Ολυμπιακός: Η δύσκολη περίπτωση του Ματιέ

Ολυμπιακός: Η δύσκολη περίπτωση του Ματιέ

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η δύσκολη περίπτωση του Ματιέ

bet365

Ο Ζερεμί Ματιέ εμφανίζεται ως ένας από τους βασικούς στόχους για την άμυνα του Ολυμπιακού αλλά για τρεις λόγους συνιστά δύσκολη περίπτωση ενόψει της επόμενης σεζόν.
Ο Γάλλος που έχει τεθεί ως αντίπαλος με τον Ολυμπιακό στο Champions League είναι ένας παίκτης μεγάλης εμπειρίας που έχει κάνει και ακριβές μεταγραφές. Ο 35χρονος Ματιέ παίζει ως στόπερ αλλά και σαν αριστερός μπακ. Φέτος έχει 28 ματς με 3 γκολ στην Σπόρτινγκ. Υπάρχουν τρεις λόγοι που κάνουν δύσκολη την περίπτωσή του για τον Ολυμπιακό:
1) Ο παίκτης έχει προτεραιότητα την Σπόρτινγκ και η Σπόρτινγκ να κρατήσει τον παίκτη. Οι ερυθρόλευκοι θυμίζουμε πως πέρυσι πηραν τον Ποντένσε ως ελεύθερο αφού είχε κινηθεί κατά της ομάδας της Λισσαβώνας αλλά έχοντας πριν συμβόλαιο μαζί της. Εξωδικαστικά οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει. Η Σπόρτινγκ έχει αλλάξει διοίκηση, όμως εξακολουθεί να αξιώνει χρήματα για τον Ποντένσε. Δεν θα δώσει έτσι απλά και εύκολα έναν βασικό της παίκτη, ειδικά εν μέσω διαπραγματεύσεων που κάνει για νέο συμβόλαιο μαζί του.
2) Το συμβόλαιο. Ο Ματιέ αμείβεται με πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός σχετικά με τα συμβόλαιά του δεν πηγαίνει σε αυτά τα επίπεδα με τα τωρινά δεδομένα. Πρέπει ο Γάλλος να δεχθεί να χαμηλώσει αρκετά τις αποδοχές του.
3) Η ζήτηση του παίκτη. Ο Ματιέ παρά τα χρόνια του είναι ένας ποδοσφαιριστές με παραστάσεις, με θητεία σε μεγάλες ομάδες και που εξακολουθεί να έχει ζήτηση σε πρωταθλήματα όπως το γαλλικό και το πορτογαλικό.
* Όλα τα παραπάνω συνιστούν δύσκολη μία τέτοια υπόθεση αλλά προφανώς όχι αδύνατη. Ειδικά δε από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ψάχνει τον επόμενο ηγέτη της άμυνάς του και παίκτη με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα