Για δύο (πολύ σοβαρούς) λόγους αξίζει η επιμονή στον Σα

Για δύο (πολύ σοβαρούς) λόγους αξίζει η επιμονή στον Σα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την προσπάθεια του Ολυμπιακού να κρατήσει τον Ζοσέ Σα.

Αυτό που προκύπτει σε όλους τους τόνους από τον Ολυμπιακό, είναι ότι αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα του η παραμονή του Ζοσε Σα.

Και νομίζω ότι πραγματικά κάνουν πολύ καλά στον Ολυμπιακό κι έχουν αυτή την κατεύθυνση. Πολύ απλά γιατί είναι ό,τι πιο σωστά ποδοσφαιρικά μπορεί να υπάρξει.

Δεν είναι δηλαδή, κατά την γνώμη μου, μόνο η αξία αυτή καθ΄ εαυτή του Σα, που «υποχρεώνει» τον Ολυμπιακό να επιθυμεί διακαώς την συνέχιση της παρουσίας του Πορτογάλου γκολκίπερ στην ομάδα. Ασφαλώς και ξεκινάμε από την παραδοχή ότι δείχνει να είναι πολύ καλός γκολκίπερ και ότι «κάνει» για τον Ολυμπιακό.

Τον είδαμε σε 31 παιχνίδια, εκ των οποίων τα εφτά ευρωπαϊκά και διαπιστώσαμε και τις σπουδαίες προοπτικές του, αλλά και τις αδυναμίες του. Για παράδειγμα, τα αρκετά γκολ που δέχθηκε από μακρινή απόσταση, αλλά και κάποια γκολ σε σημαντικά παιχνίδια, στα οποία είχε σοβαρή ευθύνη-κι αναφέρομαι σε εκείνα της Μίλαν και της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Με τον Ολυμπιακό και τον γκολκίπερ του να είναι τυχεροί, καθώς και τα δύο αυτά λάθη δεν κόστισαν, αφού ο Ολυμπιακός πήρε και στα δύο αυτά που ήθελε-ουσιαστικά την πρόκριση στα νοκ άουτ του φετινού Γιουρόπα Λιγκ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ…

Γενικά ο Σα μας έδειξε ότι είναι ένας τερματοφύλακας με απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος, που «γεμίζει» την εστία, είναι καλός και κάτω από τα δοκάρια και στις εξόδους. Εάν βρει την σταθερότητα που ακόμη του λείπει, ίσως γιατί πρώτη φορά στην καριέρα του έπαιξε τόσα πολλά παιχνίδια σε μία σεζόν, μοιάζει για σπουδαία πράγματα.

Ωστόσο, σημασία για τον Ολυμπιακό δεν έχει μόνο τι έχει εμφανίσει ο Σα. Είναι κι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει η ομάδα να βρει πάλι ένα βασικό γκολκίπερ για κάποια χρόνια. Διότι είμαστε μία τριετία τώρα, στην οποία ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πέντε τερματοφύλακες! Πρόπερσι μοιράστηκαν την χρονιά ο Καπίνο με τον Ιταλό Λεάλι…Πέρσι ξεκίνησε πάλι ο Καπίνο, αλλά τελικά βασικός της σεζόν ήταν ο Βέλγος Προτό…Φέτος ξεκίνησε πάλι Έλληνας γκολκίπερ, ο Γιαννιώτης, όμως βασικός της σεζόν είναι ο Σα…

Δεν έχει νόημα αυτό το σκηνικό, με τον Ολυμπιακό στη μετά Ρομπέρτο εποχή, να μην μπορεί να έχει ένα βασικό γκολκίπερ. Κι όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί πολύ απλά έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει μία ομάδα επιπέδου και με τους στόχους του Ολυμπιακού. Μία άμυνα πρέπει να έχει σταθερότητα κι αυτή να ξεκινάει από τον γκολκίπερ της. Αν είναι κάθε χρόνο να παίζει κι άλλος, άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί.

Άρα, απ΄ όποια πλευρά κι αν το ακουμπήσουμε το θέμα, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, ότι ο Ολυμπιακός απολύτως ορθά επιμένει για να κλείσει τον Σα. Κι αν μπορέσει να έχει πίσω του κι έναν έμπειρο γκολκίπερ, όπως π.χ. αυτό τον Μαραφόνα (από την στιγμή που τον εμπιστεύεται ο προπονητής) ακόμη καλύτερα.

Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού που πήρε το πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών. Και γιατί το πήρε, αλλά και γιατί είναι πραγματικά καλή ομάδα, με πραγματικά ταλαντούχους παίκτες, όπως οι επιθετικοί Κατσαβάκης, Ντότης, Σουρλής, ο γκολκίπερ Τζολάκης, αλλά και τα άλλα παιδιά, που είναι και στις Εθνικές ομάδες.

Άσχετο: Ταινία για απόψε, Bad Samaritan (02.10) στην Cosmote Cinema 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.