Ο πρωταθλητής και ο Τζήλος

Ο πρωταθλητής και ο Τζήλος

Ο πρωταθλητής και ο Τζήλος

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πιο ξεχωριστό-εορταστικό παιχνίδι τη χρονιάς, στο οποίο ορίστηκε να σφυρίξει ο πιο ξεχωριστός διαιτητής αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ είναι ακόμη πρωταθλητής! Από εδώ ξεκινάμε και… πάμε παρακάτω.

ΟΧΙ, δεν θα θυμίσω τι έγινε το 1973 στο ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή, ούτε θα μπω σε λεπτομέρειες εκείνου του 3-5 που στέρησε ένα σίγουρο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ.

Στο ποδόσφαιρο δεν θεωρώ τίποτα αυτονόητο και δεν χρειάζεται να θυμίσω… θαύματα και δράματα που έχουμε ζήσει. Προχθές μόνο, στο Αταλάντα-Μπολώνια οι γηπεδούχοι έκαναν 40 ή 42 τελικές! Το αποτέλεσμα 0-0. Τι να λέμε τώρα για την μπάλα…

Η ομάδα του Λουτσέσκου θα μπει την Κυριακή για να δώσει έναν αγώνα όπου πρέπει να κερδίσει, οι παίκτες θα προσπαθήσουν να μείνουν ανεπηρέαστοι από το κλίμα που θα επικρατεί, αλλά όταν μέσα στο γήπεδο θα είναι όλα… σημαιοστολισμένα, σίγουρα μπορεί να παρασυρθούν.

Σε αυτό το ματς-τίτλου, σε αυτή την αναμενόμενη φιέστα, η ΚΕΔ όρισε διαιτητή τον Θανάση Τζήλο! Τον διαιτητή ο οποίος φέτος συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον, εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ποια τα μηνύματα αυτού του ορισμού;
- Στο πιο ξεχωριστό ματς-γιορτή της σεζόν, ορίζεται ο πιο ξεχωριστός διαιτητής της χρονιάς.

- Η ΚΕΔ «δίνει» μία ποδοσφαιρική γιορτή στον Τζήλο , για τον οποίο όλοι χαίρονται που είναι όρθιος, γερός και δυνατός για να συνεχίσει την καριέρα του.

- Σε ματς-γιορτή που θα βλέπει όλη η Ελλάδα, θα δούμε να σφυρίζει ο διαιτητής που κάποιοι προσπάθησαν να καταστρέψουν. Το μήνυμα ότι δεν τα κατάφεραν, θα είναι πάρα πολύ ισχυρό.

- Ο Τζήλος ορίστηκε σε ματς του ΠΑΟΚ. Είχε οριστεί και σε ματς του Ατρομήτου. Θα αρχίσει (από την επόμενη σεζόν) να ορίζεται και σε παιχνίδια άλλων ομάδων. Όλων; Αν ο Τζήλος ορίζεται στα παιχνίδια όλων των ομάδων εκτός από μίας, τότε θα καταλάβουμε τι πιστεύουν ΚΑΙ αυτοί στην ΚΕΔ για την επίθεση…

Όπως και να το κάνουμε, την Κυριακή στην Τούμπα σφυρίζει ένας διαιτητής που έφαγε ξύλο και κόντεψε να πεθάνει στο δρόμο (έτσι ανέφερε το πόρισμα της Αστυνομίας) επειδή προσπάθησε να σταθεί τίμια στα ελληνικά γήπεδα. Έχει κανείς διαφορετική άποψη σε σχέση με αυτό;

Η επίθεση που δέχθηκε σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Διαφωνεί κανείς; Υπάρχει οποιαδήποτε έρευνα που φανερώνει ότι οι εκτελεστές συνομιλούσαν πολλές ημέρες και ώρες πριν το έγκλημα με άλλους που μπορεί να είχε διαφορές εκτός ποδοσφαίρου; Με κάποιους που σχετίζονται με την τεχνική του εταιρία; Με κάτι άλλο;

Αντιθέτως υπάρχουν πολλά στοιχεία για ανθρώπους που μιλούσαν οι 3-4 εγκληματίες και σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Όπως και να γίνει, για το μήνυμα της ΚΕΔ μόνο υποθέσεις κάνουμε…

Για εμάς το μήνυμα δεν αφορά μόνο τον Τζήλο. Αφορά και τον ΠΑΟΚ! Και το μήνυμα της Κυριακής είναι ότι… Όσο και αν η μαφία (φέτος εμφανίστηκε με λευκά pollo) του ποδοσφαίρου προσπάθησε να επηρεάσει το πρωτάθλημα και τον πρωταθλητή, δεν κατάφερε και πολλά. Την έκαναν και φέτος την… προσπάθεια (όπως και παλιότερα με τους φούρνους, με το σπίτι του Μπίκα και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα περιστατικά) αλλά αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχανε από κανέναν όσο… βρώμικος και αν ήταν.

Κι αν τα παραπάνω αποτελούν θεωρίες, ας κριθεί ο τίτλος και θα περάσουμε και σε αποδείξεις…

* Με ενδιαφέρον ακούω και διαβάζω απόψεις-προτάσεις του στυλ… «στην Τούμπα την Κυριακή το πρωτάθλημα έπρεπε να το δώσει ο Λυσάνδρου σε αγώνα όπου διαιτητής έπρεπε να οριστεί ο Κομίνης». Δίκαιο θα ήταν αυτό, αλλά… είναι γνωστό ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Φέτος βέβαια με τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ κατακτά το πρωτάθλημα, θα μπορούσε να γίνει μία εξαίρεση. Ο πιο δίκαιος και ο πιο άξιος πρωταθλητής όλων των εποχών, με τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπου ακόμη και οι ανταγωνιστές του, οι μεγαλύτεροι εχθροί του όταν κάνουν μία προσπάθεια να τον μειώσουν, αρχίζουν να μετράνε επιχειρήματα και στο τέλος… τα χάνουν. Τι να πουν; Που να στηριχθούν;

Είδατε που ακόμη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, δεν μπήκε καν στη διαδικασία συγκεκριμένης απάντησης και απλά αναφέρθηκε σε αυτό το αφήγημα των εισιτηρίων που εντελώς αυθόρμητα σχολιάζουν όλοι οι Ολυμπιακοί;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.