Βαρέλα στο gazzetta.gr: «Ο Βιεϊρίνια το πήρε πάνω του, έκλαιγαν τα παιδιά μου για να μείνω»

Βαρέλα στο gazzetta.gr: «Ο Βιεϊρίνια το πήρε πάνω του, έκλαιγαν τα παιδιά μου για να μείνω»

Βαρέλα στο gazzetta.gr: «Ο Βιεϊρίνια το πήρε πάνω του, έκλαιγαν τα παιδιά μου για να μείνω»

bet365

Ο Φερνάντο Βαρέλα λίγα λεπτά μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο gazzetta.gr αποκαλύπτοντας το χρονικό των διαπραγματεύσεων του, τον ρόλο των Βιεϊρίνια και Λουτσέσκου, το δάκρυα των παιδιών του, αλλά και τις πιθανότητες διάκρισης του «Δικεφάλου» στο προσεχές Champions League.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Βαρέλα με τον ΠΑΟΚ εξελίχθηκε σε σίριαλ με μεγάλες ανατροπές. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ και βασικό γρανάζι στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 34 χρόνια είδε την δική του επιθυμία, αλλά και της οικογένειας του να γίνεται πραγματικότητα.

Ο διεθνής με το Κάπε Βέρντε σε εμφανώς καλή διάθεση λίγα λεπτά μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Ελλάδας μέχρι το 2022 μίλησε στο gazzetta.gr για την παρέμβαση του Βιεϊρίνια, αλλά και τις πιέσεις του Λουτσέσκου προκειμένου να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης, στα δάκρυα των παιδιών του που του ζητούσαν επιτακτικά να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, τον τρόπο με τον οποίο εμψύχωσε τους συμπαίκτες του στο ντέρμπι με τον Άρη, τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League!

Είναι σε προσωπικό επίπεδο μια από τις πιο σημαντικές μέρες της καριέρας σου η σημερινή;

«Δεν ξέρω εάν είναι η καλύτερη μέρα της καριέρας μου, αλλά είναι σίγουρα μια από τις ομορφότερες. Έχω ζήσει πολλές ωραίες στιγμές στη Θεσσαλονίκη με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες. Είναι σπουδαίο να γράφεις ιστορία με αυτή την ομάδα και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω».

Ο ΠΑΟΚ γίνεται η πρώτη ομάδα στην οποία θα αγωνιστείς για περισσότερες από τρεις σεζόν; Πως εξηγείς το δέσιμο σου με τον σύλλογο;

«Το συζητούσα σήμερα με την σύζυγο μου αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στην καριέρα μου, στην οποία θα αγωνιστώ για περισσότερα από τρία χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Αυτός ήταν ο στόχος μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, μολονότι τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ίδια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ιβάν Σαββίδη και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που με κράτησαν εδώ».

Πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της οικογένειας σου στην ανανέωση του συμβολαίου σου με τον ΠΑΟΚ;

«Είχα αποφασίσει αρχικά να φύγω από την ομάδα, αλλά την ημέρα που θα ταξίδευα για την Πορτογαλία τα παιδιά έκλαιγαν πολύ εκείνη την μέρα και μάλιστα δεν μου μιλούσαν καν. Μου έλεγαν: 'πατέρα γιατί να φύγεις; Έχεις τα πάντα εδώ, έχεις φίλους, η πόλη είναι όμορφη, ο σύλλογος πολύ καλός. Γιατί να φύγουμε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί αυτό'. Ξέρω πως τα παιδιά μου δεν θα ήταν χαρούμενα και πως θα υπήρχε πρόβλημα ακόμα και στο πως θα μεγαλώσουν. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό».

Eίναι αλήθεια πως οι Λουτσέσκου και Βιεϊρίνια πίεσαν την διοίκηση για να ανανεωθεί το συμβόλαιο σου;

«Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πίεζε την διοίκηση από τον περασμένο Ιανουάριο προκειμένου να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ. Με τον Βιεϊρίνια συναντήθηκα όταν πήγα να πάρω κάποιες φανέλες. Με ρώτησε αν όλα ήταν εντάξει και έχει τελειώσει το θέμα και του απάντησα αρνητικά και πως κλαίει ο γιος μου. Τότε ο Βιεϊρίνια μου είπε άστο πάνω μου, εγώ θα το ρυθμίσω. Στη συνέχεια δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Σαββίδη και όλα πήραν τον δρόμο τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στον ΠΑΟΚ».

Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της σεζόν ήταν όταν χτύπησες το χέρι σου στο τραπέζι τον αποδυτηρίων ζητώντας από τους συμπαίκτες σου να τα δώσουν όλα για τον τίτλο!

«Είναι μια στιγμή που σου βγαίνει αυθόρμητα στο ματς με τον Άρη. Δεν την σκέφτεσαι. Είναι όπως νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Ήθελα να εμψυχώσω τους συμπαίκτες μου για να τα δώσουμε όλα. Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Ο Αντρέ έχει τον δικό του τρόπο για να ενθαρρύνει την ομάδα. Ο δικός μου τρόπος ήταν κάπως διαφορετικός. Όλοι στην ομάδα έκαναν το παν για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Θεωρείς πως ο ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες να βρεθεί στους ομίλους του Champions League;

«Είτε έφευγα, είτε έμενα ο ΠΑΟΚ θα είχε ελπίδες για να προκριθεί τη νέα σεζόν στους ομίλους του Champions League. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τα πάντα. Είναι ένας φανταστικός σύλλογος, ενώ διαθέτει τα χρήματα για να αποκτήσει τους παίκτες που θέλει. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Είναι μεγάλος σύλλογος και έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε πολλά.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη νοοτροπία της ομάδας που θα κερδίσει δύο ματς, θα χάσει το επόμενο ή θα φέρει ισοπαλία και θα είμαστε χαρούμενοι. Παίζουμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια και αυτό που είναι που μετράει πλέον. Έχουμε πιθανότητες για να προκριθούμε στους ομίλους του Champions, αλλά θα πρέπει αρχικά να κάνουμε σωστή προετοιμασία γιατί οι απαιτήσεις στο Champions League είναι μεγάλες και τα ματς δύσκολα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα