Να ένα πρωτάθλημα, στο οποίο όλα τα παιχνίδια θα έχουν ενδιαφέρον!

Να ένα πρωτάθλημα, στο οποίο όλα τα παιχνίδια θα έχουν ενδιαφέρον!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta η δική του άποψη για το νέο τρόπο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σκέφθηκα να γράψω σήμερα τον τύπο του πρωταθλήματος που θα ήθελα να βλέπω στην Ελλάδα, από την στιγμή που κατά κοινή ομολογία κάτι πρέπει να αλλάξει, μήπως γίνει πιο ενδιαφέρουσα η διοργάνωση κι ειδικά μετά την αναδιάρθρωση με τις 14 ομάδες είναι επί της ουσίας αδύνατο να γίνει πρωτάθλημα με μόλις 26 αγωνιστικές, πρώτον γιατί τα κανάλια θέλουν μίνιμουμ 32 και δεύτερον, και σπουδαιότερο, γιατί πουθενά-στην κυριολεξία-στην Ευρώπη δεν υπάρχει πρωτάθλημα με τόσο λίγες αγωνιστικές.

Τα πλέϊ οφς μοιάζουν μονόδρομος, εκτός κι αν θέλουμε να βρούμε κάποια ελληνική πατέντα και να μας κοροϊδεύουν ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη-πλέον μας κοροϊδεύουν μετά το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ, αφού όποιος δει λίγο τον ξένο Τύπο θα δει το μίνιμουμ τη λέξη «σκάνδαλο» για τις εξελίξεις στο άθλημα. Τέλος πάντων, να καταθέσω την άποψη μου, με βάση την εμπειρία μου και την γνώση του τι γίνεται στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία έχουν πλέϊ οφς και που είναι 15. Άλλα 20 πρωταθλήματα διεξάγονται σε τρεις και τέσσερις γύρους, αλλά είναι με 10 και 12 ομάδες. Και μόλις 15 είναι τα πρωταθλήματα που γίνονται «κανονικά», σε δύο γύρους: τα πιο μεγάλα.

Στα δικά μου λοιπόν μάτια ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, από πλευράς συστήματος διεξαγωγής γιατί για να γίνει πραγματικά ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζονται κι άλλα πράγματα, θα ήταν με πλέϊ οφς μετά τις 26 αγωνιστικές, αλλά τις ομάδες χωρισμένες σε τρία γκρουπ.

Στο γκρουπ Νο 1, οι έξι πρώτες ομάδες θα μάχονταν για τον τίτλο και τα άλλα τρία η, τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Με δέκα αγωνιστικές και συνεχίζοντας με τους βαθμούς που είχαν την 26η αγωνιστική.

Και στα άλλα δύο γκρουπ, των τεσσάρων ομάδων το καθένα, οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα μάχονταν για την αποφυγή του υποβιβασμού και τη δυνατότητα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα…

Στο γκρουπ Νο 2 θα είναι οι ομάδες που την 26η αγωνιστική τερμάτισαν στην 7η, 10η, 11η και 14η θέση.

Στο γκρουπ Νο 3 θα είναι οι ομάδες που την 26η αγωνιστική τερμάτισαν στην 8η, 9η, 12η και 13η θέση.

Θα γίνουν έξι αγωνιστικές (οι τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ μεταξύ τους) και στη συνέχεια θα παίξουν:

  1. Ο πρώτος του γκρουπ 2 με τον δεύτερο του γκρουπ 3 κι ο πρώτος του γκρουπ 3 με τον δεύτερο του γκρουπ 2. Και μετά οι δύο νικητές μεταξύ τους. Κι ο τελικός νικητής με την ομάδα που θα τερματίσει πέμπτη από το γκρουπ Νο 1 (για την ανάδειξη του πρωταθλητή) για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
  2. Ο τρίτος του γκρουπ 2 με τον τέταρτο του γκρουπ 3 κι ο τρίτος του γκρουπ 3 με τον τέταρτο του γκρουπ 2. Οι δύο ηττημένοι πέφτουν κατηγορία (κι ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι της Β’ Εθνικής). Οι δύο νικητές παίζουν μεταξύ τους. Ο τελικός νικητής μένει στην Α΄ Εθνική και ο ηττημένος παίζει με την ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στη Β΄ Εθνική για μία θέση στην Α΄ Εθνική.

Με ένα τέτοιο πρωτάθλημα δεν θα υπάρξει αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα σε καμία στιγμή της σεζόν. Κι όλα τα παιχνίδια θα έχουν τη σημασία τους. Ακόμη και στο γκρουπ Νο 1 κανείς δεν θα θέλει να τερματίσει τελευταίος, γιατί θα χάσει θέση στην Ευρώπη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.