«Γιατί ο Ολυμπιακός δεν παίρνει πίσω τον Ανσαριφάρντ;»

«Γιατί ο Ολυμπιακός δεν παίρνει πίσω τον Ανσαριφάρντ;»

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος απαντάει μέσα από το blog του στο gazzetta στο ερώτημα ενός…περαστικού για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ!

Αργεντινή - Κολομβία με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Με ρώτησε ένας οπαδός του Ολυμπιακού χθες στον δρόμο κάτι και από εκεί ορμώμενος γράφω το σημερινό κομμάτι.

«Ρε Κώστα, αφού δεν βρίσκουμε έναν πραγματικά καλό ξένο σέντερ φορ, γιατί δεν παίρνουμε πίσω τον Ανσαριφάρντ», ήταν η ερώτηση. Και δεν μπορείς να τον αδικήσεις, πού την έθεσε. Ξέρετε, από τη σεζόν 2012-13 που ο Τζιμπούρ έβαλε 20 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο μοναδικός σέντερ φορ που τον πλησίασε στα γκολ ήταν ο Ανσαριφάρντ, με τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18. Με την υποσημείωση μάλιστα ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σεζόν του Ολυμπιακού εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Θεωρητικά, ο Καρίμ θα μπορούσε να είναι μία λύση για τον Ολυμπιακό. Τον είδαμε με τα «ερυθρόλευκα» κι αν μη τι άλλο επιτυχημένος ήταν. Ούτε τα χρόνια τον πήραν-29 είναι. Και φέτος, παρότι πήγε Οκτώβρη (!) μήνα στη Νότιγχαμ κι είχε να ανταγωνιστεί δύο πολύ έμπειρους φορ που ξέρουν απέξω κι ανακατωτά το αγγλικό πρωτάθλημα (Γκράμπαν και Μέρφι), που συνολικά πέτυχαν 20 γκολ στην φετινή Τσάμπιονσιπ, έβγαλε δείγματα της αξίας του κι είχε δύο γκολ και δύο ασίστ σε μόλις τρία ματς στην αρχική ενδεκάδα (κι εννιά ως αλλαγή). Το ότι δε παίζει στη Φόρεστ, με την οποία έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, ασφαλώς θα διευκόλυνε μία επιστροφή του στον Ολυμπιακό, έστω κι αν το συμβόλαιο του είναι πολύ τσουχτερό-γύρω στο ένα εκ. Ευρώ ετησίως….

Για να δώσουμε την απάντηση στο ερώτημα του φίλου γαύρου, πρέπει να ανατρέξουμε στην προετοιμασία του περασμένου καλοκαιριού. Τι είδαμε τότε; Πολύ απλά ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον υπολόγιζε ιδιαίτερα. Είχε και την κακή συγκυρία να ξεκινήσει πιο αργά τις προπονήσεις, λόγω της παρουσίας του στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Ιράν, αλλά και όταν άρχισε να παίζει στα φιλικά, στα τέσσερα τελευταία, ο Πορτογάλος προπονητής τον είχε στα δύο (με Γκενκ και Λεγκανές) ολιγόλεπτη αλλαγή, στο ένα (με Άϊντχοβεν) αλλαγή μισή ώρα και μόνο στο ένα (με Γκοζτέπε) βασικό. Κι όταν ήρθαν τα επίσημα, τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, απλά τον πέρασε αλλαγή 20 λεπτά στη ρεβάνς στη Λουκέρνη κι ένα δεκάλεπτο στο 3-1 με την Μπέρνλεϊ. Ουσιαστικά, δεν τον «έβλεπε» σε σχέση με τον Γκερέρο κι απλά τον είχε πάνω από τον Μάνο. Προσέξτε, αυτά πριν καν έρθει ο Χασάν…

Δεν είναι το στιλ του φορ που του αρέσει του Μαρτίνς ο Ανσαριφάρντ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν τον απορρίπτει, αλλά αν υπήρχε μία λίστα αυτή την στιγμή με πέντε φορ από αυτούς που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι του Ολυμπιακού, νομίζω θα τον είχε πέμπτο τον Ιρανό.

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ όπως τον έχω δει τον Καρίμ, θα τον ήθελa μέσα στη δυάδα των φορ του Ολυμπιακού-γιατί πάντα μιλάω για δυάδα, καθότι δεν νοείται ο Ολυμπιακός να μην έχει δύο πραγματικά καλούς σέντερ φορ, με το ιδανική για εμένα να ήταν το δίδυμο Τζιμπούρ-Μήτρογλου…

Όμως, και παρότι έχω την άποψη μου, θεωρώ πολύ σημαντική μία άλλη παράμετρο: κανείς από τους προπονητές που είχε ο Καρίμ στον Ολυμπιακό δεν είχε ενθουσιαστεί μαζί του. Το αντίθετο, οι περισσότεροι ήταν στο «έτσι κι έτσι» με την περίπτωση του.

Ο Μπέντο προτιμούσε 100% τον Ιντέγε, μετά τον Καρντόσο και ύστερα τον Ανσαριφάρντ.

Ο Λεμονής είχε πρώτη επιλογή τον Καρντόσο και δεύτερη τον Ανσαριφάρντ (είχε φύγει ο Ιντέγε).

Ο Χάσι δεν τον είχε καν στη λίστα για την Ευρώπη τον Ανσαριφάρντ.

Ο Λεμονής, όταν ξαναήρθε, έδωσε τη φανέλα του βασικού στον Καρίμ, αφού πρώτα εξάντλησε όλες τις ευκαιρίες προς τον Εμενίκε.

Ο Όσκαρ Γκαρσία πρώτα δοκίμασε τον Μιραλάς σε θέση σέντερ φορ και μετά διατήρησε στην ενδεκάδα τον Ανσαριφάρντ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς (περι)γράψαμε πιο πάνω τι έκανε.

Θα μου επιτρέψετε να γράψω ότι θεωρώ ότι έχω καλή κρίση στο ποδόσφαιρο! Ωστόσο, όταν βλέπω ότι μία σειρά προπονητών βλέπουν κάτι άλλο, είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ και να σκεφτώ ότι αυτοί, ως επαγγελματίες και δη τέτοιου επιπέδου, κάτι παραπάνω θα βλέπουν.

Άσχετο: Ο Κουλούρης πρώτα θα παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ "για να βοηθήσει" τον Ατρόμητο στην Ευρώπη και μετά θα του δώσει μεταγραφή ο ΠΑΟΚ στο εξωτερικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.