Τα δεδομένα του Ολυμπιακού από τα καλύτερα φέτος στην Ευρώπη…

Τα δεδομένα του Ολυμπιακού από τα καλύτερα φέτος στην Ευρώπη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα του Ολυμπιακού σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και βέβαια με του ΠΑΟΚ.

Μέσα από την ιστοσελίδα football-observatory.com η γνωστή εταιρεία έρευνας στατιστικής του ποδοσφαίρου CIES γνωστοποιεί κάθε εβδομάδα τα δεδομένα που ισχύουν σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Α΄και Β΄κατηγορίας, ξεχωρίζοντας έξι διαφορετικές κατηγορίες.

Πρώτη κατηγορία είναι τα σουτ εντός εστίας που κάνει κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι στην 18η θέση, με μέσο όρο 6,8 σουτ ανά ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι 102ος. Πρώτος είναι ο Άγιαξ.

Δεύτερη κατηγορία είναι οι πάσες που κάνει κάθε ομάδα σε ένα παιχνίδι στο ένα τρίτο του γηπέδου της αντίπαλης ομάδας, στην περιοχή της δηλαδή και πέριξ αυτής. Ο Ολυμπιακός είναι στην 19η θέση με μέσο όρο 143,9. Ο ΠΑΟΚ είναι 96ος. Πρώτη είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Τρίτη κατηγορία είναι η κατοχή μπάλας. Ο Ολυμπιακός είναι 13ος με μέσο όρο 61%. Ο ΠΑΟΚ είναι 51ος. Πρώτη είναι η Σέλτικ

Τέταρτη κατηγορία είναι οι πάσες ακριβείας. Ο Ολυμπιακός είναι 22ος με μέσο όρο 86,7. Ο ΠΑΟΚ είναι 50ος. Πρώτη είναι η Μπαρτσελόνα.

Πέμπτη κατηγορία είναι τα σουτ που δέχεται κάθε ομάδα εντός εστίας. Ο Ολυμπιακός είναι 22ος με μέσο όρο 2,7 σουτ ανά ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι 23ος. Πρώτη είναι (από τα πρωταθλήματα που τελειώνουν, γιατί υπάρχουν και τα πρωταθλήματα που μόλις άρχισαν στη Βόρεια Ευρώπη) η Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Έκτη κατηγορία είναι οι πάσες που δέχεται κάθε ομάδα σε ένα παιχνίδι στο δικό της τρίτο του γηπέδου. Ο Ολυμπιακός είναι 14ος με 66,2. Ο ΠΑΟΚ είναι 39ος. Πρώτη είναι η Σαχτάρ.

Στη σούμα: ο Ολυμπιακός πρώτον είναι σε όλες τις κατηγορίες στις υψηλές θέσεις, από το Νο13 έως το Νο 22 και δεύτερον, υπερτερεί σε όλες τις κατηγορίες του ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, στις πέντε από τις έξι, απέχει παρασάγγας από τον ΠΑΟΚ. Μπορούμε δε να προσέξουμε ότι οι πρώτες ομάδες σε κάθε κατηγορία είναι όλες πρωταθλήτριες στις χώρες τους…

Βεβαίως στη συντριπτική πλειοψηφία φέτος στην Ευρώπη, η ομάδα με τα καλύτερα δεδομένα, παίρνει και το πρωτάθλημα. Εξαιρέσεις είναι ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και η Γιουβέντους στην Ιταλία. Να παρατηρήσουμε τη διαφορά ότι στην Ιταλία Νάπολι (2,05), Αταλάντα (2,02) και Γιουβέντους (2,00) είναι πολύ κοντά στα δεδομένα τους, ενώ ο Ολυμπιακός απέχει πολύ από τον ΠΑΟΚ (2,37 έναντι 1,92).

Αυτή την στιγμή υπάρχουν και κάποια άλλα, λιγοστά, πρωταθλήματα στα οποία γίνεται μεγάλη μάχη για τον τίτλο κι ο δεύτερος έχει καλύτερα δεδομένα από τον πρώτο, στην Πολωνία η Λέγκια (ένα πόντο πίσω), στην Πορτογαλία η Πόρτο (δύο πόντους πίσω), ενώ στην Τουρκία η Μπασάκσεχιρ ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τη Γαλατασαράϊ. Μόνο στη Ρουμανία η ομάδα με τα καλύτερα στατιστικά δεδομένα, η Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα, βρίσκεται στην τρίτη θέση και δη με μεγάλη διαφορά από την πρώτη (Κλουζ).

Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της ελληνικής Λίγκας, ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα ήταν πρώτος…

Στα γκολ με 68 έναντι 66 του ΠΑΟΚ

Στις τελικές με 444 έναντι 349 του ΠΑΟΚ.

Στις ασίστ με 44 έναντι 41 του ΠΑΟΚ

Στα εύστοχα γεμίσματα με 342 έναντι 200 του ΠΑΟΚ

Στις πάσες με 2215 έναντι 1324 του ΠΑΟΚ

Ακόμη ο Ολυμπιακός είχε 13 δοκάρια έναντι πέντε του ΠΑΟΚ. Η εστία του δέχθηκε 194 τελικές έναντι 226 του ΠΑΟΚ. Οι αντίπαλοι του έβγαλαν εναντίον του τέσσερις ασίστ, έναντι εννιά εις βάρος του ΠΑΟΚ. Και πέρασαν 100 εύστοχα γεμίσματα στην περιοχή του έναντι 152 στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος, στην πρώτη κατηγορία αξιολόγησης των κορυφαίων παικτών, ο Φορτούνης είναι πρώτος με 708 βαθμούς, ο Μπίσεσβαρ τέταρτος με 471 και στην πρώτη δωδεκάδα είναι άλλοι τρεις του Ολυμπιακού (4ος ο Γκιγέρμε, 11ος ο Καμαρά και 12ος ο Ποντένσε) και κανείς άλλος του ΠΑΟΚ. Και στην δεύτερη κατηγορία αξιολόγησης των κορυφαίων παικτών, και οι τρεις πρώτοι (Φορτούνης, Καμαρά, Γκιγέρμε) είναι του Ολυμπιακού, 4ος ο Μπίσεσβαρ κι 9ος ο Μαουρίτσιο.

Αυτά.

Άσχετο: Ταινία για απόψε, Magical Girl (23.20) στην Cosmote Cinema 1.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.