Κυνικός, συγκεντρωμένος και ανώτερος!

Κυνικός, συγκεντρωμένος και ανώτερος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κυνικός, συγκεντρωμένος και ανώτερος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που θύμισε την ομάδα του πρώτου γύρου κόντρα στον Άρη και την βαθμολογία μέσα στο γήπεδο που επιβεβαιώνει την καλή δουλειά που έγινε φέτος από τον Δώνη και τον Νταμπίζα.

Ο Παναθηναϊκός, απόψε, στο ΟΑΚΑ επέστρεψε στο παρελθόν! Θύμισε την ομάδα του πρώτου γύρου. Σε όλα του! Απέναντι σε μία καλά δουλεμένη ομάδα όπως είναι ο Άρης του Παντελίδη και σε ένα ΟΑΚΑ άδειο και παγωμένο, το σύνολο του Δώνη με την εξαιρετική του παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο… καθάρισε το παιχνίδι, παρουσιάζοντας και πάλι στο χορτάρι τα συστατικά εκείνα που τον οδήγησαν σε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στην σεζόν, εξαιτίας του οποίου ανέβηκε ο πήχης των απαιτήσεων. Απαιτήσεις που μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος περιορίζονταν σε μία αξιοπρεπή παρουσία και σε ένα γρήγορο σβήσιμο του -6.

Το τριφύλλι άφησε το προβληματικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου στα αποδυτήρια, ο Δώνης ᾽᾽πείραξε᾽᾽όπως συνηθίζει την τακτική συμπεριφορά της ομάδας του και χάρη στο ανέβασμα του Χρήστου Δώνη περιφερειακά του Μακέντα(εκεί όπου μπορεί να είναι πιο επιδραστικός σε σχέση με την φυσική του θέση όπου δύσκολα δίνει το κάτι παραπάνω) και την αλλαγή ρόλου στον Ινσούα όπου έπαιξε περισσότερο ως εξτρέμ(απειλεί με κεφαλιά ως σέντερ φορ στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος) και λιγότερο ως μπακ-χαφ κατάφερε να βρει λύσεις στο πρόβλημα της δημιουργίας, να σκοράρει δις και να πάρει το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στην νίκη παρουσίασε δύο από τις μεγαλύτερές του αρέτες στην αρχή της χρονιάς.

Πρώτον ήταν ξανά κυνικός. Τρεις ευκαιρίες έφτιαξε, οι δύο κατέληξαν στο πλεκτό. Οι ποδοσφαιριστές που πάτησαν περιοχή ή βρέθηκαν στο επιθετικό τρίτο με αξιώσεις, είχαν την σωστή επιλογή και έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα. Στο πρώτο ο Μακέντα δίδαξε όλους τους μεσοεπιθετικούς αυτής της ομάδας(και κυρίως τον Χατζηγιοβάνη) για το πως πρέπει να γυρίζει η μπάλα παράλληλα μέσα στην περιοχή, δίνοντας στον Δώνη το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Ο Ιταλός έφτασε τις 4 ασίστ και επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει παίζοντας περιφερειακά της περιοχής.

Στο δεύτερο ο Άλτμαν δίνει μία καταπληκτική ασίστ στον Ινσούα και ο Αργεντινός πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, ένα ποίημα, έχοντας προφανώς… καταναλώσει ουκ ολίγα βίντεο των τελευταίων χρόνων του ενός και μοναδικού Λιονέλ Μέσι. Όλοι περιμέναμε όπως γύρισε προς την εστία να το… μπουμπουνίσει, όπως συνηθίζει να τελειώνει τις φάσεις. Δυνατά, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική. Κι, όμως, ο Ινσούα με ένα χάδι στην μπάλα, της έδωσε τα φάλτσα που έπρεπε και ᾽᾽κρέμασε᾽᾽ τον πορτιέρο του Άρη. Απλά καταπληκτικό και εξίσου καταπληκτική η προσποίηση που κάνει για να αφήσει την μπάλα στον Άλτμαν και να φύγει στον κενό χώρο.

Η δεύτερη αρετή είχε να κάνει με την συγκέντρωση στην ανασταλτική συμπεριφορά. Με εξαίρεση το δοκάρι του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε, δεν έκανε ανόητα προσωπικά λάθη έξω από την περιοχή του και περιόρισε αισθητά τον αντίπαλο. Κορυφαίος όλων ανασταλτικά ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε αρκετά και με το κουβάλημα της μπάλας στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και από τα δικά του πόδια ξεκινά το πρώτο γκoλ.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη και με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 44 βαθμούς πάνω στο χορτάρι. Στην βαθμολογία που κρίνεται καθαρά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, η ομάδα του Δώνη έχει έναν βαθμό πάνω από τον Άρη και είναι ισόβαθμος στην τέταρτη θέση με τον Ατρόμητο. Παρά την κακή εικόνα μέσα στο 2019 που στέρησε την είσοδο στην πεντάδα παρά την αρχική αφαίρεση βαθμών(γεγονός που συνιστά αμαρτία και αποτυχία για τις δυνατότητες και τις προσδοκίες που γέννησε αυτή η έκδοση), ο Παναθηναϊκός με τα δύο εντός έδρας ματς κόντρα σε ΟΦΗ και Παναιτωλικό και το εκτός στο Περιστέρι είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσει την χρονιά με τουλάχιστον 50 βαθμούς.

Μία βαθμολογική συγκομιδή που σε συνδυασμό με την βελτίωση των νεαρών ποδοσφαιριστών, αποδεικνύει την καλή δουλειά που έκαναν στο Κορωπί τούτη την σεζόν ο Νταμπίζας με τον Δώνη. Αν το καλοκαίρι λέγαμε ότι αυτός ο Παναθηναϊκός θα έκανε 50 βαθμούς μέσα στα γήπεδα, θα μας περνούσαν για τρελούς. Το πρόσημο μόνο θετικό μπορεί να είναι παρά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μη σβήσιμο της ποινής από την ΟΥΕΦΑ με την είσοδο στην πεντάδα. Εξάλλου, κανείς από το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν ευθύνεται για το -6 του Αλαφούζου και το -3 των λίγων ανόητων μπαχαλάκηδων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.