Που ήταν καλός και που όχι φέτος ο Βαλμπουενά!

Που ήταν καλός και που όχι φέτος ο Βαλμπουενά!

Που ήταν καλός και που όχι φέτος ο Βαλμπουενά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta τα φετινά στοιχεία του Βαλμπουενά μέσα από μία μεγάλη βάση δεδομένων.

Μία από τις πιο σημαντικές ιστοσελίδες σε επίπεδο δεδομένων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι το «whoscored.com». Οπότε έχει ένα ενδιαφέρον να τσεκάρουμε τι κατέγραψε για τον Ματιέ Βαλμπουενά στη φετινή σεζόν.

Πρώτον. Ήταν ο 3ος καλύτερος παίκτης της Φενέρμπαχτσε στο πρωτάθλημα, με βαθμολογία 6,9 (άριστα το 10), με τον πρώτο να έχει 7,1. Ήταν ο πρώτος σε ασίστ (7) και τρίτος στα γκολ (3). Και ήταν ο 2ος καλύτερος παίκτης της στην Ευρώπη (ένα γκολ και μία ασίστ), με βαθμολογία 7,33 (ο πρώτος είχε 7,39).

Δεύτερον. Τα στοιχεία του παιχνιδιού του (βάσει των πιο πρόσφατων στατιστικών του) στα οποία ήταν πολύ καλός: σέντρες, ασίστ, πάσες, απευθείας εκτελέσεις φάουλ, στατικές φάσεις. Τα στοιχεία του παιχνιδιού του στα οποία ήταν καλός: κατοχή μπάλας, μακρινά σουτ, ντρίμπλα. Τα στοιχεία του παιχνιδιού του στα οποία έδειξε αδυναμία: τελειώματα, αμυντική συνεισφορά.

Τρίτον. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του: κερδίζει συχνά φάουλ, προτιμάει να παίζει με την μπάλα κάτω, του αρέσει να σουτάρει από μακριά, να σεντράρει, να συγκλίνει από τα πλάγια στον άξονα, να παίζει με μακρινές πάσες και δεν πέφτει εύκολα στα τάκλιν που του κάνουν.

Τέταρτον. Η βασική θέση στην οποία αγωνίστηκε ήταν του έξω αριστερά. Ελάχιστα έπαιξε από δεξιά κι ακόμη πιο λίγο σαν δεκάρι. Το ποσοστό ευστοχίας του στις πάσες ήταν 83,4% στο πρωτάθλημα και 85,7% στο Γιουρόπα Λιγκ. Man of the match ήταν μία φορά στο πρωτάθλημα και μία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πέμπτον. Η καλύτερη του βαθμολογία ήταν 9,08 στο Φενέρ-Άντερλεχτ 2-0 και 8,33 στο Κασίμπασα-Φενέρ 1-3. Και η χειρότερη το 5,67 στο Τράμπζονσπορ-Φενέρ 2-1. Γενικά οι βαθμολογίες του ήταν καλύτερες στα εντός, παρά στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Έκτον. Οι πάσες για γκολ που έδινε ανά ματς (άσχετα αν κατέληγαν τελικά σε γκολ) ήταν κατά μέσο όρο 3,3 στο Γιουρόπα και 1,9 στο πρωτάθλημα. Ο δε μέσος όρος των σουτ που έκανε ανά αγώνα σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη ήταν 1,3.

Νομίζω μία εικόνα, πιο αναλυτική από την απλή παράθεση συμμετοχών, γκολ κι ασίστ, πήραμε για τη φετινή παρουσία του Γάλλου στην Τουρκία…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.