«Πράσινο φως» και από το Δήμο για τη «Νέα Τούμπα»

«Πράσινο φως» και από το Δήμο για τη «Νέα Τούμπα»

«Πράσινο φως» και από το Δήμο για τη «Νέα Τούμπα»

bet365

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης υπερψήφισε και έδωσε την έγκρισή του για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που αφορά την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Αλαβές - Μπαρτσελόνα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στις 01.00 το πρωί της Μ. Τρίτης (23/4) ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου εγκρίθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Όλες οι παρατάξεις ψήφισαν υπέρ της θετικής γνωμοδότησης, με μοναδική εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δήλωσε «παρών».

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε ένταση και αρκετή καθυστέρηση, καθώς η προγραμματισμένη ώρα έναρξης της ήταν για τις 15.00 το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, αλλά άρχισε λίγο πριν το ρολόι δείξει 00.00 τα μεσάνυχτα!

Μάλιστα το γεγονός αυτό στηλίτευσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης. «Είναι προσβολή αυτό για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να δείξουμε θεσμικό σεβασμό! Δεν γίνεται να έχει φτάσει 12 παρά και να μην έχουνε ακόμα τελειώσει το θέμα με τι μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της πόλης!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς ΠΑΟΚ στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος του τμήματος εγκαταστάσεων, Γιάννης Δημογιάννης, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος, αλλά και ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας, ενώ υπήρξε και εκπροσώπηση από γονείς μαθητών στο γειτονικό 27ο Λύκειο, οι οποίοι δήλωσαν θετικοί στην ανέγερση του νέου γηπέδου, ωστόσο ζήτησαν διευκρινίσεις για το πώς θα επηρεαστούν η μαθητική ζωή των παιδιών τους και οι δραστηριότητες του σχολείου.

«Τα σχολεία δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχτούν», διαβεβαίωσε τους γονείς ο Θανάσης Παππάς, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, με τον δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να καθησυχάζει και αυτός τους γονείς, λέγοντας ότι «θα υπάρχει ενημέρωση, δε θα σας αφήσουμε ανενημέρωτους, αλλά ακόμη είμαστε στην αρχή. Το ειδικό χωρικό σχέδιο είναι ένας οδηγός, όταν θα προκύψουν οι ανάγκες, θα προκύψει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για όλη την περιοχή. Τότε θα παρουσιαστεί το σχέδιο και τότε θα δείξει την χρήση του σχολείου. Έχω ρητή διαβεβαίωση από τον ΠΑΟΚ ότι θα υπάρξουν ανταποδοτικά για τον δήμο». Συμπληρώνοντας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ο Θανάσης Παππάς διαβεβαίωσε πως «τα σχολεία δεν θα γκρεμιστούν απλά εξετάζουμε την αναβάθμιση τους στον προαύλιο χώρο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ζητήσει τίποτα. Δεν υπάρχει φόβος για τις εκπαιδευτικές λειτουργίες».

Ο Σταύρος Καλαφάτης στην ομιλία του δεσμεύθηκε «να τρέξω με χίλια αυτό το πρότζεκτ, όσο περνάει από το χέρι μου», προσθέτοντας ότι «αντιλαμβάνομαι την οικονομική ανάπτυξη που θα έχει για όλη τη Θεσσαλονίκη. Μεγάλες επενδύσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη. Με την προώθηση του PAOK Τούμπα Arena όπως το λέω εγώ, σπρώχνουμε την πολιτεία να λύσει θέματα 20ετίας στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είπε στην τοποθέτηση του για το θέμα του νέου γηπέδου: «Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για πρότζεκτ 150 εκατομμυρίων. Στη βάση κατασκευής του θα έχει τουλάχιστον 7.000 θέσεις εργασίας. Σχολεία και ναοί θα ευεργετηθούν σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Γνωρίζω ότι στη Νέα Τούμπα θα υπάρχει ένα νέο μουσείο, χώροι ιατρικής, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας. Αν λειτουργήσει καλά η πρόσβαση και η σύνδεση του γηπέδου με την πόλη θα πάνε όλα καλά».

Επί του θέματος μίλησαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Δημήτρης Κούβελας, η Γλυκερία Καλφακάκου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, που ψήφισε «παρών» εξήγησε ότι δεν μπορεί να διατυπωθεί άποψη για το ΕΧΣ, δεδομένου ότι σε αυτό το στάδιο παραμένει ασαφές τι θα γίνει με το κολυμβητήριο, με το 27ο Λύκειο και εάν θα υπάρξει ενίσχυση του πρασίνου, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί μόλις γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα