Χωρίς μεταγραφές, με ακριβότερα διαρκείας. Ε, και;

Χωρίς μεταγραφές, με ακριβότερα διαρκείας. Ε, και;

Χωρίς μεταγραφές, με ακριβότερα διαρκείας. Ε, και;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τη χρονιά που ξεκινάει, αλλά και για την καλύτερη άμυνα που έχει ήδη αναπτυχθεί μέσα στο club.

Την άλλη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο γήπεδο και ξεκινάει την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μία δύσκολη σεζόν αρχίζει. Αυτό μπορούμε να το αναπτύξουμε, συγκρίνοντας και με αυτή την ιστορική αγωνιστική περίοδο που τελείωσε. Θα δημιουργηθούν λοιπόν πολλά εμπόδια, αλλά…

Υπάρχει και κάτι που θα βρίσκεται στο μυαλό όλων των ΠΑΟΚτσήδων και θα έρχεται να ισορροπεί την κατάσταση. Αυτό ήδη αποδεικνύεται από τώρα που ακόμη δεν ξεκίνησαν ούτε οι προπονήσεις.

Η σεζόν 2019-2020 θα είναι πιο δύσκολη για τους παρακάτω λόγους και… προφανώς γι’ ακόμη περισσότερους που θα φανούν στην πορεία:

- Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος, ο καλύτερος και ο αήττητος στην Ελλάδα, αυτός που προφανώς όλοι θα θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο. Όλοι θα προετοιμαστούν καλύτερα για να τον αντιμετωπίσουν.

- Ο πήχης της ομάδας έχει μπει πολύ ψηλά και η σύγκριση με τις περσινές τρομερές επιτυχίες, θα είναι μεγάλη και… επικίνδυνη.

- Είναι ξεκάθαρο ότι θα προκύψουν αντίπαλοι που θα φθάσουν ακόμη και στο σημείο να ενώσουν τις δυνάμεις τους μπας και... καταφέρουν να πλήξουν τους νταμπλούχους Ελλάδας.

-Εντός γηπέδου και εντός Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα πάντα, η ομάδα αυτή μεγάλωσε ένα χρόνο και μένει να δούμε πόσο θα αποφευχθεί ένας πιθανός κορεσμός που μπορεί να δημιουργηθεί.

- Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα απολύτως πρακτικά πράγματα, όπως η απουσία για μεγάλο διάστημα του αρχηγού Βιεϊρίνια, παίκτη που δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε όσα προσφέρει στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Αυτά και… άλλα μπορεί να προκύψουν και ας είναι όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες, σωστά προετοιμασμένοι…

Απέναντι σε κάθε δυσκολία όμως, υπάρχει κάτι το οποίο αποτελεί την καλύτερη άμυνα.

Αυτή η ίδια η επιτυχία και το νταμπλ ήρθε σε πολύ καλή στιγμή έτσι ώστε να διώξει όλα τα κόμπλεξ, όλα τα απωθημένα, όλη αυτή την εσωστρέφεια που βασάνιζε τον ΠΑΟΚ. Η γκρίνια που έφθανε στο 150 (με κορυφή το 100) έχει μειωθεί και θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Προσέξτε τι γίνεται από τώρα και τι αντιδράσεις (ΔΕΝ) υπάρχουν.

- Λίγο πριν ξεκινήσει η χρονιά κι’ ενώ όλοι ξέρουν τα κενά του ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό διάστημα, παρά το ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι κινήσεις ενίσχυσης που χρειάζεται το ρόστερ, δεν υπάρχει η γκρίνια άλλων ετών. Το πώς και το γιατί είναι ολοφάνερο με τι ακριβώς σχετίζεται…

- Προχθές ανακοινώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Η ΠΑΕ αποφάσισε να αυξήσει τα εισιτήρια σε ποσοστό που φθάνει το 20 και το 30% σε μερικές θύρες, εξηγώντας και τους λόγους.

Ξέρετε τι θα γίνονταν άλλες χρονιές με μία τέτοια αύξηση; Θα υπήρχαν εκπομπές στο ραδιόφωνο που με το… «καλημέρα» θα άνοιγαν γραμμές για να φιλοξενήσουν τους αγανακτισμένους ΠΑΟΚτσήδες οι οποίοι θα «ξεφώνιζαν» τους πάντες και τα πάντα.

Ήδη, φαίνεται τι συμβαίνει, ήδη αποδεικνύεται πόσο έχει φτιάξει το κλίμα και πώς ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις εσωστρέφειας ξεκινούσαν από μέσα και άλλες που προκαλούνταν από τους έξω, οι οποίοι ήξεραν που να ποντάρουν για να βλάψουν αυτή την ομάδα.

Αυτό το θαύμα λοιπόν ήδη συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, το βιώνουμε και… πάμε να δούμε πόσο θα διαρκέσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.