Διάνα έκανε πάλι στους ορισμούς ο Μέλο Περέιρα

Διάνα έκανε πάλι στους ορισμούς ο Μέλο Περέιρα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta τους σωστούς ορισμούς των διαιτητών (και) της προτελευταίας αγωνιστικής και κάποια λαθάκια που έχουν γίνει τελευταία σε παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ματ έκανε, πάλι, με τους ορισμούς των διαιτητών της προτελευταίας αγωνιστικής η ΚΕΔ του Μέλο Περέϊρα. Και για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, μιλάω απολύτως σοβαρά-ούτε ειρωνεύομαι, ούτε τίποτα. Οι ορισμοί ήταν πολύ σωστοί.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός ορίστηκε ο Τζήλος. Διεθνής ρέφερι, νέος, πολύ καλή επιλογή. Να υπενθυμίσω ότι το Ξάνθη-Ολυμπιακός με διαιτητή τον Τζήλο είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Και ήταν η τελευταία απώλεια του Ολυμπιακού πριν τις 14 νίκες που έχει κάνει στις 15 τελευταίες αγωνιστικές (το άλλο ματς ήταν η ήττα στην Τούμπα). Τότε, με την ισοπαλία στο Ξάνθη-Ολυμπιακός ήταν που πήρε ο ΠΑΟΚ το πιο μεγάλο πλεονέκτημα, εφτά βαθμών, το οποίο και διατήρησε μέχρι την περασμένη αγωνιστική, φέρνοντας ισοπαλία στη Λάρισα και φτάνοντας μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.

Στο Λαμία-Ολυμπιακός ορίστηκε ο Κομίνης. Διεθνής διαιτητής, έμπειρος, πολύ καλή επιλογή. Να υπενθυμίσω ότι είχε σφυρίξει πρόσφατα και το Ολυμπιακός-Λαμία 0-1, με την πρόκριση της Λαμίας. Ο Κομίνης φέτος έπαιξε και τα παιχνίδια Λάρισας-Λαμίας 1-2, Λαμίας-Ατρόμητου 2-1 (με πέναλτι στο 77’ το νικητήριο γκολ) και Λαμίας-Παναθηναϊκού 1-0 (με πέναλτι). Κοινώς, τέσσερα παιχνίδια, με τέσσερις νίκες της Λαμίας.

Παρεμπιπτόντως…

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη την περασμένη Κυριακή, που έληξε 4-0, έγιναν ξανά δυο λαθάκια από τους επόπτες που είχε ορίσει η ΚΕΔ.

Ο πρώτος επόπτης, ο Νικολακάκης, δεν είδε ότι ο Τσιμίκας καλύπτονταν ξεκάθαρα και τον υπέδειξε οφσάϊντ στο 32’. Εδώ 1.

Κι ο δεύτερος επόπτης, ο Κωνσταντόπουλος, δεν είδε ότι ο Μασούρας καλύπτονταν ξεκάθαρα από τους αμυντικούς και τον υπέδειξε οφσάϊντ, με συνέπεια να ακυρωθεί κανονικό γκολ του Χασάν από την ασίστ του Μασούρα. Εδώ 2.

Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον Παναιτωλικό, που έληξε 5-0, έγινε και εκεί ένα λαθάκι από επόπτη που είχε ορίσει η ΚΕΔ.

Ο πρώτος επόπτης Απτόσογλου είχε υποδείξει οφσάϊντ τον Ομάρ, φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ καλύπτονταν ξεκάθαρα από τους αμυντικούς. Το σκορ ήταν 1-0. Εδώ 3.

Αλλά και στο παιχνίδι πριν τον Παναιτωλικό, εκείνο με τον Ατρόμητο, που έληξε 2-1, είχε γίνει κι εκεί ένα λαθάκι από τον επόπτη του Φιλανδού Γκεστράνιους.

Ο πρώτος επόπτης είχε υποδείξει οφσάϊντ τον Χασάν, σε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ-κι αυτός καλύπτονταν από τους αμυνόμενους. Το σκορ ήταν 1-1. Εδώ 4.

Εγώ απλά τα μνημονεύω. Δεν είναι τίποτα. Τέσσερις λάθος υποδείξεις είναι σε λίγο καίριες φάσεις στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Λαθάκια. Έτυχε και είναι εις βάρος του Ολυμπιακού. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Σε γενικές γραμμές, άλλωστε, μια χαρά πάει η διαιτησία. Δεν παίρνει κι ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα κι όλα καλά.

Γιατί να μη συνεχίσει στην ηγεσία της ΚΕΔ ο Μέλο Περέϊρα και τρίτο χρόνο; Να ολοκληρώσει το έργο του ο άνθρωπος, με τους σωστούς ορισμούς που κάνει κλπ, κλπ.

Άσχετο:

Είχα καταγράψει μία εκτίμηση μετά την πρωτόδικη απόφαση περί συνέχισης του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός από το 69ο λεπτό.

Η κρίση μου ήταν ότι δεν υπήρχε περίπτωση αυτή η απόφαση να περνούσε από εφέτες δικαστές. Πριν λίγο βγήκε η απόφαση των εφετών και η πρωτόδικη τιμωρία κατέπεσε…

Γιατί για κάποια πράγματα υπάρχει κι αυτό που λέμε «απλή λογική»…

Παρεμπιπτόντως, μπορώ να γράψω εγώ, αφού δεν το είδα πουθενά αλλού, τη δήλωση που έκανε στην χθεσινή γαλλική εφημερίδα Nis Matin ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Μουνιέ, όταν ρωτήθηκε, «πώς πάει φέτος ο Παναθηναϊκός;».

Ο Γάλλος απάντησε ως εξής:

«Κάναμε ένα σπουδαίο πρώτο κομμάτι στη σεζόν, παρότι ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με μείον βαθμούς λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο σύλλογος έχει αποκλειστεί κι από τα Κύπελλα Ευρώπης για τρία χρόνια, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων. Δεν πήγαμε το ίδιο καλά πριν παίξουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον Μάρτιο. Σε εκείνο το παιχνίδι έγιναν μεγάλα γεγονότα και το ματς διακόπηκε στο 70ο λεπτό. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, υπήρχαν υπερβολικά πολλά δακρυγόνα. Έτσι, χάσαμε άλλους τρεις βαθμούς και δεν ήταν εύκολο να τερματίσουμε ψηλά, όπως ήταν ο στόχος μας».

«Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε», είπε λοιπόν ο παίκτης του Παναθηναϊκού…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.