Αυτονόητη κίνηση για τον ηγέτη και της επόμενης ομάδας του ΠΑΟΚ

Αυτονόητη κίνηση για τον ηγέτη και της επόμενης ομάδας του ΠΑΟΚ

Αυτονόητη κίνηση για τον ηγέτη και της επόμενης ομάδας του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την επόμενη-αυτονόητη κίνηση που πρέπει και θα κάνει ο ΠΑΟΚ για τον Αντρέ Βιεϊρίνια, τώρα που αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ψήφισαν και φέτος (όπως και πέρυσι) τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ως τον πολυτιμότερο παίκτη αυτής της ομαδάρας που κερδίζει με ποσοστό 90% τα παιχνίδια της στην Ελλάδα και μαζί κερδίζει τους τίτλους.

Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια που αρθρογραφώ, «blogαρω» και γενικά καταγράφω την άποψή μου σε διάφορα Μέσα, αυτό το κείμενο της 26ης Δεκεμβρίου του 2016 εδώ http://www.gazzetta.gr/football/article/1025811/i-kalyteri-metagrafi-ston-kosmo στο gazzetta, ήταν το καλύτερο και το πιο επιτυχημένο. Ο τίτλος, το περιεχόμενο και τα επιχειρήματα για την μεταγραφή που έπρεπε να γίνει (και τελικά πραγματοποιήθηκε οκτώ μήνες μετά) αποδείχθηκαν σωστά και τα γεγονότα που ακολούθησαν απέδειξαν ότι έπεσα μέσα στο 100%.

Με αφορμή την μεγάλη συνέντευξη του Πορτογάλου άσου στη FORZA που θυμήθηκε εκείνες τις ημέρες του καλοκαιριού του 2017, ήρθαν στο μυαλό μας και εκείνες οι ποδοσφαιρόφατσες εντός ΠΑΟΚ, που… έσκιζαν τα ρούχα τους για το ότι ΔΕΝ έπρεπε να γίνει αυτή η μεταγραφή! Κάπως έτσι και για κάτι τέτοια τελικά «κατάφεραν» και εκδιώχθηκαν την χρονιά που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε και το πρωτάθλημα.

Αλλά αυτά έχουν γραφτεί πολλές φορές. Πάμε παρακάτω. Τώρα τι γίνεται…

Μετά από δύο τρομερά επιτυχημένα χρόνια στον ΠΑΟΚ όπου έχει βοηθήσει τα μέγιστα και από πολλές πλευρές (εντός και εκτός γηπέδου) να μεγαλώσει η ομάδα, ο Πορτογάλος αρχηγός έχει τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο και όλα δείχνουν ότι θα χάσει σχεδόν όλο το 2019. Το πρώτο και βασικό θέμα είναι αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2020.

Νομίζω ότι ο Βιεϊρίνια έπρεπε ήδη (και αφού χτύπησε) να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Το αξίζει, το δικαιούται και σε κάθε περίπτωση μία τέτοια κίνηση θα τον βοηθήσει τα μέγιστα στο ψυχολογικό κομμάτι της αποθεραπείας που είναι και το πιο σημαντικό. Είμαι 100% βέβαιος ότι αυτά που γράφω τα έχουν σκεφτεί στον ΠΑΟΚ και μέσα στο επόμενο διάστημα θα τον καλέσουν για να πέσουν οι υπογραφές.

Προφανώς και δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες για χρόνια και χρήματα (αλίμονο). Όπως και να το κάνουμε ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να είναι σίγουρος πώς θα επιστρέψει ο Βιεϊρίνια. Ειδικά για το 2019-2020 και το δεύτερο κομμάτι της σεζόν, μόνο ευχές μπορούμε να δώσουμε για την εντός γηπέδου κατάστασή του. Από εκεί και πέρα είμαστε όλοι βέβαιοι ότι θα προσφέρει τα μέγιστα μέσα στα αποδυτήρια, ενώ ευχόμαστε να έχουν βάση και να βγουν αληθινές οι προβλέψεις- εκτιμήσεις ανθρώπων που τον ξέρουν καλύτερα, αυτών δηλαδή που θεωρούν ότι ο Βιεϊρίνια που σήμερα περπατάει τα 34 (γεννήθηκε Ιανουάριο του 1986) θα παίζει μπάλα μέχρι τα 38 του.

Υπάρχει και ένα ακόμη θέμα για το οποίο δεν μπορούμε να πάρουμε θέση. Θέλει πολλή σκέψη δηλαδή, αν αυτό το καλοκαίρι, πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης ανάλογης-μεγάλης ποιότητας και συμβολαίου φυσικά. Εδώ το ζυγίζεις πολλές φορές και αποφασίζεις. Αλλά και να αποκτηθεί άλλος, ο ρόλος του Βιεϊρίνια είναι τόσο πολυμορφικός, που καμία μεταγραφή δεν μπορεί να τον επηρεάσει ή να τον καλύψει. Στο κάτω-κάτω ποιος μπορεί να τον αντικαταστήσει ως: Ηγέτη, αρχηγό, προσωπικότητα, μπακ και χαφ-εξτρεμ με δεξί και αριστερό πόδι που παίζει το ίδιο καλά και από τις δύο πλευρές, μπροστά και πίσω, παίκτη που δημιουργεί, αμύνεται, πασάρει, σεντράρει, σουτάρει, εκτελεί στημένα, είναι ομαδικός και σκοράρει από οπουδήποτε σε μεγάλα και μικρά ματς;

Πραγματικά νιώθω ότι δεν χρειάζεται να γράψω πολλά για να επιχειρηματολογήσω για ένα νέο συμβόλαιο του Πορτογάλου αρχηγού. Τι να γράψω, τα αυτονόητα; Απλά και το timing παίζει πάντα ρόλο σε τέτοιες κινήσεις. Και επειδή ο ΠΑΟΚ στο timing έκανε το λάθος με τον Βαρέλα (έπρεπε να κλείσει από πέρυσι το καλοκαίρι) και τώρα ταλαιπωρείται, ας το σκεφτεί λίγο καλύτερα –και νωρίτερα- για τον Βιεϊρίνια. Όχι γιατί μετά θα τον χάσει και θα φύγει (τόση προσπάθεια έκανε να γυρίσει, σιγά μην ξαναφύγει), αλλά γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μία τέτοια κίνηση θα βοηθήσει τον ίδιο σε μεγάλο βαθμό και φυσικά θα αποτελέσει και την πρώτη κίνηση για το χτίσιμο της επόμενης ομάδας. Το μήνυμα που θα σταλεί με μία τέτοια κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις, θα είναι μεγάλο και πολύ σημαντικό. Από τον Βιεϊρίνια λοιπόν πρέπει να ξεκινήσει το χτίσιμο και της επόμενης ομάδας.

* Όπως θυμάμαι το κείμενο της 26ης Δεκεμβρίου για τον Βιεϊρίνια, θυμάμαι βέβαια και το άλλο http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1216955/i-kalyteri-metagrafi-ston-kosmo-ii για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα γράψω κάτι ανάλογο και για τον Κώστα Σταφυλλίδη. Και τα ξαναγράφω χωρίς να επηρεάζομαι από το οποιοδήποτε νούμερο συμμετοχών που είχαν φέτος. Μετά τον Βιεϊρίνια όμοιος του οποίου δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πουθενά για τον ΠΑΟΚ, αυτοί μπορεί να αποδειχθούν οι… επόμενες καλύτερες μεταγραφές για τους πρωταθλητές Ελλάδας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.