παραχωρήσει στους ρεπόρτερ ότι θα φέρει ακόμα και... ψυχολόγους και τρελογιατρούς για τον Βόσνιο, δείγμα της αποφασιστικότητας που υπήρχε. Άλλωστε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης είχε παραδεχθεί την επίσημη πρόταση για τον Βράνιες, αλλά και το γεγονός ότι δεν θα περίμεναν όλο το καλοκαίρι αυτή τη μεταγραφή.

Ένα comeback γεμάτο κιτρινόμαυρο συναίσθημα

Κάπου εκεί η περίπτωση δεν προχώρησε, ο Βράνιες μπήκε στο «ψυγείο» και η άφιξη του Καρντόσο δημιούργησε νέα δεδομένα στην αναζήτηση στόπερ. Αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορεί να λες ποτέ και επειδή οι... καψούρες δεν κρύβονται, με αστραπιαίες κινήσεις η επιστροφή του Βόσνιου στην ΑΕΚ είναι πλέον προ των πυλών. Ένα comeback με έντονο κιτρινόμαυρο συναίσθημα λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που έχουν αναπτυχθεί. Γιατί η «τρέλα» του Βράνιες για την ΑΕΚ είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνουν καλά ούτε οι... τρελογιατροί!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα